Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-08-20 12:34:18 följande:
    Janouch Twitterinlägg (som är anmält som förtal) och hennes senare kommentarer är mycket hatiska. Tom Ann Heberlein har ju tagit avstånd från Janouch inlägg.
    Det var bra att Rossana Dinamarca satte ner foten - en journalist bör inte använda sin plattform på ett sådant vis - men jag får erkänna att jag har missat följdkommentarerna som du refererar till.

    Du får hemskt gärna hänvisa mig till dessa då de verkar svåra att hitta, om det fortfarande går. Att de finns följdkommentarer är uppenbart när man söker på saken men de har troligtvis tagits bort och av uppenbara anledningar.

    Om du med "hat" menade hennes relation till Rossana Dinamarca så är jag helt med på noterna.
  • Digestive
    Rataxes skrev 2017-08-20 12:31:34 följande:
    Vad gör maktens nätkrigare när pålästa, smarta och verbala debattörer dyker upp från motståndarhåll?

    Brunsmetande ("star nånstans mellan M och SD, SD:aren som inte kommit ut ur garderoben ännu osv.), förklenande epitet som "haverister" "högerextremister" etc.

    Och så givetvis det obligatoriska "skrikhöger".
    Retoriken är förkastlig och har bara ett syfte - uppvigling samt underblåsa hat och osakliga misstankar kring individer.

    Kålsuparna är många i olyckligt polariserade frågor.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-20 14:53:01 följande:
    Haha, vare sig Katerina Janouch eller för den delen FL:s skrikhöger drar sig för använda pejorativa benämningar på personer eller åsikter som inte tilltalar dem.

    I den bästa av världar skulle väl all debatt vara saklig, nu lever vi inte i den bästa av världar.

    Själv anser jag att det är kännetecknande för skrikhögern att man inte drar sig för att använda öknamn på politiska motsåndare eller åsikter, som t ex salladskommunister om MP, samtidigt som det blir ett herrans liv om skrikhögern känner sig förolämpad.

    Och i sig är ju just detta ytterligare ett exempel på varför skrikhögern är en sådan träffande benämning.

    Bifogar en länk där man kan se exempel på skrikhögern benämningar på MP: Vattenmeloner, haschtomatar etcetera, etcetera

    Just benägenheten att vilja förolämpa men skrika i högan sky om man känner sig förolämpad är symptomatisk för Katerina Janouch och hennes följe.

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m72532391-2.html&searchRange=5&searchField=3
    Likadana tankar. Likadana idéer. Likadana uttryck. Samma arena. Samma motiv. Samma livsluft.

    Utan att skämmas för en sekund stryper ni luften för de bättre alternativen. På den punkten är samarbetet totalt.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-20 16:02:34 följande:
    Har precis svarat på samma frågeställning, så jag hänvisar till den tråden.

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m77375863.html
    Den så kallade skrikhögern ska alltså inte ha monopol på att skräpa ner och köra samhällsdebatten i botten och reservationer lämnas med att du åtminstone är medveten om att du gör samma sak.

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-20 19:54:04 följande:
    Det där var riktigt fyndigt!
    Du ser inga hål i ditt resonemang?
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-20 21:42:24 följande:
    Det finns väl hål i alla resonemang.

    Diskussionen härovan är ett utmärkt exempel. Det är uppenbart för den som så önskar att se vilken debatteknik Heberlein använder sig av i artikeln. Utifrån några exempel adresserar hon alla kvinnor som arbetar med afghanska flyktingpojkar och insinuerar att deras motiv är sexuella.

    Men det finns inte förutsättningar att föra en seriös diskussion med högerpopulister, det finns liksom ingen hemma där utan svaren ekar tomt, till exempel som "en försmådd älskarinnas senkomna hämnd".

    Det finns personer som KillBill och före honom Quintus Zebra som i åratal försökt resonera med högerpopulister på FL. Jag tror inte att de 
    har lyckats etablera någon form av kontakt under den tiden, det blir ingen vanlig dialog utan monologer i dialogform.

    Högerpopulism liksom annan fanatism är uppblåsta företeelser som är oerhört känsliga för att bemötas med löje.
    Come on. Du resonerar som om två fel gör ett rätt och som om marknadsandelar på beteenden som skadar samhällsdebatten vore eftersträvansvärt.

