Inlägg från: Challenger |Visa alla inlägg
  • Challenger

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2021-05-14 19:27:34 följande:
    Det är precis det regeringen gör dvs driver frågor i riksdagen som de vet att de har majoritet för. Som Padirac förklarar så är inte L och C överens med regeringen om andra frågor än de frågor som ingår i januariöverenskommelsen.
    Då står det socialdemokraterna fritt att avbryta samarbetet, men det har de inte gjort. Det går inte att tolka på något annat vis än att de är nöjda. 
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 19:38:13 följande:
    Ja, du kan bara tolka det på ett sätt. Andra har en förmåga att tolka och förstå fler perspektiv än det ensida perspektiv du presenterar.

    Det går att var nöjd medvissa saker och missnöjd med andra saker - samtidigt dessutom.
    1. Sossarna sitter i regeringen
    2. Sossarna har en regeringskonstellation inkl jan-överenskommelsen
    3. Sossarna innehar statministerposten och är det bärande partiet inom regeringen.

    Är man då missnöjd med förd regeringspolitik. Har då sossarna något ansvar för saken tycker du? Är ju rent patetiskt att skylla detta på SD som aldrig ingått i någon regering, vare sig denna är någon föregående. Inse att sossarna är för det nuvarande systemet. Det är inte vad man säger som är intressant, utan vad man faktiskt gör. Sossarna kan avbryta samarbetet precis när som helst om man inte är nöjd med hur det faller ut. 

    Tänk dig om SD skulle stödja en regering som är för kraftigt ökad invandring och sedan skylla det på att Miljöpartiet ville ha det så. Det håller liksom inte. Alla partier i styrande ställning har ett ansvar för förd politik. Accepterar man inte politiken lämnar man regeringen och samarbeten. 
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 19:54:21 följande:
    Igen,

    Ja, du kan bara tolka det på ett sätt. Andra har en förmåga att tolka och förstå fler perspektiv än det ensida perspektiv du presenterar.

    Det går att var nöjd medvissa saker och missnöjd med andra saker - samtidigt dessutom.
    Det är inte ensidigt. Det är hyckleri att säga sig vara mot och ändå rösta för. Det förstår alla. Socialdemokraterna är för nuvarande system, då de inte gör något för att reformera det.
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 20:00:49 följande:
    SD har väl haft en (o)vana att rösta tvärt emot vad de säger sig stå för - och sedan skylla på 7-klövern som röstat igenom någonting SD sade sig vara emot ( men röstade för)

    Det vore väl lämpligt att SD lämnade riksdagen, precis som de lämnade storkyrkan då allas lika värde kom på tal  
    När röstade SD för något som de sagt sig vara emot?
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 20:03:36 följande:
    Jo, det är hyckleri 
    Bra då är vi överens om att sossarna hycklar när de SAMTIDIGT stödjer nuvarande system, samtidigt som vissa företrädare i partiet säger sig vara mot. Jag har alltid sett sossarna som hycklarpartiet nr1. Bra att vi är överens om den saken.

    Ett ansvarstagande parti inser att det inte är något självändamål att sitta i regeringen. Inte när partiets själ och ideologi förhandlas bort bara för maktens skull. Är man däremot ett hycklarparti som sossarna har man bevisligen inga problem med det. Skrattande
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 20:06:22 följande:
    Har du några tankar omm hur det där reformerade parlamentariska systemet du pratar om skulle fungera?
    Det är du som pratar om reformerat politiskt system. Intressant för övrigt att du benämner tanken att sossarna ska börja agera efter övertygelse som ett "reformerat politiskt system". Stor humor faktiskt!
    Förstår dock att det blir så när man hoppar i säng med vänsterliberaler. Då kan det sluta lite hur som helst, men har man gett sig in i leken så är det väl så man vill ha det. Valet är fritt. 
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 20:38:13 följande:
    Nu var det SD jag sade var hycklare eftersom de återkommande säger ensak och röstar en annan... det var du som tog upp hyckleriet
    Challenger skrev 2021-05-14 20:02:02 följande:
    Det är inte ensidigt. Det är hyckleri att säga sig vara mot och ändå rösta för. Det förstår alla. Socialdemokraterna är för nuvarande system, då de inte gör något för att reformera det.

    Vilket system pratar du om som S stödjer? Är det någonting annat än det parlamentariska systemet vi har i Sverige? 
    Nu diskuterar vi ju regeringen och huruvida man har förtroende för den. Vad du anser om SD har ju inte med den saken att göra. 

    Om sossarna är emot skolpengssystemet borde de inte ingå i en regering som stödjer systemet. Framförallt inte som ledande parti med S på såväl statsministerposten som skolministerposten. INGEN tror på att sossarna är mot det systemet. 
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 22:39:27 följande:
    Så systemet du pratar om är att det finns partier som i regeringsposition inte har egen majoritet och som kompromissar med andra partier?  

