Inlägg från: Rataxes |Visa alla inlägg
  • Rataxes

    Har du förtroende för regeringen?

    Padirac skrev 2018-09-26 19:45:13 följande:
    Rataxes skrev 2018-09-26 19:19:52 följande:
    261 lediga platser borde kunna möjliggöras.
    Det är ju inte 261 äppelkindade sossar som arbetar på regeringskansliet det handlar om.

    Lite mer läsning om vad de 261 ej politiskt valda utan, utan sedan länge och under fler olika regeringsfärger anställda tjänstemännen väcker för fråga så framstår deras upprop som mer än angeläget.

    De anställda i RK har en skyldighet att vara lojala mot den regering som för tillfället sitter - något de har lång och trogen erfarenhet av.

    De har också en skyldighet att utföra sitt arbete enligt Sveriges lagar och enligt de värdegrunder deras arbetsgivare har satt upp för deras yrkesutövande.

    Frågan de ställer är hur de ska agera om (och möjligen när) en regering som de ska vara lojala med avkräver dem uppgifter som står i strid med den värdegrund som arbetet i RK vilar på.

    Avsett de röstar på OlaConny i farmen VIp, eller är mjällbysupportar, eller bara kör Audi, eller har en eller fler religioner och traditioner och politiska ståndpunkter så är det personliga uppfattningar som var och en i Sverige idag får ha utan att diskrimineras.

    I grannländer och andra europeiska länder pågår förändringar för att opolitiska delar av staten politiseras för att stödja sittande regering.  Detta är något som SD och SDsvansen och skrikhögern påstår pågår i Sverige pga att deras politiska agenda inte drivs bland de opolitiskt tillsatta - de menar att deras politiska agenda är värdeneutral. Det är också detta som det nu väcks en berättigad oro för, ska en ev regering kunna tvinga RK att frångå de liberala demokratiska grundvärderingarna som genomsyrat inte bara Sverige, Sveriges riksdags ej politiskt tillsatta tjänstemän och hela västvärlden om en regering som inte delar dessa värden tillsätts.

    De som oroar sig för SDs invandringspolitik har här något som är verkligt hot mot demokratin. SD har långtgående visioner som pekar åt samma håll som tex Orban drivit Ungern. 
     
    "Uppropet pekar implicit ut alla andra regeringar än en socialdemokratis som fientligt inställd till personer med olika handikapp, etniskt ursprung eller annan sexuell läggning än heterosexuell och att dessa skulle diskrimineras. En kommande ministär menar initiativtagarna implicit vara rasistisk och homofobisk utan att veta något närmare om vilket regeringsalternativ som till slut vinner riksdagsmajoritet"
    Socialism är ondska - Krossa socialismen.
  • Rataxes
    Padirac skrev 2018-09-26 20:38:23 följande:
    OM du läser andra journalisters texter om samma ämne så framstår den tolkning du citerar som politisk agitation - jag har uppfattat dig som både smartare och klokare än att köpa en förenklad politiserad bild av någonting som kan vara ett verkligt problem.

    Läs fler sidor av saken 
    Tjänstemännen reagerar som barn som fått en ny förskollärare. 

    "Jag känner inte till någon bestämmelse som skulle förbjuda kanslimedarbetare från att formulera sig så här. Det är klart att det till varje offentlig anställning hör att man är lojal med sin arbetsgivare, till vissa gränser förstås." buuhuh. känns gränsen svår? = säg upp dig. om man känner att lojalitetsplikten inte går att upprätthålla så får man som sagt se sig om efter en annan anställning. Skiftande "värdegrund" innebär inte ett arbetsmiljöproblem, och det att vara överens med sin arbetsgivare i allt är ingen rättighet även om vissa tror det.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen.
  • Rataxes
    Padirac skrev 2018-09-26 20:50:57 följande:
    Det är dags att släppa konspirationsteorierna om att alla är mot en alliansregering. Med tanke på SDs eventuella inflytande så är frågan ytterst angelägen att klargöra - kanske så att de som inte instämmer i en värdegrund som SD skulle kunna införa kan lämna sina uppgifetr under kontrollerade former.

    www.svd.se/bildt-kritisk-mot-tjanstemannens-upprop

    Förutom att Bildt politiserar en geniun frågeställning så presenteras detta.

