Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    KillBill skrev 2020-02-14 08:49:39 följande:
    Ja igår läste jag att en äldre man blivit utslängd ur sin lägenhet i Helsingborg efter att ha låtit bli att betala ett par hyror.

    Helsingborg styrs av M och KD med stöd av SD.

    Nu försöker SD göra politik av händelsen med pratar tyst om att SD stödjer styret i kommunen.
    Det var Lamotte som gjorde det reportaget. Intressant att du numera uppskattar hans arbete! Glad
  • K Markatta
    Padirac skrev 2020-05-08 17:04:26 följande:
    Jag vet inte vem du menar saknar förtroende för vem med inlägget?
    Det är väl rimligtvis väljarna som nu om inte förr bör sakna förtroende för Hallengren (S) med tanke på hennes inkonsekventa inställning till Folkhälsomyndighetens uppmaningar.

    Så här lät det för nån månad sen:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7425645

    Hallengren (S): Svenska folket ska veta att regeringen kommer att fatta beslut om insatser när Folkhälsomyndigheten begär det.

    Hallengren (S): Jag uppmanar allmänheten att lyssna på Folkhälsomyndighetens råd, om att t ex tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk.

    Så här låter det nu:

    Hallengren (S): Jag ändrar inte uppfattning för att Folkhälsomyndigheten kommer med det här förslaget.

    Reporter: Hur viktigt är det att lyssna på vad Folkhälsomyndigheten säger?

    Hallengren (S): Nu tycker jag du ställer den frågan liksom på ett löst formulerat sätt, det beror naturligtvis helt på vad du syftar på.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2020-05-10 12:24:08 följande:
    När Coronapandemin är över kommer antalet döda i de olika nordiska länderna att vara ganska jämna
    Källa: Jan Albert, professor i smittskydd vid Karolinska Institutet. 
    Bra med en synsk källa.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2020-05-10 13:10:04 följande:
    Synsk? Det är en professor i smittskydd som uttalar sig och han har förstås olika typer av belägg för att det troligen landa i en sådan situation.
    Nu frågade inte reportern vad han hade för belägg för det utan endast vad han tror.

    Professor Albert får naturligtvis gärna presentera vad han grundar sin uppfattning på. Det ger ju mer tyngd åt påståendet om han kan backa upp det med något konkret.

    Är du inte intresserad av att se vilka belägg han har för sitt påstående?
  • K Markatta
    Padirac skrev 2020-05-10 13:57:38 följande:
    Du tror inte att professor JA baserar sin tro på de kunskaper och den för honom nu tillgängliga informationen?

    Jag har svårt att se att en professor i smittskydd skull tro en sak och ha information och belägg för någonting annat - så den betoning du gör på tror syns för mig farfetched.
    Frågan är naturligtvis om det över huvud taget finns några bra prognoser för hur antalet smittade och döda kommer att utvecklas i de nordiska länderna.

    Ett stående argument från vår expertmyndighet är ju annars att "kunskapsunderlaget är extremt svagt" som det exempelvis heter i följande inslag om användning av munskydd:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-tror-inte-fhm-pa-munskydd-underlaget-ar-extremt-svagt
  • K Markatta
    KillBill skrev 2020-05-10 17:11:44 följande:
    Nej jag finner din ståndpunkt märklig. Det skulle vara som om jag frågat en elektriker om hur man kopplar elektricitet och bemötte svaret med misstänksamhet och bad om belägg.

    När en professor i smittskydd blir intervjuad om hur smittspridningen kommer att utvecklas i norden så är min grundinställning att en professor smittskydd är den som är bäst skickad att ge en prognos på området och eftersom det inte finns något facit så nöjer jag mig med professorstiteln (den utbildning och forskning som är en del av professorstiteln) som belägg för påståendet. Jag håller dock ögonen öppna för om andra professorer på området skulle föra fram en avvikande uppfattning.


    KillBill skrev 2020-05-10 17:21:28 följande:
    Man kan  konstatera att  när det gäller prognoser så är det alarmnisterna som fick många av Europas länder att stänga ner sina samhällen som hitintills har haft mest fel. Folkhälsomyndingheten har legat väsentligt närmare sanningen.

    Intressant i sammanhanget är att flera av de personerna som du nu kallar "alarmister" och vars prognoser inte verkar stämma särskilt bra med faktiskt utfall har professorstitel.

    Du hänvisade sedan till Folkhälsomyndigheten. På Norges motsvarighet har nu smittskyddsdirektör Frode Forland replikerat på Jan Alberts utsaga:

    omni.se/norges-svar-det-gar-visst-att-halla-dodstalen-nere/a/y32J9a

    Norges svar: Det går visst att hålla dödstalen nere

    Norge skulle mycket väl kunna ha färre coronarelaterade dödsfall än Sverige även på längre sikt. Det menar Frode Forland, smittskyddsdirektör vid Folkhelsoinstitutet i Norge.

    - Vi tänker väl att vi inte ska få en puckel längre fram. Vi hoppas att vi kan undgå det och bara få små vågor som vi kan slå ned igen, säger Forland till Sveriges Radio Ekot.
  • K Markatta

    www.expressen.se/nyheter/mejl-avslojar-ministrarnas-dubbelspel-om-testningen/

    Mejl avslöjar ministrarnas dubbelspel om testningen

    Expressen kan nu avslöja okända mejl som visar spelet bakom kulisserna på regeringskansliet. Internt kommuniceras att det inte finns något behov att utöka testerna.

    Tusentals döda, en skenande arbetslöshet och ett mål att testa 100 000 i veckan har startat ett politiskt storbråk mellan regeringen, oppositionen och regionerna. Stefan Löfven och Lena Hallengren har utåt krävt att provtagningarna ska öka - men samtidigt har regeringen fått presenterat för sig att det behovet inte finns.

    Det visar ett tidigare okänt mejl från den 4 maj som Expressen tagit del av. Mejlet har skickats från inrikesminister Mikael Dambergs statssekreterare Elisabeth Backteman till statsministerns och socialministerns respektive statssekreterare, Nils Vikmång och Maja Fjaestad.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?