Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    KillBill skrev 2016-04-24 16:40:13 följande:
    Du svarar inte på frågan. Vilka åtgärder borde regeringen ha vidtagit och när under hösten?
    Omedelbart efter regeringsbildning eftersom det var en ohållbar politik som drevs redan av den förra regeringen.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-04-24 19:05:11 följande:

    Nej diskussionen är och kommer inte att sluta på mycket länge, tvärtom så kommer vi att få se allt mer av sån´t här trams.
    Varför beror på att om vi håller oss till politiken, så handlar det om taktik som givetvis har som avsikt att flytta fokus från det politiska innehålllet, till frågor som man vet kommer att uppröra.
    Och då finns i Sverige några områden som är bättra att ta till än andra, vilka det är orkar jag inte dra, det vet nog de flesta iaf, och tyvärr så verkar vi även få det amerikanska paradnummret SEX som nästa sak att smutskasta polititker och andra makthavare med.

    Jag är säker på det har med globaliseringen att göra, och att den vill alla politiker ska utvidgas och bli än mer omfattande, undantaget de som liger långt ut på nån kant.
    Och med det så krymer politilkernas möjliheter att påverka i det stora, dom förändringarna görs över gränserna och med många inblandade, och kan inte förändras av en enskilld regering, inte utan att det går åt helvete eller öht inte kan förändras.

    Kvar återstår de mindre sakerna, och dom bryr sig inte väljarna så mycket om, alltså behöver man ta till nåt skamgrepp där man enkelt kan kammma hem några poäng.
    Jag tycker det har varit väldigt tydligt den här våren, där den ena futtigheten efter den andra har avlöst varandra, saker som i eg mening helt saknar politisk betydelse.och dom inte på något sätt påverkar vår vardag, men som upprör många av andra orsaker.


     


    Det framgår väl rätt tydligt att det i mp finns och funnits ett antal personer som inte har varit särsklt fokuserade på mp's politik och hjärtefrågor utan snarare använt partiet och dess toleranta klimat som språngbräda för att föra fram en egen agenda, så ditt inlägg är lite av stenkastning i glashuset.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-24 20:30:50 följande:
    Eftersom det inte är någon allmän uppfattning att man låtit något gå för långt så finns det ingen anledning till att tillstå det.
    Stödet för en mer återhållsam invandringspoltik ger en viss antydan till det, me n jag har inte sett att det undersökts. Har du?
    nihka skrev 2016-04-24 20:05:10 följande:
    Resten av Europa och hela världen för den delen var inte förberedda på flyktingkrisen. Det är ju det som är innebörden av en kris - att den är krisartad.
    Menar du att det bara räknas som kris om man inte är förberedd?




  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-04-25 23:24:53 följande:
    Mitt förtroende för regeringen och för den tidigare alliansregeringen har påverkats positivt av att man så länge det var möjligt hade en generös asylpolitik
    Detta har jag svårt att förstå eftersom orsaken till att det inte längre går är att den varit för generös.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-04-26 15:31:37 följande:

    Men nu är du väl ändå ute och sneseglar ordentligt, det du nämner är ju i högsta grad påtagliga problem som inte behöver nån spåkula för att åtgärda.
    Det är bara att sätta igång och rätta till problemen, men tyvärr ska allt dras i varenda jävla långbänk som finns.
    Det finns ju massvis mad färdiga förslag och åtgärder som bara är att sjösätta.


    Jag är idel i öra...
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-27 09:26:50 följande:
    Har du läst artikeln? Regeringen genomförde bara kosmetiska förändringar av flyktingpolitiken. Tycker du att man borde ha förändrar flyktingpolitiken i en ännu mer generös riktning eller vad vill du säga med inlägget?
    Jag tänkte mer på att det sker nu. Artikeln ger ju bara ett enda litet exempel på ändring och just det ser jag inte som en lättnad i flyktingpolitiken.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-28 10:21:22 följande:
    Jag menar att man inte planera bort alla oförutsägabara händelser.
    Nej, det går inte, men man kan planera för att hantera dem i en viss grad och så långt man själv kan påverka utvecklingen av "krisen" så bör man då inte ta på sig mer problem att lösa än vad man har resurser för i sin krisplan.
    Ett påtagligt exempel för detta i just flyktingmottagande är att ge flyktingar tak över huvudet, både inledningsvis och på mer permanent basis.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-04-28 14:50:03 följande:
    Där tror jag du tänker helt fel. Även länder som förde en väsentligt mer restriktiv asylpolitik än Sverige har skärpt sina asylregler.
    ...och med det vill du säga?
  • Tom Araya
    Sorgligt beslut i riksdagens utrikesutskott

    Nu på morgonen justerade utrikesutskottet ett betänkande där kristdemokraten Robert Halefs motion om att Sverige bör erkänna förföljelsen av kristna (kaldéer/assyrier/syrianer), jezider och andra minoriteter i Irak och Syrien som folkmord. Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna visade sitt stöd för förslaget, allt medan resterande partier röstade mot. Frågan kommer att debatteras i riksdagens kammare den 11:e maj, och voteras därefter. Det finns således ännu tid att driva frågan, även om utsikterna tyvärr ser dystra ut efter dagens sammanträde.

    adaktusson.eu/sorgligt-beslut-i-utrikesutskottet/

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?