    När Donald Trump och Kim Jong-Un bemöter varandra med samma sorts löje så dämpas varesig högerpopulism eller fanatism, tänka sig. Den situationen blir istället besvärligare för övriga runtomkring - vilket är min poäng, oavsett proportioner.

    Det är lätt att ha små vardagsnöjen som lätt kan springa iväg i kostnad när man själv inte står för notan.

    Varken du eller jag betalar ett nämnvärt högt pris om Sveriges högerpopulism får för mycket vatten på kvarnen. Det är inte våra familjer som skulle splittras, det är inte våra livsöden som skulle stå på spel - utan vår insats är någonting så trivialt i sammanhanget som favoritfärger på regeringen.

    Står man inte ens i närheten av branden så är det hänsynslöst att bekämpa eld med eld. Inte ens världsledare kan kontrollera dessa bränder medan du och några andra av planetens mest privilegierade och bekymmerslösa människor leker tändstickskrig bara för konstens skull.

    Hjälp till att släcka branden istället för att kasta fimpar på det bekvämaste avståndet som går att få.

  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-21 09:19:15 följande:
    Hjälp till själv.

    Vad har du att säga om stödet för katerina Janouch eller Heberleins sätt att insinuera att motivet för kvinnor som ger sitt stöd till pojkarna från Afghanistan är sexuellt?

    Vad tycker du om den metoden?

    Och hur ser du på de debattörer här i tråden hetsar upp sig och står upp för Katerina Janouch?

    Själv har jag slutat förvånas över hur väl kvinnosynen hos skrikhögern överensstämmer med den man kan se i exempelvis Kairo.
    Att det är mångfaldigt viktigare att korrigera desinformation än att tycka till om stödet det lyckas få och att man alltid ska hantera en sådan diskussion rakt, sakligt och ärligt - för ingenting annat vinner ett hållbart förtroende.

    Metoden är primitiv och riktar sig till en lika primitiv publik. Vad tycker du själv om metoden, som personligen använder den väldigt flitigt?

    #475
    FDFMGA skrev 2015-04-22 11:53:04 följande:
    Mm. En mycket tydlig del av en viss subkultur.

    Kan ju också ha en rent terapeutisk funktion såtillvida att den som tilltalas av den så kallade satiren kan känna att hen växer intellektuellt till en ren bjässe.

    Dessa SD-kramareSkrattande

    #533
    FDFMGA skrev 2015-05-08 21:32:15 följande:
    SD erbjuder väl en slags gemenskap för folk med särskilda behov - en slags regredierad människa som utstöter läten som massimport.

    #537
    FDFMGA skrev 2015-05-08 21:59:02 följande:
    SD som en snuttefilt som vissa kramar hårt i sin otrygghet medan andra tycker den blivit illaluktande och borde köras i minst 90 graders kulörtvätt.

    Ovanstående citat är hämtade ur de tre första sidorna av totalt 102 stycken, när man då klickar för att enbart se dina inlägg i tråden.

    Hjälp kommer inte enbart i form av ryggdunk. Jag tror inte att du riktigt förstår vad det är som händer när jag bemöter och kritiserar tomma påståenden och sedan blir sakligt överbevisad utav exempelvis dig eller KillBill. Det är dock inte så konstigt när ni verkar inbilla er att hjälp i det här sammanhanget är synonymt med att stödja er sak - varför jag påminner om att det inte är privilegierade och bekymmerslösa människor som behöver hjälp och stöd i det här sammanhanget, överhuvudtaget.

    För att besvara din sista fråga så behövs det ingen doktorand i beteendevetenskap och gruppsykologi för att inse att nu är det "Pay back time!" för en del. Resultatet av ett tändstickskrig som det har varnats om i flera år och nu är det övertänt. Sanningen är numera allas och ansvaret sedan länge i periferin.

    Vad ska man dock tycka om ett så fint uppdukat bord för två? Det räcker egentligen att konstatera hur matgästerna består av folk som tror att man kan skydda någonting genom att dölja sanningen respektive skapa en fiktiv. Två meningar till får dock fukta upp det torra svaret på frågan.

    Respektive läger är en klick av den globala världsadel som kivas genom att kasta tändstickor över huvudet på varandra utan att se efter vad som finns bakom.

