Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2017-01-11 11:31:53 följande:
    Vill inte vara näsvis, men jag skrev följande: 

    För egen del anser jag att det var ett misstag att privatisera välfärden från början - alltså tvärtemot vad Stenhammar verkar tycka - men när privatisering har valts är det enda viktiga för mig att kvaliteten är bra och ökar och att kostnaderna är rimliga. Vinster är vanligtvis ett kvitto på detta.

    En välskött och effektiv organisation kan medföra lägre kostnader och en efterfrågad produkt kan likställas med kvalitet enligt min mening. 
    Tom Araya skrev 2017-01-11 09:31:00 följande:
    Detta förutsätter att kunden (d.v.s. den som nyttjar tjänsten) själv kan välja, vilket inte alltid är fallet.
    Välskött och effektiv organisation är inte likställt med kvalitet, även om det teoretiskt oftast sammanfaller.
    En verksamhet/organisation kan ju se välskött och effektiv ut ur företagets synvinkel utan att det riktigt överensstämmer med kunders eller anställdas uppfattning.
    Moderno skrev 2017-01-11 11:31:53 följande:
     
    Tom Araya skrev 2017-01-11 09:31:00 följande:
    Detta förutsätter att kunden (d.v.s. den som nyttjar tjänsten) själv kan välja, vilket inte alltid är fallet.
    Vilka situationer tänkte du på?   
    Kunden/nyttjaren av tjänsten kanske inte har flera alternativ att välja på eller så är alternativen svårtillgängliga.

  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-01-11 21:23:11 följande:
    Låter alldeles utmärkt att dom vill göra det, så slipper vi ta av skattepengarna, som kan användas bättre till allas vår välfärd.
    Tyvärr blir det nog inte mycket pengar över till välfärden efter att man betalat kostnaderna för flyktingar. Men Löfvén har kanske en liknande tanke där... :)
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-01-12 12:45:12 följande:
    Suck, ändå är det de länder med som haft högst invandring, som går allra bäst i Europa.
    Jag trodde du förstått att det är klarlagt, att invandringen för länder med snedvriden demografi, alltid bidrar till välfärden.
    Och det kan väl inte vara så svårt att lägga desinformationen åt siden, och istället ägnar några timmar till att enbart studera hur kapitalismen fungerar.

    Du kan ju göra det i smyg, ifall du är skraj för att bli påkommen med resultaträkning eller sammanställning av de totala utgifterna vs inkomsterna.

    Nu kommer du att få hålla på några är för att få ett någorlunda säkert och användbart svar, för den senaste flykingvågen.
    Den var så tillfällig, extrem och har/hade därmed höga initiala kostnader, det enda vi ännu vet nåt om, det är att konsumtionen ökat, handel och tjänster, så fler har fått jobb och många företag högre vinster, vilket gör att skatteintäkterna har ökat.

    Nu har även inflationen ökat till en en högsta nivå på 6 år, mätt med KPI, så Riksbankschefen Stefan Ingves är glad idag, och det får han förstås skänka den höga invandringen, en tacksamhetens tanke för.
    Nej, du har fel i detta och det har jag klargjort för dig så många gånger utan att att du har kunnat lägga fram några fakta att bestrida det med.


  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-01-12 13:13:57 följande:

    Och idag så ökade förtroendet för Löfven o Co ett snäpp.
    Precis som jag önskat mig, så kommer vi/staten att återtakontrollen av järnvägsunderhållet, t.o.m M är med på tåget (ops Skrattande)

    Vi får bara hoppas det inte blir så urvattnat i slutänden, utan att vi får kontroll över så mycket som möjligt, helst allt.

    Järnvägen är en av de delar i Sveriges infrastruktur staten ska sköta.
    För den ska vara ett "billigt" transportmedel till alla oss medborgare, som inte ska vara så beroende av vinsterna och konjunkturen, som de privata företagen är.

    Vår järnväg ska även kunna erbjuda bra och billiga godstransportmöjligheter, till Sveriges företag, där företagen kan ges priser som är stabila över tid.
    Nåt som underlättar mycket för kunderna, som då slipper vara oroliga för plötsliga höjningar, när dom ska göra sin kalkyl över sina transportkostnader


    Bäst vore om staten återtog all verksamhet som förr gick under SJ, för då fanns också vinster att återinvestera, som nu privata bolag istället håvar in.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-01-12 22:47:26 följande:
    Ja det var ju det det han sa i nov eller möjligen i början på dec förra året, att Polisen fick året ut på sig att åstadkomma en förändring, annars så skulle han ha ett "samtal" med Eliasson, så det är bara ett löfte han uppfyllt.

    Tror det gällde med att omfördela Poliser till förorterna och andra platser med hög kriminalitet, från ställen med låg kriminalitet.
    Det är bl.a det som omorganisationen ska kunna göra, men hittills har det inte fungerat som tänkt,eller inte alls, och visade inte Polisen resultat på just det området, så skulle Ygeman ha det där "samtalet".