    "Tjänstemännen är bekymrade över hur ett nytt regeringsunderlag ? enligt DN:s uppgiftslämnare framför allt Sverigedemokraterna ? skulle kunna påverka Regeringskansliets "värdegrund och policy inom mångfald och icke-diskriminering". De kräver svar på vad som går först: lojalitetsplikten mot regeringen eller bestämmelser om människors lika värde."

    "Pernilla Nilsson, kansliråd på utrikesdepartementet och ansvarig för utskicket, uppger att uppropet är opolitiskt.

    ? Vi är ju just opolitiska tjänstemän och det är därför vi har skickat det här innan en eventuell regering har tillträtt så att det inte kan uppfattas som kritik av den regeringen, säger hon till SvD.


    De flesta av Regeringskansliets över 4 000 anställda är opolitiska tjänstemän. Där finns också omkring 200 politiskt rekryterade tjänstemän."


    Vad som är konspirationsteorier är att inbilla sig att SD skulle få något inflytande som skulle ha någon som helst påverkan på deras arbetsförhållanden. Inte förrän de mot förmodan skulle sitta med 175 mandat. 

    Finns det verkligen ingen vuxen på regeringskansliet? 
    Socialism är ondska - Krossa socialismen.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2018-09-26 22:31:40 följande:

    Jag tror att det är åsikter som dina, att opolitiska tjänstemän ska avskedas för sina åsikter/funderingar som är bakgrunden till utskicket.


    Om arbetsuppgifterna inte passar bör de för sin egen skull söka annat arbete.

    Snöflingorna ifråga passar nog inte för sitt jobb.
    Socialism är ondska - Krossa socialismen.
  • Rataxes

    Ny när det stormar kring Saudiarabien tycker jag att vi alla kan ta och minnas att det var den feministiska regeringen som var med och röstade in dem i FNs råd för mänskliga rättigheter och i FNs kvinnokommision.


    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
  • Rataxes
    K Markatta skrev 2018-10-22 10:35:28 följande:

    Stefan Löfvens gränskontroller totalsågas av EU

    Kritiken från EU-kommissionen mot Sveriges yttre gränskontroller, som uppmärksammades för några veckor sedan, visar sig nu vara mycket mer omfattande än vad som tidigare varit känt, visar Ekots granskning.

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7070744

    Några exempel:

    * På flera punkter anklagas Sverige för att bryta mot det så kallade Schengenregelverket, som sätter gemensam standard för de europeiska ländernas gränsskydd. Exempelvis det som reglerar utbildnings- och kunskapskraven för gränskontrollpersonal. "Not sufficient" och "Non-compliant", skriver EU-kommissionen i sin rapport.

    * En annan del som får underkänt och som bryter mot EU-regler är personalens tillgång till viktiga databaser som de ska göra sökningar i. Samtliga gränskontroller i Sverige - flygplatser, hamnar och vägövergångar - får bottenbetyg där.

    * Båsen, till exempel - där gränskontrollanterna sitter - är placerade på ett sätt som gör det svårt för personal att skärskåda passagerares eventuellt misstänkta beteenden. Båsen saknar också insynsskydd. Det är alltså möjligt för passagerare att se vad som sker på personalens dataskärmar.

    * Tekniken strular på sina håll, telefonerna fungerar inte. Listan på brister som Sverige behöver åtgärda är lång. En 95 punkter lång lista, även den ännu sekretessbelagd, har sammanställts av EU-kommissionen och kommer att delges ansvariga myndigheter och departement inom kort.


    Nu är det väl inte statsministerns bord utan halvfiguren till justitieminister som har det yttersta ansvaret för haveriet.
    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
  • Rataxes
    FDFMGA skrev 2018-10-22 11:48:27 följande:

    Just ja, Morgan Johansson är ganska kort och somliga debattörer relativt lytesorienterade i sin framtoning

    Nåja, enligt chefen för gränspolisen är den dysfunktionella gränskontrollen ett gammalt problem, redan 2011 kritiserades Sverige av EU för brister i den yttre gränskontrollen, brister som tydligen vare sig regeringen Reinfeldt eller regeringen Löfven eller riksdagen förmått eller förstått att åtgärda sedan dess.

    Fiskmäshögern tycks också skräna angående Sveriges förhållande till Saudiarabien på en hel del av dess häckningsplatser på nätet.

    I detta sammanhang kan det vara intressant med en tillbakablick. Här på FL var det rena påslaget när den socialdemokratiska utrikesministern kallade saudiarabiens bestraffningsmetoder medeltida, inget kunde då vara mer fel - och det skränades om att hon förstört möjligheten för svenska företag att göra affärer med Saudiarabien.