    Vill du ha målande sammanfattning av det jag ser när jag kikar in i det här kivet så bjuder jag på den mentala bilden av Donald Trump supportrar som modifierar sina dieselfordon för att åstadkomma högsta möjliga partikelutsläpp.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-21 19:10:08 följande:
    Jag vet inte hur din familj ser ut, men jag ser ogärna att mina döttrars liv begränsas av kvinnohatare.

    Man kan ha olika synpunkter på vad som borde ske med de afghanska pojkarna som inte fått uppehållstillstånd, men det är vämjeligt att som Heberlein och Janouch insinuera att motivet för svenska kvinnor att engagera sig i flyktingar är att de är kåta på afghanska pojkar.
    Behöver sova men här återfinns ett verktyg som vi båda kan ha nytta av.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-22 12:35:11 följande:
    Nej, jag tror inte att "Pay back time" eller domedagen, Ragnarök eller Gutterdämmerung  närmar sig.

    Jag ser högerpopulismen av idag som en relativt marginell företeelse som underblåses av att man idag i större utsträckning än tidigare har möjlighet att välja vad man vill tro på och att man också kan hitta platser på nätet där man kan få sin tro kammad medhårs av likasinnade.

    Men visst kan jag se med löje och förakt på personer som säger sig vara representanter för västerländsk civilisation men beter sig som en kopia på de företeelser man anser sig vilja bekämpa.

    Jag har däremot ingen uppfattning om vad du står för, mer än att jag anser att du ibland får Don Quixote att framstå som en välorienterad figur.

    Men bortsett från detta så är högerpopulismen endast en av de subkulturer som de politiska partierna har att förhålla sig till och där jag anser att den särklassiga metoden skulle vara ett brett samarbete för värderingar som är grundläggande för Sverige.

    Till dessa värderingar inkluderar jag t ex inte inställningen att man ska dalta i onödan med högerextremister som Katerina Janouch, ett brett politiskt samarbete borde innebära att man en gång för alla släger kulturrelativismen på soptippen där den hör hemma.
    Det känns som att du är lite väl intrampad i vanespår. Vad jag menade i det fjärde stycket (räknat nedifrån) är att högerpopulismen i Sverige numera har ett parallellt etablissemang som är fullt kapabelt att utmana vårt normativa.

    Det sitter en högerpopulist i det ovala rummet och vår etablerade motsvarighet i Sverige kan möjligtvis bli bekräftad som den näst största politik- och folkrörelsen i landet, efter kommande val. Relativt marginella företeelser kallar du det för. Relativt till vad? - undrar jag då.

    "Men visst kan jag se med löje och förakt på personer som säger sig vara representanter för västerländsk civilisation men beter sig som en kopia på de företeelser man anser sig vilja bekämpa."

    Ironin. Vad skulle du ha på dessa nötter som en utav dem? Ni är klasar på samma hasselträd och vår trädgård hade mått bättre om trädet aldrig hade grott.

    Att du har svårt att placera mig beror på din linjära världsbild - att du inte kan se bortom scenarion som består utav två ändhållplatser och en grå massa som pendlar mellan dessa.

    Att påpeka att hela pendellinjen är i ett stort behov av underhåll (rent utav farlig att åka på) och att ändhållplatserna inte leder till någonting sevärt överhuvudtaget, registreras inte som åsikter av dig.

    Jag tror också att vore bra med ett brett politiskt samarbete. Det kanske kan leda oss bort från det här polariserade tändstickskriget.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2017-08-21 19:10:08 följande:
    Jag vet inte hur din familj ser ut, men jag ser ogärna att mina döttrars liv begränsas av kvinnohatare.

    Man kan ha olika synpunkter på vad som borde ske med de afghanska pojkarna som inte fått uppehållstillstånd, men det är vämjeligt att som Heberlein och Janouch insinuera att motivet för svenska kvinnor att engagera sig i flyktingar är att de är kåta på afghanska pojkar.
    Jag börjar ångra att jag gav dig verktyg att identifiera kvinnohatare med.

    - Du anser att de nämnda kvinnornas metoder var vämjeliga men tillåter dig själv att använda dem.

    - Du anser att skrikhögern använder en anmärkningsvärt nedsättande retorik men tillåter dig själv att använda den.

    Vad tyder på att du skulle hantera kvinnohat annorlunda? - när din moraliska kompass alltid verkar finna pardon för egen del, hur den än pekar.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?