Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2018-01-07 01:38:24 följande:
    Behövs nog mer än det som gjorts. Det är heller inte möjligt att göra snabba insatser i fråga om en skolgång som sträcker sig över mer än 10 år. Långsiktighet krävs.

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/09/satsningar-inom-utbildningsomradet/
    Det har aldrig någonsin hos någon politiker funnits en plan möjlig att ta i bruk, för att ta emot den mängd vi tagit emot.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-07 02:00:35 följande:
    Det finns naturligtvis fler motstående problem i en global värld och även i en värld som inte är större än en liten by. Det finns bara enkla patentlösningar i populisternas verktygslåda. De som lever i verkligheten får handskas med problem som står helt mot varandra. Så är det för alla länder, politiker och vanliga människor.
    Problemlösningar blir ofta svåra och komplexa ja, så att förbygga att problem uppstår är ofta väldigt lönsamt. Dock finns alltid hos alla politiker ideologiska skygglappar för vad som kan komma att bli ett problem, eller så vet man, men låtsas att man inte vet. I båda fallen för att det är en allt för obekväm sanning utefter vad man själv står för och i synnerhet om det också omfattar personer som ska införlivas i någon slags förtroende för en.
  • Tom Araya
    Abegayle70 skrev 2018-01-07 15:05:14 följande:
    Tycker du inte att det är märkligt att man ena stunden lägger sig i ett annat lands inre angelägenheter och andra stunden kryper för regimen? När kommer kraven på att de som mördat demonstranter i Iran ska utredas?

    Du vet svaret likaväl som jag.

    Aldrig.

    Det gick dessutom jävligt bra att erkänna hittepåstaten "Palestina" utan att fråga EU om lov...
    Israel, ett land som inte ens har en fastställd gräns, är lika flexibla i vad de anser vara sina "inre angelägenheter".
  • Tom Araya
    Thereisthat skrev 2018-01-07 15:38:02 följande:
    Kom ihåg att Sverigedemokraterna är våra motståndare! Vi är för globaliseringen och mer öppna gränser medan SD är emot det. För mig är ett samarbete med SD lika främmande som ett samarbete med Vänsterpartiet eller Feministiskt Initiativ. Det fungerar helt enkelt inte!
    Du har inte bara sd mot dig/er, utan en stor del av befolkningen, även bland de som röstar s, m, l, kd och sannolikt även inom c och mp.
    Jag hoppas Centerpartiets inställning till globalisering och öppna gränser tar död på dess popularitet. Det vore helt klart ett steg framåt för Sverige.
  • Tom Araya

    Det här tror Leif G W Persson om valet i år...

    Leif GW Persson


    Så går det i valet 2018
    Publicerad 7 jan 2018 kl 06.05

    Politik är "det möjligas konst" och översatt till vanlig svenska betyder detta att det handlar om att jämka mellan olika intressen och att det var mycket länge sedan det behovet ? i Allas Vårt Eget Sverige ? var så stort som nu.
    ...


    www.expressen.se/kronikorer/leif-gw-persson/sa-gar-det-i-valet-2018/
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-08 22:50:43 följande:
    Det går inte att stoppa globaliseringen idag, tanken på en värld utan globalisering är och har varit orealistisk i 1000-tals år.
    Det beror på vad man menar med "globalisering"...
    Globalisering som i samarbete, handelsutbyte mm...
    eller
    Globalisering som i unioner med mindre nationellt självbestämmande...
    eller
    Globalisering som i befolkningsutbyte...
  • Tom Araya
    Thereisthat skrev 2018-01-09 18:27:33 följande:
    Det ser vi redan idag. Vad tror du de här "högerkrafterna" egentligen är ur ett större perspektiv? Det är uttryck för allt för snabba förändringar som i synnerhet drabbar de lägre grupperna i samhället där behovet av arbetskraft minskar och kraven på den enskilda individen ökar. Och lever man i ett samhälle som förändras i rask takt och där en stor del av befolkningen blir överflödiga så kommer naturligtvis en känsla av att "det var bättre förr". Detta är vad Sverigedemokraterna, Brexit och Donald Trump är ett uttryck för: ett missnöje med samhällsutvecklingen. Detta ska tas på största allvar och man kan inte avfärda denna befogade oro som rasism eller främlingsfientlighet utan detta går mycket djupare än så.

    Så det är klart att nationalismen kommer att öka på kort sikt. Men när världens länder integretats mer och mer med varandra och när befolkningen känner sig varma i kläderna i den internationella ordningen så kommer nationalstaten att urvattnas och tappa i betydelse. En sån utveckling är måhända inte lätt men den är oundviklig. Det är iaf min övertygelse.
    Det är inte så förenklat att en pågående utveckling enbart går i en riktning. Man riskerar att folk reagerar på detta om det går för långt.
    Se på Islamism i Sverige, exempelvis bland somalier är det många som vänder sig mot det nya och annorlunda genom att vissa blir än mer konservativa än de var innan de kom  till Sverige.
  • Tom Araya
    Thereisthat skrev 2018-01-09 22:07:55 följande:
    Ja och det har vi sett genom historien. Men i slutändan är det emellertid en ny ordning som etableras. Det finns dock en röd tråd i vad det är som skapat dessa förändringar: kommunikationen förbättras. Först reformationen som går att härledas till Gutenbergs boktryckare. Sen franska revolutionen som går att härledas till förbättrad läskunnighet. Sen demokratiseringen i början av 1900-talet som kom som ett resultat av industrialiseringen och dess förbättring av kommunikationen. Nu har vi internet...
    Men hur långt bort ligger "slutändan", när konservativt religiösa fortfarande präglas av kultur och regler med över 1000 år (för många t.o.m. över 2000 år) på nacken?!
  • Tom Araya
    Thereisthat skrev 2018-01-10 09:05:30 följande:
    Slutändan" är ett diffust begrepp som egentligen talar om när övergångsperioden är över, och det är helt omöjligt att säga. Men jag skulle säga att det kommer ske någon gång under 2000-talet. Att det finns starka konservativa strömningar idag betyder inte att det kommer att vara för evigt. Socialismen var fram till 80-talet dominerande i Europa, men idag är Socialismen som rörelse vag jämfört med förr.
    Själv tycker jag en svensk sekularisering som pågått länge nu, har stannat av lite genom att andra religioner genom invandring kommit till Sverige i större omfattning (flera troende) och att den politiska makten valt att vara mer tillmötesgående till dessa religiösa människors önskan än vad religionsfriheten egentligen motiverar. Religionen har återigen blivit en större och viktigare faktor i samhället.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?