Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-07-07 21:09:19 följande:

    "Ska man tillåta ett så stort privat ägande?" Regeringens utredare av skogsvårdslagen fick många att sätta gratiskaffet i Almedalen i halsen"

    www.atl.nu/skog/skogsutredare-fick-almedalen-att-satta-kaffet-i-halsen/

    Nu tog ju Sven Erik Bucht den av regeringen utsedda utredaren i örat, men man ser iallafall hur socialismens smutsiga ansikte dyker upp då och då.


    Charlotta Riberdahl har förtydligat att hennes uttalande var av rent filosofisk natur kring ägande av naturresurser i allmänhet och att hon är väl medveten om vilket bra och viktigt arbete de enskilda skogsbrukarna i Sverige gör.
  • nihka
    ClaudiaAsiz skrev 2016-08-14 21:19:09 följande:
    I vänsterextremisternas värld är alltid SD värst, de har orsakat svälten i Nordkorea, inbördeskriget i Syrien och regnskogarnas skövling i Sydamerika.

    Det är i min mening helt onödigt att ödsla tid på faktaresistenta, hur orkar du?

    I deras värld är allt svart eller vitt, precis såsom verkligheten presenteras på deras favorit-nyhetsajt "inte rasist men".

    Obotligt korkade människor förtjänar i bästa fall ignorans.
    I SD-extemisternas värld är alla vänsterextremister - allt från S till M. Och dumma är de därtill.

    Tänk att det ska vara så svårt att komma fram när det enda motståndet som bjuds på kommer från idioter. Hahahahaha!
  • nihka
    nattuv skrev 2016-08-16 10:20:22 följande:
    I inlägg #3600 tog upp SD som inte sitter i regeringen. I inlägg #3604 tar du upp M som inte är ett regeringsparti. I inlägg #3614 tar du till och med upp ett norskt parti. Och det var bara de senast exemplen. Så du kanske skulle börja med att rannsaka dig själv.
    Vänligen håll dig till trådens ämne
  • nihka
    nattuv skrev 2016-08-16 14:27:07 följande:

    Jaha det verka som om inte ens S partisekreterare Carin Jämtin har förtroende för regeringen. Enligt tidningsspekulationer kommer nästa valrörelse att bli så tuff att hon vill lämna över till någon annan. Enligt andra tidningsuppgifter väljer Jämtin SIDA som sin reträttpost.


    Hon vill byta jobb efter fem år ist för att signa upp sig för minst tre år till vilket det skulle handla om ifall om hon väljs om vid partikongressen nästa år.

    Inget konstigt med det.
  • nihka
    Rataxes skrev 2016-09-06 17:16:25 följande:
    Av de 50 sämsta skolorna är 47 kommunala. Det säger det mesta.
    KillBill skrev 2016-09-06 23:12:34 följande:

    Landets friskolor är i huvudsak koncentrerade till områden med de mest gynnsamma förutsättningar bland elevgrupperna (högst socio ekonomiska decil). Det är också vanligare att barn med särskilda behov går i kommunala skolor än i friskolor. Därför är det inte konstigt att du hittat statistik som visar på att många elever i friskolor går ut med högre betyg än elever i kommunala skolor. Men utan att ta hänsyn till de socio ekonomiska effekterna när du värderar betygsresultaten så kan du inte dra slutsatsen att friskolorna skulle hålla en högre kvalitet..


     


     
    Det har också visat sig att trots att svenska friskolor rättar de nationella proven generösare än de kommunala skolorna så presterar elever vid svenska friskolor sämre än elever vid kommunala skolor på de nationella proven. Detta pekar ju snarare att kvaliteten i svenska friskolor är sämre än i de kommunala skolorna.


    www.forskning.se/2016/05/26/friskolor-har-samre-resultat-pa-nationella-prov-trots-generosare-rattning/

    Nej, jag tycker att det är löjligt av dig att försöka vinkla det till att jag skulle företräda planekonomi bara för att jag anser att ersättningen/vinsterna i friskolesystemet måste regleras. Faktum är att Sverige är det enda landet i världen där aktiebolag kan bedriva offentligfinansierad skolverksamhet med fri vinstutdelning och att som jag gör och ifrågasätta den fria vinstutdelningen handlar ta mig tusan inte om planekonomi. Det är du som skulle bli lite mer trovärdig om du valde att diskutera själva sakfrågan i stället för att anklaga mig för att prata planekonomi.


