Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2017-01-02 16:56:26 följande:
    Nyckelordet i det jag skriver är tillräckligt. Även om Willy Silberstein och Simon Wiesenthal centret är objektiva så menar jag att de klarar av att avgöra vad som är antisemitism eller vad som inte är antisemitism.

    Tveksamt.., det är ytterst få som klarar att sätta sig själva i bakgrunden och se saker utifrån omvärldens perspektiv. Jag kan inte komma på någon person som kunnat det, även om det har funnits och finns de som verkligen ärligt försöker.

    Och att Israel nu är mer splittrat än någonsin, och att högerextremismen är påtaglig tycker jag den här domen visar.


     http://www.svt.se/nyheter/utrikes/sammandrabbningar-infor-dom-mot-israelisk-soldat


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2017-01-04 09:44:28 följande:
     
    Läste i GP idag om den nya Kemikalieskatten som kommer att drabba all hemelektronik. Den kommer delvis ta död på den så framgångsrika spelindustrin enligt bedömare GP hade pratat med. Sedan att det redan är så att vi har återvinning (och avgift på el-produkten) verkar foliehattarna inte fatta....
    Inget kommer någonsin att ta död på det som efterfrågas, det har det aldrig gjort, och kommer heller inte att göra det nu.
    Så företagen kommer att anpassa sig snabbt, och det till allas vår nytta, precis som vanligt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2017-01-05 07:41:25 följande:
    Det drabbar ju bara glesbygdsbor och det skiter ju innerstadspajasarna som styr landet i.
    Det vet vi ännu inget om, för du har väl inte missat glesbyggdssatsningen som nu äntligen ser ut att bli av, det kan mycket väl bli så att en skatteutjämning motverkar ökning av andra skatter.
    Och att energiskatten på fossila bränslen kommer att öka, det är ingen nyhet, det kommer den att göra i de flesta länder, nu när solenergin och utvecklingen elbilarna går så våldsamt fort framåt.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2017-01-05 08:55:11 följande:
    Den dagen elbilarna har fungerande värme i 25 graders kyla och ändå går att pendla med kan du återkomma. Kan du ge något exempel på elbilar som får dra 2000 kg?
    Tror jag behåller min skattbefriade chevapickis yttrligare några år till alternativ finns annat än i fantasin hos naiva solfarmare.
    Först, varför köra värmen med elen? Det fungerar alldeles utmärkt med en enkel diesel eller bensinvärmare, går förstås även med en värmepump så får du både värme och kyla..
    Men upplysningsvis så forskas det mycket på det du nämner, har bl.a en bekant från Pakistan som gör just det på universitet i Tyskland.

    Sen kan vi jmf el mot bilar med förbränningsmotor och dess utveckling över tid.
    Eg har inget hänt på över 100 år med förbränningsmotorn, samma enkla teknik, bara förfinad, medans elbilens utveckling har gått tokfort på bara några få år, så nu är inte ens räckvidd nåt problem längre.
    T.ex Opel Ampéra har 500 km räckvidd, så den kan du lungt räkna med kan köras 25 mil utan att snåla med gasandet.

    Det körs tung el-lastbil på försökssträckor, och utvecklingen där lär bli i kombination med tåg och lastbil förbränningsmotorn i första steget. 

    2000kg är inga problem, herregud jag körde eltruckar med långt högre vikt för 20-30 år sen, och elbussar har ju funnits länge det med.

    Men nu är det i 1:a hand personbilar som kommer att utvecklas, sen kommer den tekniken att alltmer överföras till tyngre och tyngre fordon.

    Och vem vill köra annat än elbil i framtiden, mer än för att det är roligt och som en hobby, när vi själva kommer att "gratis" kunna tillverka vår egen energi till allt vi behöver.

    Ge elen och produktion med solenergi 10 år till, så kommer den att vara dominerande, redan nu är solenergi lika billigt som kol, och kostnaden sjunker fortfarande fort.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2017-01-05 10:14:53 följande:
    Eller ännu enklare som man gjort hittills, flytta utomlands....
    jag är själv i IT-sektorn och ser hur mer och mer av vår utveckling i data flyttas utomlands pga skatter mm i Sverige.

    Men tala om att vara insöad.
    Har du helt missat att Sverige är bäst i Världen vad gäller företagsklimat, enligt Forbes.
    Dessutom så ska Google flytta hit sin serverhall, vilket flera andra företag redan gjort, och många fler vill hit.
    Det görs bl.a för vår låga skatt, t.ex endast 0.5 öre kW/h, men även på att vi är jordbävningssäkra och politiskt stabila.

