Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Det går bra nu...


    Det behövs ytterligare 40 miljarder till kommunernas välfärd - nu medger ministern "stora problem"Det kommer att  behövas ytterligare 40 miljarder kronor för att bygga allt ifrån nya skolor till äldreboenden och sjukhus. Sveriges Kommuner och Landsting sällar sig nu till Riksrevisionens analys från i höstas om det mångmiljardbehov som inte finns med i regeringens egen prognos. Nu medger även finansminister Magdalena Andersson (S) att det finns "stora problem".

    www.dagensjuridik.se/2017/05/det-saknas-40-miljarder-till-kommunernas-valfard-nu-medger-ministern-stora-problem
  • Tom Araya
    nihka skrev 2017-05-15 20:32:05 följande:
    Ganska förmätet att påstå att hela regeringen inte tänkte efter, bara för att den inte tänkte som dig.
    Jag tog även med alternativet "struntade i", men det är ju inte särskilt smickrande det heller.
  • Tom Araya
    Flash Gordon skrev 2017-05-16 10:35:12 följande:

    Det här är ju obehagligt på riktigt.

    https://twitter.com/hanifbali/status/864127509683744768

    Svensk myndighet direkt underställd regeringen, låter yttersta-vänstern-aktivist skapa/redigera en sk "block-lista" för twitterkonto.

    Myndigheten försvarar sig med att de blockerade kontona "anonymt" ...

    "ägnar sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer, men även mot organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter. Dessa konton har ofta högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsar även till våld."

    ... och att de har registrerats på denna block-lista i preventivt syfte.

    https://si.se/si-tar-krafttag-att-skydda-det-fria-ordet-pa-sweden/

    http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/svenska-institutet-blockerar-vanliga.html

    Problem 1: Hundratals, eller tusentals, av dessa konton är helt vanliga personer, offentliga, en del till och med förstroendevalda politiker som aldrig ägnat en sekund åt något myndigheten påstår. Det som snarare är en gemensam faktor för alla blockerade är att de på något sätt befinner sig til höger i det politiska åsiktsspektrat.

    Problem 2: För att bli bortplockade från listan kräver myndigheten att den som har et anonymt konto registrerar sig med namn och adress. Varpå detta blir offentlig handling som kan kopplas till det anonyma kontot. För den som vill leta.

    Vi har alltså en statlig myndighet som låtit en vänster-aktivist de facto ägna sig åt att registrera folk "i preventivt syfte".

    Nästa fråga blir förstås: Vem mer kommer att läsa denna lista och vad kommer de att göra med den?

    Åsiktsregistrering.

    Metoder från Östtyskland.

    Sveriges regering. 2017.


    Ja, mycket obehagligt!

    Man går också tvärt emot sina egna syften och policy.

    "Svenska institutet är en myndighet som skapar förtroende för Sverige och svenska kompetenser. Förtroende är grunden för utveckling i Sverige och omvärlden."

    "The rules of Curators of Sweden stipulate that the curators are free to write whatever they want. Tweets will only be deleted if:


    they violate Swedish law;
    they promote a commercial brand;
    they are a security threat."
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 11:56:04 följande:

    Menar du att du ifrågasätter påståendet att den förra alliansregeringen etablerade sweden kontot på twitter med syfte att införa ett totalitärt samhälle i Sverige med DDR som förebild?


    Det här händer nu, inte när vi hade en alliansregering.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 11:38:16 följande:
    Nja, en myndighet, inte regeringen.

    I övrigt är det väl alldeles utmärkt att Svenska Institutet blockerar närhatare från sina sidor. Svenska Institutet har ju till uppgift att spegla Sverigebilden utomlands, varför det är fullt naturligt att man försöker hålla undan den värsta skrikhögerdyngan som ju också så gott som alltid är Sverigefientlig.

    Att detta innebär att skrikhögern börjar gallskrika DDR är ju bara ett exempel på att skrikhögern är lika okunnig som historielös.

    Metoder från Östtyskland. Ja herregud, det har uppenbarligen daltats så mycket med klientelet att de börjar skrika Östtyskland när de hindras att sprida sitt Sverigehat i allmänhet och sitt hat mot muslimer i synnerhet.

