Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    nihka skrev 2016-06-17 18:59:16 följande:
    Vilket förslag pratar du om? JAG har aldrig pratat om något specifikt förslag utan pratar generellt om att jag inte stödjer något som SD ligger  bakom.
    Du försöker motivera det detaljer som inte finns, pratar om hitler, judeutrotning mm...

    Du är alltså i själva verket mot vad som helst, om det är sd som står bakom förslaget.
    Sällan har jag upplevt sådant förakt för demokratin!
  • Tom Araya
    Gert skrev 2016-06-18 11:01:39 följande:

    Migrationsverket bedömer att det finns tveksamheter i åldern hos 70 procent av ensamkommande asylsökande med en uppgiven ålder på mellan 15 och 17 år.

    Vad konstigt för när SD sa det här för några år sen var det rasistisk propaganda, enligt PK-maffian. Bra att sosseregeringen har börjat lyssna på vad SD säger, även om de aldrig kommer erkänner det.

    www.gp.se/nyheter/sverige/tusentals-ensamkommande-%C3%A5lderstestas-1.2870875

    tinyurl.com/zz3ootf


    Enligt vissa kan sd aldrig ha rätt....eller i alla fall så att man kan hålla med dem...



  • Tom Araya

    Diskussion om narkotikapolitik och liberalism i allmänhet är helt OT i denna tråd.

    Leta upp en annan tråd eller starta en ny och diskutera det ämnet.

  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-06-18 12:38:01 följande:
    Nej, de SDare som påstått att över 80% av alla ensamkommande barn som beviljats asyl är över 18 år och medelålders har aldrig haft rätt.

    Varför ska man hålla med om idiotiska påståenden bara för att de kommer från Sveriges i särklass mest inbilska och "kränkta" gruppering?

    Om du blandar en grupp högstadieelever och gymnasieelever kan du med säkerhet peka ut vilka som är under och över 18 år? Det kan inte jag och det är däri "osäkerheten" ligger - inte att man misstänker att alla är över 18.
    Det finns många exempel där sd inte har rätt, inte särskilt unikt för just sd, men det var inte vad mitt påstående handlade om.
  • Tom Araya
    Rataxes skrev 2016-06-18 13:44:13 följande:
    Regeringens narkotikapolitik är definitivt inte OT i denna tråd som behandlar förtroendet för regeringen. Däremot handlar tråden inte om sverigedemokraterna.
    Jag ber om ursäkt, jag tappade kollen vilken tråd jag var i, du har helt rätt i detta.

    Jag kan passa på att kommentera ämnet då med att jag i mångt och mycket önskar frihet, men jag inser också att det finns så oerhört många människor som är för dumma, för egocentriska och hänsynslösa, för lata och bekväma, inte har tillräcklig självbevarelsedrift och inte är tillräckligt ansvarstagande för att jag ska försepråka en särskilt liberal politik generellt och narkotikapolitiken är ett exempel. Jag kan möjligtvis sträcka mig till en partiell legalisering av Cannabis.
    Självklart inser jag att kriminalisering ökar risker för de som hanterar och brukar narkotika på vissa plan, men det är bara sidoeffekterna du kommer åt genom legalisering, inte själva narkotikans skadeverkan, den riskerar snarare bli större om räknar bort effekten av att brukaren i högre grad söker och får vård (vilket i sig är en ökad kostnad).
    Drogliberalister brukar motivera legalisering med möjligheterna till kontroll och beskattning (och det skulle sin tur hjälpa till att motverka negativa effekter för både brukare och samhället), men det blir lite motsägelsefullt då sådant inte brukar ligga i liberalisters intresse.
    Rent principiellt är jag inte mot individens frihet att själv få bruka narkotika utan det handlar mer om att jag inte vill se folk tjäna pengar på det och ej heller att effekterna av missbruk kostar samhället pengar eller riskerna för omgivningen med narkotikapåverkade personer.
  • Tom Araya

    Alice Teodorescu: Måste det vara för sent innan vi agerar?


    Varför vågar politikerna, oavsett ideologisk hemvist, enbart genomföra obekväma, men nödvändiga reformer, när problemet redan är ett faktum?


     


    www.gp.se/ledare/alice-teodorescu-m%C3%A5ste-det-vara-f%C3%B6r-sent-innan-vi-agerar-1.190910

  • Tom Araya

    Först långsamt, sedan plötsligt


    2 juni 2016


     


    Lyssna.

    Snap. 

    Små ljud överallt. Från olika delar av Sverige, olika delar av samhället kommer det. Snap. 

    Det är samhällskontraktet som går sönder. 


    www.uvell.se/2016/06/02/f%C3%B6rst-l%C3%A5ngsamt,-sedan-pl%C3%B6tsligt-32275216

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?