Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Linnea1994 skrev 2016-12-21 11:24:33 följande:

    Här är en rätt bra historia på hur det fungerar med vänsterns ekonomiska politik:


    Två personer fick i uppgift att plocka jordgubbar på ett stort jordgubbsplantage. Ju mer jordgubbar de plockade desto mer fick de behålla själva dock med ett förbehåll, ju mer de plockade desto större andel i procent var de tvungna att lämna ifrån sig till markägaren. Valde de att plocka lite fick de behålla nästan allt och valde de att plocka mycket fick de ge bort så mycket som hälften.
    Det resulterade i att den ena plockade relativt lite och fick behålla en stor del av sina gubbar och den andre plockade mycket men fick istället ge bort desto mer. Trots detta tyckte den som plockat lite att det var orättvist att den som plockat mycket hade fler jordgubbar.
    Hur kommer det sig att de som står för en mindre del till den offentliga kassan ofta är de som skriker för att de som står för mycket borde stå för mer?


    Det var en metafor med en hel del brister om man vill relatera till verkligheten.

    De flesta kommer inte att få några gubbar alls av de de plockar, för de går till en arbetsgivare som tjänar gubbar på att andra plockar åt honom. Han betalar tillbaka en liten del av de gubbar plockarna plockar till plockaren.

    Vissa kommer att få en massa gubbar utan att plocka en enda själv, utan kommer mest att ägna tiden åt att förhandla med markägaren om att få de bästa markdelarna hans plockare kan plocka av samt att jaga på plockarna att plocka mer.

    De som tjänar mycket gubbar lämnar inte alltid så stor del av dem till markägaren utan smusslar undan dem. Ju mer gubbar de har, desto mer smusslas undan och av någon anledning är markägaren inte lika angelägen att kontrollera de riktigt stora "smusslarna" som för andra plockare.

    Vissa får tilldelat plantor där det går fort och lätt att få ihop många gubbar, medan andra måste kämpa betydligt hårdare för samma mängd.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-12-25 08:34:25 följande:

    Ang #4517.

    Vilket fantastiskt år det ha varit för Sverige, vi svenskar kan verkligen känna oss stolta och glada över vårt fina land.

    För har ni tänkt på, att Sverige i inte bara är utsett till Världens bästa land för affärsverksamhet, utan Sverige blev även framröstat som Världens bästa land att leva i.
    Så nu kan vi med fog påstå att Sverige är Världens bästa land.

    Det enda vi behöver göra fortsättningsvis är att förbättar det vi är lite dåliga på idag.

    Och det gör vi genom att hålla högerexrtremisterna SD borta från makten, andra extremister är så marginalliserade, att dom inte utgör nåt hot idag.
    Det skulle inte förvåna mig, om SD:s anhängare av den sämsta och mest rasistiska sorten, snart blir så deperata att dom hjälper oss med den uppgiften.
    J  Åkesson har redan börjat med det, då han gett klartecken att fälla den allians SD sitter med i Gävle idag, för att SD inte fått igenom sina krav.
    SD har i sann demokratisk anda blivit nedröstade, och som bekant gillar inte SD demokrati, utan SD anser sig ha rätt att kunna kräva, att deras förslag är vad som ska bli framröstade.


    Vilka har röstat?
  • Tom Araya

     


    Kritik mot slopat begåvningstest
    Publicerat tisdag 27 december kl 03.00

    Förslaget att ta bort personlighetstest och begåvningstest för sökande till polisutbildningen får nu kritik från flera tunga remissinstanser.

    Psykologiforskaren Stefan Annell, vars avhandling regeringens utredare stödjer sig på i sitt förslag, är kritisk till hur hans forskning har använts.


    ? Där skulle jag nog säga att man tycks ha glidit lite på tolkningen av mig, det känns inte helt representativt för avhandlingen i stort, säger Stefan Annell.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6592848

  • Tom Araya

     


    I Norrbotten firas bilens dag 365 gånger om året
    06:00 | 16-10-28 Kommentera 9


    Så här på bilens dag ? den 28 oktober ? önskar man att iden rödgröna regeringen kunde öppna ögonen och se hur viktig bilen är för att hela landet ska leva.


