Inlägg från: Challenger |Visa alla inlägg
  • Challenger

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2021-05-15 11:30:16 följande:
    Valanalyser 2014 pekade på att väljarkåren som helhet inte längre ansåg att den egna plånboken var den viktigaste frågan.  Med fortsatta nedskärningar i samhällets skyddsnät upppfattades inte nya jobbskatteavdrag som lösningen, detta tillsammans med SDs ökade attraktionskraft för väljare gjorde att den politik som gett FR och M framgångar inte tog dem längre. Det nya arbetarpartiet M hade slut på nya idéer och kvar stod de gamla och de ännu äldre idéerna. Där står M kvar idag.
    Vad svamlar du om? Är ju helt uppenbart att det var M:s haveri inom migrationspolitiken som gjorde att alliansen upphörde att existera efter valnatten 2014.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Riksdagsvalet_i_Sverige_2014

    M förlorade 23 mandat och SD vann 29 nya. S ökade 1 fjuttigt mandat.

  • Challenger
    KillBill skrev 2021-05-15 11:34:37 följande:
    SD är inte och har aldrig var statsbärande
    Det handlar om att inte ha en majoritet av mandaten mot sig. Vi får väl se hur läget ser ut efter valet 2022. Med SD och M med 20-25% vardera och KD med 5-8% så tror jag vi har en M+SD+KD regering efter valet och då kommer SD att i allra högsta grad vara statsbärande. Sannolikt med en rad ministerposter. 

    Vet inte vad sossarna och Stefan Löfven ska luta sig på. Nyamko Sabuni och hennes L är väl tveksamt om de inte klarar riksdagsspärren och Annie Lööf och Nooshi Dadgostar i samma regering kan ju bli en utmaning för svetsarn att styra upp
    :evilgrin39:
  • Challenger
    KillBill skrev 2021-05-15 14:13:46 följande:
    Du vet alltså fortfarande inte vad stadsbärande betyder.

    Statsbärande blir man inte efter en mandatperiod utan efter att ha regerat under flera.

    Sannolikt kommer SD gå sitt systerparti Danskt Folkepartis öde till möte och snart bara samla <10%
    Varför tror du det? Problemen med migrationen blir ju bara värre och värre för var dag. Enda räddningen är väl om övriga partier börjar anamma SDs politik, men vad gäller det vänsterliberala blocket med C+S+MP känns det ju inte särskilt troligt. 
  • Challenger
    Rataxes skrev 2021-05-15 15:46:04 följande:

    Tänk att det finns individer som verkar ha hängt upp hela sin existens på SD. Vad skulle de ta sig till om partiet upplöstes i morgon?

    Terapi?

    Självskadebeteende?


    Bra frågor. SD är tydligen roten till allt ont i världen. Själv ser jag mest SD som ett symtom på att allt inte står rätt till i svensk inrikespolitik och har inte gjort så på mycket lång tid.
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-15 16:19:47 följande:
    Tänk att det finns individer som verkar ha hängt upp hela sin existens på sossar. Vad skulle de ta sig till om partiet upplöstes i morgon?
    Terapi?
    Självskadebeteende?
    Ett förslag är ju att sossarna börjar prata om vad vill förändra, vad de vill åstadkomma. Finns nog inget annat parti som slänger så mycket skit på andra och kommer med epitet, samtidigt som de aldrig pratar om vad de själva vill förändra. Vill man som Kill Bill förbjuda privatdrivna skolor så sätt igång och förbjud då, men det är ju rent patetiskt att skulle sina egna misslyckande på SD - ett parti som aldrig suttit i regering.
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-15 17:56:25 följande:
    Jag tror faktiskt att SD, KD och M just nu leder bullshit-ligan.. 

    Det är lite prat om politik och mycket blamegames mot regeringen. Oppostitionen är svag då den inte kan ge politiska visioner utan istället kommer med anklagelser som det saknas belögg och historiska fakta bakom. 
    Vet inte om det är en nyhet för dig, men SD, KD och M sitter i opposition. 

    Sossarna sitter i regeringsställning, men som de för debatten skulle man kunna tro att även de sitter i opposition. Det är patetiskt att skylla friskolereformen på oppositionen när sossarna är inne på sjunde regeringsåret och att dessutom skylla den på SD som aldrig ens suttit i regeringsställning och än mindre röstat för någon friskolereform är ju bara hål i huvudet. 

    Det känns som att sossarna är i desperat behov av lite skarpare hjärnor, men de få de haft har lämnat partiet. Ett bra exempel är Thomas Bodström och ett äldre exempel är Kjell Olof Feldt. Feldts dikt om löntagarfonder var ju outstanding Skrattande

    https://sv.wikipedia.org/wiki/L%C3%B6ntagarfonder_(dikt)

      Kanske är sossarna inte ett parti för skarpa hjärnor?
  • Challenger
    KillBill skrev 2021-05-16 10:08:39 följande:

    Du behöver läsa på.


    Vi har idag ett system som resulterar i att aktiebolagsägda friskolekoncerner dränerar skolväsendet på resurser och skapar vinster genom att minska på antalet lärare och betala lägre lärarlöner (bla genom att anställa mindre antal behöriga lärare). Dessutom har vi ett skolvalssystem som ökar segregationen.


    OECD rekommenderar Sverige att skapa att ett finansieringssystem som gör att friskolorna fungerar för samhällets bästa, att förändra finansieringen så att mer pengar går till skolor med de största behoven och skapa ett skolvalssystem som motverkar segregation. OECD ser precis samma problem med det svenska skolsystemet som jag och alla andra kritiker av skolsystemet ser.


    Jag tror det är bra med segregation då lika barn leka bäst. Ska mer pengar gå till sk "utsatta områden", betyder det i praktiken mindre pengar till de barn vars föräldrar arbetar och betalar skatt. Det är ett system som aldrig kan accepteras. 
  • Challenger
    Flash Gordon skrev 2021-05-16 10:48:19 följande:

    Regeringen ja ...

    Morgan lyckas prata fortare än han tänker igen:

    www.expressen.se/nyheter/upplos-bolag-som-inte-konskvoterar/

    "Man kan hota med att upplösa bolaget " svarar Morgan på frågan om vad regeringen kan tänkas göra för att straffa företag som inte följer deras planerade könskvoterings-åtgärder.

    Socialdemokraterna får dra igång stora fake news-apparaten och låtsas som om det aldrig har hänt 

    "Det är ett missförstånd. Morgan har aldrig sagt att man ska stänga ner bolag som inte har 40 procent kvinnor i styrelserna. "

    Och nu efter det här inlägget kommer partiarbetarna att aktivera sin del av fake news-kampanjen. 

    Kom ihåg. Socialdemokraterna är bara en variant på alla annan sorts socialism. Allt är i grunden underställt staten. Det du har privat får du ha på nåder.


    Ja, det är helt sjukt och vad gör de åt gängkriminaliteten? Inte ett skit! Folk törs knappt gå ut på gator och torg längre!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?