Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-01-28 20:31:58 följande:
    Och du tror att budskapet på valaffischen gällde klädseln i alla sammanhang och i alla rum? Folk gör sig verkligen dumma i valtider.

    Men visst kan det understryka hyckleriet i allmänhet när en strikt klädpolicy redan återfinns i riksdagen:

    Trodde inte man fick ha skinnpaj i riksdagens talarstol. Om man inte äger någon kavaj finns det att låna - hälsar Socialdemokraternas pressekreterare, Ann Wolgers.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen

    Det vill säga exakt som Engelska Skolan upprätthåller sin klädpolicy.
    Om man inte förstår det liberala i att människan själv bestämmer sin klädsel ska man nog inte beskylla andra för att vara dumma..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Liberalerna verkar ha tappat det fullständigt. Isak Skogstad är skolpolitisk expert på Liberalernas riksdagskansli. Här jämför han kjollängder med antisemitism och rasism.. 


    Att bestraffa elever pga. kläder är ett brott mot grundlagen. Att bära kläder med antisemitiska och eller rasistiska motiv är ett hatbrott.


    Självklart ska såväl klädpoliser som antisemitism och rasism motarbetas.  Ett parti som inte förstår detta är inte liberalt.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Marmite Devil skrev 2022-01-29 14:22:53 följande:

    När har de någonsin varit liberala? 


    i vilket fall, pinsamt. 


    Jag ser att Liberalernas skolpolitiske expert Isak Skogstad, i likhet med vissa skribenter i den här tråden, nu börjat fokusera på yngre skolflickors trosor.


    Denna debatt kommer verkligen inte gynna den brunblå alliansen.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Intressant video där Ulf Kristersson kritiserar Moderaternas nuvarande flyktingpolitik för att vara dålig Socialdemokratisk flykting och invandringspolitik.  Det år tydligt att nu när Ulf Kristersson blivit äldre så har han köpt de socialdemokratiska argumenten.

    twitter.com/rackamacka/status/1395632261513551875


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2022-01-30 13:35:52 följande:
    Intressant. Berätta hur du skulle handskats med situationen.

    Först och främst vill jag nämna att jag har döttrar som fortfarande går i eller som nyligen gått i kommunal grundskola och de förstår inte varför det blivit en debatt kring elevers val av klädsel eftersom de aldrig upplevt detta som ett problem.


    På barnets skola finns det självklar en mängd regler. Tex. ordningsregler, regler kring hur man uppträder mot varandra, regler mot mobbning etc. men det finns inga regler kring hur flickor få klä sig (och det behövs inte).


    På skolan kan det förstås inträffa saker som inte bryter mot en skriven regel men som kan vara olämpligt och det skolan gör då är att antingen ta upp det inträffade med eleverna (det finns särskilda möten på schemat där man jobbar med olika värderingsövningar och där man diskuterar saker som händer i skolan.  Handlar det om saker som bara berör en enskild elev så tar skolan kontakt med föräldrarna. Detta är utmärkta alternativ till att göra som IES gör och ha regler och klädpoliser som bryter mot gällande lagstiftning.  


    I övrigt tycker jag mest att det är underhållande att se liberalerna och de andra brunhögerpartierna slåss mot väderkvarnar..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2022-01-30 15:07:36 följande:
    8 likes sedan i morse. 

    Wolods kräkheter är Bolibompa för folk på Slöddermalm och Vasastan.

    Det är knappast Wolodarski fel att det inte är så många som gillar KD eller artiklar om KD..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-01-30 18:00:07 följande:

    Så mycket väsen om tvång och att vårdnadshavare ska vara de enda som lägger sig i barns och ungdomars klädsel - när det handlar om ett frivilligt skolval som just vårdnadshavare väljer åt sina barn och ungdomar.

    Och i vanlig ordning ska en handfull individers röst, ljudligt uppbackade av media, väga tyngre än övriga 28 000 elever som går i Engelska Skolan och deras föräldrar.

    Man kan inte direkt anklaga folk för att ha en känsla för demokrati.


    Nu handlar  nyhetsrapporteringen om flickor på IES som anser sig trakasserade av IES klädpoliser och de kritiska röster som hörs i debatten stödjer dessa elevers rätt att själv bestämma över sin klädsel (en rätt som dessutom är lagstadgad).  Det är ju sanslöst att flickor inte ska kunna gå i skola utan att bli horstämplade pga. av den sjuka moralism som IES förmedlar.



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-01-30 18:16:43 följande:
    Vad har du för alternativ för riksdagen som uppenbarligen bryter mot denna påstådda lagstiftning (som i praktiken är en fråga omtolkning) med bland annat Socialdemokraterna i spetsen?

    Trodde inte man fick ha skinnpaj i riksdagens talarstol. Om man inte äger någon kavaj finns det att låna. - Socialdemokraternas pressekreterare, Ann Wolgers.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen
    Allvarlig talat så verkar du dåligt påläst om vad debatten handlar om. Skolelever måste gå i skolan och på IES straffas elever om de bär kläder som skolan inte gillar, straff som bryter mot svensk lag.

    Det exempel som du hänvisar till från Riksdagen handlar om personligt tyckande av en riksdagsman om en annan. I Sverige får man tycka och tänka vad man vill.. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-01-30 21:46:46 följande:
    De har alltså hamnat i fel skola. Det är inte svårare än att de byter skola - även om det inte försäkrar dem från just sådana stämplar, då det är ett allmänt utbrett fenomen.

    Det är exempelvis jämförbart med socialdemokraten Sven-Erik Österbergs utsagor om förflackade kvinnor i kammaren, även om fenomenet är vanligare kvinnor sinsemellan.

    Jag tycker nog att det har skett en förflackning med åren. Många har sagt att förflackningen har gått längre på kvinnosidan än på manssidan. Jag tycker att det ska vara strikt klädsel.

    https://www.svd.se/kladkod-hett-amne-i-riksdagen
    Vilket svammel. Att IES bryter mot lagen genom att straffa flickor som bär shorts, kjol eller linnen som inte faller skolan i smaken är inte elevernas fel. 

    Din liknelse med klädkoden i riksdagen är också svamlig. Där handlar det om vad en riksdagsledamot tycker om en annan riksdagsledamots klädval.  Tror du inte att skolelever på landets samtliga  skolor dagligen har synpunkter på andra elevers klädval? Tror du att det är ett brott om en elev har synpunkter på en annan elevs kläder? 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Digestive skrev 2022-01-30 21:56:01 följande:
    Hur Engelska Skolan försöker upprätthålla sin klädpolicy är en annan sak.

    Vad är dock felet i att förbereda barn och ungdomar för den mentalitet kring klädsel som samhället de facto besitter? - en mentalitet som bland annat Socialdemokraterna cementerar.

    Barn och ungdomar ska inte förberedas för livet i en låtsasvärld, KillBill.
    När jag växte upp  fanns elever i skolan som klädde sig som punkare, hårdrockare, syntare d.v.s. klädsel som man aldrig såg i arbetslivet. Trots detta så har många av dessa elever idag mycket respektabla befattningar i det privata näringslivet eller inom stat eller kommun.  Det är också intressant att notera att på den tiden jag växte upp så betraktades den svenska skolan som ett föredöme så är det inte idag. 

    Idag är den svenska marknadsskolan (som skapats av borgerliga skolpolitiker) ett internationellt skräckexempel.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?