    ?Just nu är bensinen alldeles för billig?, sade infrastrukturminister Anna Johansson (S) till Dagens Industri (24/10).


    Ett sådant påstående, från en person som själv inte har körkort, tjänar 130 000 kronor i månaden och blir skjutsad av Säpo till jobbet, är ett hån mot vanliga människor runt om i landet.
    ...

    kuriren.nu/nyheter/i-norrbotten-firas-bilens-dag-365-ganger-om-aret-9020591.aspx

  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-30 15:57:42 följande:

    Vadå diskutera om Margot Wallström är antisemit? Margot Wallström är INTE antisemit.


     


    Det är bara larvigt att prata om hyckleri. Om du placerar listan från 2014 bredvid listan från 2016 så ser du att listan har ändrat karaktär ifrån att i huvudsak lista antisemitiska händelser till att som i årets lista inkludera kritik mot politiska beslut fattade av staten israel.


    Att FN/ Barack Obama delar förstaplatsen på årets lista (bara för att de har kritiserat Israels bosättningspolitik) är ett tydligt bevis på att listan har ändrat karaktär. Tittar du exempelvis på listan från 2014 (det år Björn Söder fanns med på listan) så toppades listan av en Belgisk läkare som vägrade att behandla judiska patienter dvs en tydlig antisemitisk handling.


     


    Margot Wallström har kommit med på listan bara för att hon kräver en utredning om Israel gjort sig skyldig till "utomrättsliga avrättningar" när knivangripare dödats. Det handlar om misstankar som tidigare har lyft fram av FN, Human Rights Watch och USAs ambassadör I Israel. 


    Vilka antisemitiska handlingar har Björn Söder begått?

    Att framställa krav är väl också en handling och tydligt ställningstagande!?

    Israel har alltid varit hårt dömande med bruk av tvivelaktig retorik mot kritik av Israel.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-30 17:42:02 följande:

    Det handlar om Björn Söders uttalande från 2014 där han menade att Judar och samer inte är svenskar.


    Så här sa Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism år 2014: "Amerikanska Simon Wiesenthalcentret placerar nu Björn Söders uttalande på sjätte plats på sin lista över de tio mest antisemitiska händelserna i världen under 2014. - De har träffat helt rätt. De är hård konkurrens bland antisemitiska händelser, men han förtjänar en hög placering på den skamfyllda listan" www.expressen.se/nyheter/soder-sexa-bland-antijudiska-handelser/


    De krav som Wallström ställt har inget med antisemitism att göra.


    Nu ser du saken helt ur din egen synvinkel, vilket uppenbarligen inte stämmer med alla andras, inklusive Israels.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-30 21:45:43 följande:
    Det är altså inte jag som tycker att Björn Söders uttalande är antisemitiskt det är Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (själv jude) som tycker detta. Vi kan konstatera att  Simon Wiesenthal Centret tyckte likadant när de placerade Björn söder som nr 6 på sin lista år 2014.

     


    Ja och hur har deras listor sett ut i övrigt?
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-12-31 10:53:58 följande:
    Listan omfattar händelser/uttalanden som centret uppfattar som antingen antisemitiska eller antiisraeliska.

    Vad tror du Söders påståenden om judar ska klassas som och vad tror du Wallströms påståenden om Israel ska klassas som?
    Det var ju precis det jag ville ha fram och att personer som är listade inte nödvändigtvis är antisemiter ur en objektiv synvinkel.
    Så hur betydelsefullt är det nu att vara listad, objektivt sett?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-12-31 15:05:55 följande:

    Du ifrågasätter alltså om Simon Wiesenthal Centret och Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism (och av judisk härkomst) kan förhålla sig tillräckligt objektiva för att bedöma vad som är antisemitism. Min uppfattning är att de kan det.


    Stämmer det väl med vilka som listats och vad de sagt eller gjort för att hamna på listan?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?