    Hmm... jag tror det har hänt att ett parti haft egen majoritet i riksdagen, men det är inte alls vanligt. Själv tycker jag inte att det är så bra heller. Alliansen lita sig mot det där systemet ( att samarbeta - och då menar jag inte att rösta lika utan att det förekommit tidigare samtal och överenskommelser)

    Men jag vet att många av SDs vurmare ( de är överrepresentarade faktiskt ) vill ha en stark ledare som inte kompromissar - det finns undersökninar om detta - tror det var institutet för framtidsforskning som gjorde studien
    Handlar ju inte om kompromisser. Säljer man ut sina kärnvärden har man inget existensberättigande. Ingen går på bluffen att S skulle vara motståndare till systemet de själva har skapat och underhållit i flera decennium. Inte ens du kan ju allvar tro på det.

    Ledare måste kunna stå upp för idealen. Sitter man som representant för vänsterpartiet ska man nog inte medverka till att avskaffa värnskatten och sitter man som representant för Sverigedemokraterna och gått till val på att minska invandringen har man saker att leva upp till om man ingår regeringssamarbete. Det är inte konstigare än så. Sossarna däremot verkar ha lätt för att ge upp sina ideal så länge de får sitta vid köttgrytorna. Sannolikt också därför de förlorat varannan väljare sedan deras storhetsdagar. 
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-14 23:15:18 följande:
    Tror du inte att alla partier har kompromissat och kommer att kompromissa? Ja inte SD då, de röstar ju mot sina egna förslag för att fälla andra partier som inte stödjer SDs politik om invandrare 

    Läs mer i studien från intitutet för framtidsforskning - du kommer att känna igen en hel del av SDs kärnväljares attityder ...  ledarskapskulten är bara en av de saker du tar upp..

    Andra personer förstår säkert att partier måste hitta samarbeten och kompromisser. Men inget tvingar dig till att förstå eller acceptera detta.

    Det stora köttgrytepartiet är ju faktiskt SD som utnyttjar allt, inga har till den grad som SD gjord, tex anställt sig själva som sekreterare för att få dubbel lön Kräks- till och med sina medlemmar utyttjar de -som med egna pengar får stå för partiets kostnader. 
    Tråden heter om man har förtroende för regeringen. Att lova en sak i en valrörelse och sedan direkt efter valet göra tvärtom ökar ju inte direkt förtroendet. 

    Att uttrycka sig i negativa ordalag om friskolor och sedan hoppas i säng med partier som vill ha ännu mer av liberal politik, sänkta skatter, luckra upp arbetsrätten osv ökar ju inte direkt förtroendet. 

    Kan ärligt säga att jag identifierar mig som en konservativ väljare, men jag har minst 10 gånger så mycket förtroende för vänsterpartiet som jag har för socialdemokraterna. Just därför att vänsterpartiet står upp för sina kärnvärden. Något socialdemokraterna inte har gjort på åratal. 

    SD har aldrig suttit i regeringsställning, men jag tror de har vett att inse att inte ge upp sina kärnvärden i händelse att de skulle ingå i ett regeringsunderlag efter nästa val. 

    Du kan ju själv se vad som har hänt med Liberalerna som vänt sig som en vindflöjel de senaste åren. Ingen vet vad de står för, eller vilka de kommer att stödja efter ett val. Är det för eller emot höjda skatter? Vad anser de om föräldraförsäkringen? Vill Liberalerna kvotera ännu mer i föräldraförsäkringen? Vill de öka eller minska invandringen? Vill de samarbeta med M eller S? Hur ställer de sig till SD? Ingen vet och det medför att väljarstödet från alla läger rasar i backen. Vad har de för väljarstöd nu? 2%? Verkar det framgångsrikt?
  • Challenger
    Padirac skrev 2021-05-15 00:21:09 följande:
    Det är enkelt för ett parti i opposition att hålla på sina käpphästar - ett parti (vilket det än är) som vill få inflytande på politiken får nog lov att kompromissa.  Det har fler partier fått lära sig.

    Däremot har inte alla väljare lärt sig att inget parti som som inte är villigt att kompromissa kommer att få inflytande, eller att inget parti som får minde än 50.1% komemr att kunna infria sina politiska mål och därmed vara tvungna att kompromissa.  M kommer av allt att döma kompromissa med SD, detta trots att UK lovat att inte samtala eller ha samröre med nyssnazisterna SD...    
    Nazister i SD? Skrattande
    Nazister hatar SD, men det kanske gått dig helt förbi?

    De flesta har fattat att om man ger upp sina kärnvärden bara för att få sitta i en regering har man inget inflytande alls. Då ses man bara som en Judas. En person som sålt ut sin själ, enbart för att få sitta vid köttgrytorna och få betalt. Sådana personer och partier förlorar med tiden alla sina väljare. Något som såväl S som L smärtsamt har fått lära sig. M gjorde det misstaget under Fredrik Reinfeldt, men nu tycks de lärt sig läxan och åtminstone en del av deras väljare har återvänt. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?