     Det är inte rimligt att landets friskolor ska få plocka russinen ur kakan (eleverna med de bästa förutsättningarna) men ska ha rätt till samma ersättning som de kommunala skolorna (som får ta emot de svagaste eleverna). Det är detta förhållande som friskolekoncernerna exploaterar vilket gör att det finns exempel på friskolor med  en vinstmarginal på 20-30%.Detta är inte vad jag förknippar med god hushållning med våra skattemedel.


    Nu kanske du tror att jag är emot friskolor men så är det inte alls. Två av mina barn har gått i friskolor. Det ena barnet gick i en stiftelseägd friskola. Det var en fantastiskt bra friskola med hög lärartäthet. Förmodligen är det den bästa skola som jag har stött på. Mitt andra barn valde att gå i en friskola som ägs av en av Sveriges största friskolekoncerner. Den skolan var rena motsatsen med  extremt låg lärartäthet, dåliga läromedel och dåliga lokaler. Det kanske är den sämsta skola som jag har stött på. När mitt barn senare började på gymnasiet så fick jag höra av en granne som jobbar som gymnasielärare att den friskola som mitt barn gått på hade öknamnet Kunskapsluckan av stadens gymnasielärare..


     


    Jag tycker att det är bra att regeringen reglerar friskolesystemet och jag hoppas att de aktörer som främst är ute efter snabba vinster försvinner från skolvärden.


    I min kommun skickade en nystartad friskola ut inbjudningar att söka till hushåll särskilt där man visste det fanns ungdomar med goda skolresultat och engagerade föräldrar. Det började också ett antal barn med särskilda behov och de uppmanades att flytta över till den kommunala skolan eftersom där fanns det specialpedagogisk kompetens. Själva ansåg de inte att de hade råd att tillhandahålla detta. Man blev också jävligt pissed off när den kommunala skolan vägrade upplåta sina träslöjdslokaler till friskolan som vill hyra in sig där istället för att skaffa egna grejer och sa sig vara "motarbetade" och började gasta om att att samarbeta för barnens bästa.

    De menade förstås det bästa för sin egen vinstmarginal.

  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-09-12 18:48:11 följande:

    Allt färre väljare vill se att SD bjuds in till samarbete, enligt SvD/Sifo.

    Regeringens tydliga nej till samarbete med ett rasistiskt parti innebär att mitt förtroende för dem är orubbat.

    För övrigt även starkt av Kinberg Batra också att inte vara så pk att hon svävade på målet utan klart och tydligt förklarade att SD är ett rasistiskt parti.

    www.svd.se/svd-sifo-farre-valjare-vill-se-samarbete-med-sd/om/det-nya-politiska-laget


    Debatten om SD:

    "Sedan ett inslag i Agenda den 28 augusti har debatten handlat om huruvida de kan kallas ?rasister?.

    Jag anser liksom Klas Bergström (M) att det är en sakligt korrekt benämning. Även om vi skulle förlåta dem för deras nazistiska förflutna är de fortfarande rasister baserat på partiprogrammet som hänvisar till människors ?nedärvda essens?.


    Många av deras förslag är direkt främlingsfientliga, om än inte ?rasistiska? enligt ordets äldre betydelse, och deras företrädare ertappas gång på gång med att uttrycka sig grovt rasistiskt.

    http://www.expressen.se/debatt/sd-kommer-aldrig-bli-ett-femte-alliansparti/

  • nihka
    Rataxes skrev 2016-09-12 23:56:37 följande:
    Är du inte i fel tråd nu? ämnet är
    Har du förtroende för regeringen?
     
    Jag har förtroende för varje regering och varje opposition som håller sig undan rasistiska partier som SD.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-09-13 07:51:57 följande:
    På tal om regeringen:

    I förrgår: Vi tar inte i SD med tång! 
    http://www.hd.se/2016-09-11/lofven-avvisar-bjorklunds-sd-forslag
     
    Igår: Buhu! Dumma SD som inte röstar ihop med oss!
    http://www.sydsvenskan.se/2016-09-12/sd-nobbar-ny-upphandlingslag

    .
    Inte ens 24 timmar mellan de två diametralt motsatta positionerna.

    Sällan har hyckleriet varit så synligt.
    Bara för att man inte vill ha SDs rasism vill man inte att de ska stjälpa vettiga förslag från de riktiga partierna.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?