    Sverige kan inte ha en officiell sajt som fungerar som avträde för hatarna, det är utmärkt att man sätter på dem blöjaSolig
    Uppenbarligen är det inte bara de som brutit mot sidans policy eller ens har interagerat på sidan som blockerats.
    Jag undrar om de kan redogöra för sin grund till blockering, relaterat till sin policy...tveksamt?!
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 13:01:30 följande:
    Nja, titta på figuren som sprätter avföring i inlägg 5867, alltså budskapet att Stefan Löfven är skyldig till landsförräderi som en lapp på hans brösst innan han blir skjuten.

    Det här klientelet har det daltats med så länge att vi riskerar att bli så vana vid stanken av avföring.

    Min uppfattning är att man borde sätta på dem blöjor och sen försöka integrera dem i samhället.

    Enligt Stefan Löfven finns det utrymme för enkla jobb i de gröna näringarna - det vore så mycket bättre än att i sysslolösheten sprida brun diarré.
    Har du någon källa på vilka som blockerats och vad de har skrivit?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 13:18:19 följande:
    Självklart. 

    Har du blivit blockerad på enligt dig felaktiga grunder så är det bara att höra av dig till svenska institutet och kräva att de häver blockeringen.

    Fast jag har svårt att tro att du skulle tillhöra de blockade även om du hade för vana att posta inlägg där.

    Alltså inte annorlunda än på Familjeliv - med den skillnad att det här påstås vara svårt att få besked och motivering till en avstängning.

    Av naturliga skäl vet jag inte om detta är sant eller inte. De konton här jag ser svartna brukar ha kommit med påståenden som att någon argumentationsmotståndare borde våldtas eller hängas eller något liknande tillmäle.
    Förfarandet verkar ytterst märkligt. Man utser varje vecka en sk "kurator" som fritt får twittra på sidan och det är alltså en sådan "kurator" som plockat fram dessa 12 eller 14 tusen konton som blockerats.
    Då många har hört av sig och ifrågasatt detta har Svenska institutet varit tvungna att backa och granskar nu fallet.
    Jag undrar hur man tänkte på SI när man lät detta ske?

    si.se/si-avblockerar-konton-pa-sweden/
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 13:47:27 följande:
    Nej.

    Jag har aldrig skrivit där eller ens besökt sidan men tydligen var det många som aldrig skrivit där eller ens besökt sidan som blockats.

    Själv tillhör jag den stillsamma minoritet som inte har en susning om jag är blockad på ställen jag aldrig besökerSkrattande

    Hursomhelst. Den här tråden handlar om förtroende för regeringen.

    När Flash skriver:

    Åsiktsregistrering.

    Metoder från Östtyskland.

    Sveriges regering. 2017.

    så ger hen uttryck för en mycket vanlig egenskap bland somliga högeryttrar: Att de har noll koll. Regeringen har inte möjlighet att lägga sig i detaljfrågor för en myndighet. Det kallas ministerstyre och är inte tillåtet i Sverige.
    Regeringen har rätt mycket att säga till om när höga poster inom myndigheter tillsätts och likaså vid avsked från desamma.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-05-16 16:21:23 följande:
    Svenska Institutet har tydligen tagit bort blockeringarna.

    Synd, tycker jag. Det är mycket löss som kryper omkring under hänvisning till yttrandefriheten.
    Vad grundar du den åsikten på, som inte också hade kunnat motivera att radera alla konton och lägga ner hela twittersidan?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2017-05-16 15:50:49 följande:

     


    Sweden-kontot byter avsändare varje vecka. Listan som du länkar till innehåller 15 000 rader. Menar du att det är en person som står för alla blockeringar eller kan det vara så att detta är antalet bockade människor sedan sweden-kontot lanserades under alliansregeringens tid vid makten? Hur ser du på alliansregeringens ansvar för kontots tillblivande och regelverket som är kopplat till kontot?


    Det finns länkar i tråden till artiklar SI själva skrivit i ämnet och som besvarar några av dina frågor, jag rekommenderar dig att läsa dem.

    Du kan också själv läsa om vilka regler SI har för twitterkontot och sedan kan du återkomma med invändningar mot dessa som alliansregeringen borde ha ansvar över.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?