    Nåja, jag skulle nog vilja definiera saudiernas mord på journalisten i Turkiet som ett exempel på medeltida och barbariska bestraffningsmetoder

    Nej, nu är det lunch och jag måste steka köttfärs till familjen, dock ej blandfärs. Mätta magar brukar kunna underlätta kritiskt tänkande.


    Nu var det hans förmåga att leverera resultat, eller snarare frånvaron av resultat som förärade din justitieminister den kommentaren.

    Det var inte jag som gjorde kopplingen mellan kroppslängd och lyte...

    Debilvänsterregeringen har haft 4 år på sig att göra något men har uppenbarligen inte brytt sig förrän det var dags att gömma undan rapporten strax före valet.
    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
  • Rataxes
    FDFMGA skrev 2018-10-22 15:33:33 följande:
    Nja, det krävs nog lite större insikter än man kan påträffa bland FL:s högeraktivister för att man ska kunna avfärda Morgon Johansson som karaktärslös.

    Dessutom är det inte särskilt längesedan SSU bildade någon lokalorganisation där merparten av styrelsen var invandrare förutom en person som var kortväxt. I den uppständelse som följde kallades den kortväxte halvfigur ett flertal gånger av såväl fiskmåshögern som kompisarna SD:s nätarbetare.

    Ja, bristerna i Sveriges yttre gränskontroll har tydligen varit kända sedan 2011, förmodligen längre - enligt chefen för gränspolisen så har utvecklingen gått åt fel håll sedan år 2000.

    En tydlig karaktärsfråga handlar uppenbarligen om behovet av att skuldbelägga, i fiskmåshögerns fall är det sååååssarna som bär skulden, medan vuxenvärlden kanske stillsamt konstaterar att det handlar om ansvaret för ett flertal regeringar och mandatperioder i riksdagen - men därefter rimligen går vidare och ställer frågan hur löser vi det härSkrattande

    Ungefär som jag gjorde med lunchfrågan när det visade sig att blandfärsen i kylen blivit härsken, då tog jag i stället köttfärs från frysen. Det gick alldeles utmärkt, ungarna föredrar iofs blandfärs, men jag talade aldrig om för dem att de fick ren nötfärs - så de märkte inte ens skillnaden.

    Man måste vara resultatorienterad, vet du
    Som vanligt sitter alliansen i samma dysfunktionella båt. Jag tror inte såssarna lyckats förstöra gränsskyddet på 4 år utan benäget stöd av Reinfeldts grundarbete.
    Men så var ju även han en man med ryggrad från Önos. "Förvaret är ett särintresse" "öppna era hjärtan" som exempel.

    Men

    Chefen för gränspolisen: "Om man ska vara efterklok nu så är det så att inför den stora omorganisationen 2015 så försvann den här frågan från dagordningen. Och där gick möjligtvis en möjlighet till att göra någonting bättre lite om intet, säger Patrik Engström."
    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
  • Rataxes
    KillBill skrev 2018-10-22 17:32:30 följande:

    Om man ska vara petig så var det alliansen som tog fram fram förslaget på den nya polisorganisationen och riksdagen tog beslut om den nya polisorganisationen innan den rödgröna regeringen tillträdde (Socialdemokraterna var dock positiv till den nya polisorganisationen).


    Läs första meningen i det du citerade.
    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
  • Rataxes
    K Markatta skrev 2018-10-23 18:55:20 följande:

    Regeringen Löfvens biståndspengar i arbete:

    omni.se/hrw-systematisk-tortyr-i-palestinska-fangelser/a/J187xm

    De palestinska säkerhetsstyrkorna utsätter fångar för systematiska övergrepp och tortyr som räknas som brott mot mänskligheten, enligt människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW).

    Både det palestinska styret på Västbanken och Hamas i Gaza använder sig av hot, godtyckliga gripanden och våldsamma övergrepp mot frihetsberövade, skriver HRW i en rapport.

    - Systematisk tortyr som en del av en myndighetsutövning är brott mot mänskligheten, säger organisationens Israel-Palestina-chef Omar Shakir.

    "Jamen, jamen... det fanns liknande bistånd under de borgerligas regeringstid!"

    "Jamen, jamen... SD då?"

    "Jamen, jamen... dumma skrikhögern, fiskmåshögern och neandertalhögern!"


    Inte får du väl ifrågasätta pengarullningen till den nazistinska myndigheten?
    En socialdemokrat är blott en kommunist med tålamod.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?