    Så glöm företagskatten, den är definitivt inget problem, jag är själv företagare så jag vet vilka möjligheter som vi företagare ges för att kunna verka och inte behöva skatta bort all vinst.
    Och det på helt laglig väg, utan att på minsta sätt lägga sig i nån gråzon.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2017-01-05 10:20:38 följande:
    Ni är så charmigt insnöade i foliehats-vänstern!
    Ni jublar över att när Lövfen har rekordstort förtroende, men han har ännu inte ens kommit upp i det sämsta som Reinfeldt hade....
    Lugn det kommer.
    Precis som jag förutspått tidigare så stiger förtroendet, när nu allt fler inser hur otroligt bra Sverige går.
    Så händer inget dramatiskt under 2017 så kommer förtroendet bara att öka för regeringen.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2017-01-05 14:32:39 följande:
    Då ska du alltså lik förbannat ha förbränning i din elbil...
    vilken godkänd släpvagnsvikt gäller för Opel Ampéra.? Det kan jag berätta. 0kg. Grattis.
    Tester har visat att vid minus 20 sjönk den tillgängliga körsträckan med 60%. Grattis.

    Solenergi kräver subventioner. Grattis.

    Jag kör 80 mil utan att tanka med en fullastad SUV i 20-30 graders kyla utan att frysa. Får dra 3500 kg. Du kan återkomma när motsvarande elbil finns på marknaden.
    Men inse att elen är det som kommer, helt enkelt för att det är det enda alternativet som finns, därför finns heller inga som utvecklar nåt annat.

    Du kommer inte att kunna köra en meter om det inte finns nåt drivmedel att tanka.., men el, ja den kommer att finnas så länge den här planeten existerar.

    Och efter långt mer än 100 år av utveckling av förbränningsmotorn så duger inte din bil till att ta dig längre än ynka 80 mil. 
    Och då ser du väl själv hur omöjligt det är att få ut nåt som ens kommer i närheten med vad kommande generationers elbilar kommer att kunna klara, vilka kommer att kunna laddas och köras helt utan stopp i princip i det oändliga, eller tills dom mekaniskt havererar.

    Hade oljan inte kommit emellan, så hade elbilen idag haft dessa egenskaper, så oljan var inget lyckat alternativ sett ur ett globalt mänskligt och ekonomiskt perspektiv.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    nattuw skrev 2017-01-05 18:56:47 följande:
    Det flesta resor med bil är kortare pendlingsresor så det är inte omöjligt att elbilar kommer att kunna slå igenom även om de har kortare räckvidd än motsvarande bensinbil. Troligen kommer det största problemet för elbilens genombrott inte att var dess tillkortakommanden som fordon utan oförmågan att locka köpare utanför den grupp som har råd/är beredd att betala extra för ett renare samvete.

    Men elbilen är fortfarande en miljömässig återvändsgränd. Vad som behövs är ett nytt sätt att tänka och inte bara mer av samma.
    Den är ingen återvändsgränd, det är däremot färbränningsmotorn, med sin usla verkningsgrad och kravet på bränsle.

    Och jag säger det igen, ge utvecklingen 10 år till, så kommer du få se hur fort elbieln kommer att ta över.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2017-01-05 19:07:33 följande:
    Så det är därför vi lägger ut mer och mer IT-jobb till Indien?

    Är du i branschen? Det är jag!
    Du vet väl att man har väldigt bra utbildad IT-arbetskraft i Indien, och att Indier jobbar med IT över hela Världen idag.
    Så det är inget konstigt med att just Inden är ett land man lägger ut IT jobb till, det är så det kommer att se ut alltmer när globaliseringen framskrider.

    Alla gör alltmer bara det man är bra på och till rätt kostnad, allt annat flyttar man runt till länder/ställen där det ger mest för pengarna.
    Industrier byggs idag inte för att vara låsta till en plats, utan görs mobila, just för att kunna flyttas när kravet eller behovet uppstår.

    Jag har bland mycket annat en utbildning som datakommunikationstekniker och har varit med att bygga upp Sveriges bredbandsnät, fiber och koppar, alltså i nedre delen av OSI-stacken, men har lagt av att jobba för andra sen flera år tillbaka, 30 år fick räcka med att behöva "lyda" andra.

    Nu lever jag i lyckligt utanförskap, sköter vår skog, gör lite affärer över hela Världen och div hantverksjobb i närområdet, handlar med värdepapper och pengar, i den mån jag tycker det är roligt.
    Och med det följer naturligt, att jag håller koll på vad som händer inom områdena ekonomi, energi, komminikation, politik, globaliseringen, eftersom det berör varandra hela tiden.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2017-01-05 14:32:39 följande:
     
    Solenergi kräver subventioner. Grattis.

     
    Ja, och det är helt perfekt styrmedel, så mycket mer av subventioner skulle jag vilja se.

    Subventioner betyder att vi snabbare kommer över till el inom alla områden, då fler ges möjlighet att konvertera.
    vilket i sin tur driver på forskning och utveckling och gör allt mycket billigare på kortare tid.

    Den generation solceller vi nu börjar se på marknanden ger dubbla verkningsgraden (35%) mot dagens solceller (14%), och nästa kommer att ha en verkningsgrad på ca 50%, vilket gör det helt möjligt att bli helt självförsörjade på el, utan att det kräver stora utrymmeskrävande installationer.
    Lägg till det nano-tekniken, och vi är på god väg att lösa hela vårt nuvarande globla energiproblem och energi försörjningen.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?