    Om du brukar se "Veckans Brott" så har jag för mig (osäker) att det även nämdes där, den gången både Eliasson och Ygeman var där.
    Jag tvekar till några större förbättringar...

    Chockbeskedet: Stora besparingar i år

    Det väntar tuffa besparingar för polisen i södra Sverige i år. "90 procent kommer att handla om neddragningar på personal", säger Region syds ekonomichef Monica Hallberg.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/chockbeskedet-stora-besparingar-nasta-ar

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-01-15 22:58:16 följande:
    Det finns en fara i att dels gå på gamla nyheter, dels inte vara tillräckligt källkritisk.

    Det där är inte korrekt.

    polisen.se/Aktuellt/Nyheter/Skane/jan-mars/Okad-budgetram-men-ocksa-hoga-kostnader/
    Artikeln jag länkade till är tre dagar gammal, uppdaterad för två dagar sedan...

    Jag kan inte utläsa något i artikeln som är felaktigt jämfört med texten du länkar till. Det är inte samma siffror som tas upp och kan jämföras, så det handlar mer om hur man formulerar det.
    Kanske är SVT's rubrik baserad på ett beräknat behov och polisens text beräknat på tidigare budget...
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-01-15 23:54:10 följande:
    "Det är korrekt utifrån de uppgifter Monica hade då. Jag har inte pratat med henne förrän i eftermiddags. Vi kommer inte minska personalen i syd under 2017. Det kommer att hanteras genom åtgärder på nationell nivå eller på annat sätt, säger Klas Friberg till SVT Nyheter Skåne"

    www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-tillbakavisar-oron-for-nedskarningar

    Om inte annat så säger sunda förnuftet att det inte blir några personalneddragningar i Regin syd, om du nu väljer att inte tro på pressmeddelandet från Polisen eller det som den tillförordnade chefen för Region syd säger.

    Men det var fel av mig att kalla din läng för gammal, bättre med överspelad.
    Det står även i artikeln jag länkade till att personalnedskärningar inte är aktuellt.

    Då är frågan, har polisen region syd fått tillskott till sin budget i förhållande till artikeln jag länkar till?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2017-01-16 07:20:43 följande:
    Mm, om du ser till uttalandet från den nya chefen för Polisen region syd som jag kopierade in så delar han inte din uppfattning.
    "Min uppfattning"? Nej, det var en artikel jag länkade till.

    Nu är det ju inte säkert att här finns någon skillnad utan att man valt att uttrycka sig annorlunda, vilket kan ha ett egensyfte för polisen. Man kan också tänka sig att man genom en mängd åtgärder och resursomfördelningar minskar effekten i just region Syd, men att bristen i hela organisationen fortfarande kvarstår.
    Detta är alltså möjliga förklaringar som alternativ till att SVT's artikel vore ren lögn. Sådant har man ju sett förr. Rimligtvisfinns någon grund till det SVT skrev.
  • Tom Araya
    KarlssonsKalle skrev 2017-01-16 10:05:16 följande:
    M ville ge en otrolig massa pengar till banverket för upprustning av järnvägen under sin tid (runt 2012 tror jag), men Banverket tackade nej till så mycket för man hade inte resurser att sätta in för det jobbet.....
    M drev definitivt ingen framgångsrik politik för svensk järnväg. T.o.m. den gamle moderatledaren Ulf Adelsson som fram till 2011 var styrelseordförande i SJ röt ifrån och då fick han gå.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2017-01-18 08:37:07 följande:

    Det som behövs i Sverige idag, är att det blir ett gemensamt ställningstagande mot SD och andra, vars enda syfte är att splittra Sverige.
    För det är vad SD och andra extremister vill se, så vi måste visa upp en enighet över blockgränserna, och tydligt markera mot dom grupperna.

    Och faktiskt så börjar det finnas tecken på just det, tydligast märks det när det gäller skolans framtid, inte mycket bråk eller oenighet där längre.
    Tvärtom så tror jag på en riktigt bra blocköverskridande överenskommelse vad gäller skolan.
    Och trots att jag ogillar blockpolitik som företeelse, så är det vad vi/Sverige behöver nu.

    Att jag själv inte alltid gillar den politik som förs, det kan jag leva med, det är långt viktigare att polititikerna håller ihop Sverige.., alltså agera som om Sverige befann sig i ett akut krisläge.
    Och det gör vi ju i viss mån, med tanke på på svårigheterna vi har med skola, vård och Polis, som alla dras med ett och samma problem, brist på arbetskraft.

    Och det är ett problem som inte går att lösa på sedvanligt sätt, det är bara att glömma allt vad politiska idéologier heter, och ta fram kristänkandet isället.


    Man håller knappast ihop Sverige genom att nonchalera folkets vilja på det sätt du förespråkar. Det lär bara spela SD i hänerna med fler röster.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?