Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Ascendere skrev 2016-04-29 11:13:04 följande:
    Var inte dum nu, det är naturligtvis det svenska klimatet som lockar folk! 
    Smarta människor som du kanske räknar dig själv till har förstås då räknat ut att flyktingar föredrar höst och jul i Sverige framför sommarmånaderna:

  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-04-29 10:20:23 följande:
    Det var då det.

    Idag har alla, utom de alla mest faktaresistenta vänstertrollen, tagit till sig läget, förstått hur fel man då agerade (trots tydliga varningar) och börjat korrigera läget.

    .
    Moderaterna vågar nu till slut ta ordet "paus" i sin mun. Något som tar dem tillbaka till där de stod för 20 år sedan, ungefär.

    Skönt på sätt och vis. Synd att det kommer så sent. För sent.
    Synd att inte alla faktaresistenta SDare kunde fatta att alla andra ändrar efter läget medan SDs våta dröm är att det släpps in noll flyktingar oavsett om det är 1  eller en miljon individer som flyr hit. Men det kommer aldrig gå in. Aldrig.
  • nihka
    Ascendere skrev 2016-04-29 09:01:58 följande:
    Världsmedborgare skrev 2016-04-29 08:42:33 följande:
    Och det du nämner är samma pengar som alltid måste fram, oavsett om befolkningsökningen kommer från invandring eller svenskar födda i Sverige.

    Så det är ingen merkostnad, det är vad vi alltid kommer att få betala när vi blir fler, och fler måste vi bli om vi inte ska bli ett i välfärden backande rullatorland.

    Och ungar vill ju inte svenskar skaffa, inte så det räcker, plus att det tar minst 20 år innan en unge blir produktiv och våra kostnader för varje unge vänds till en inkomst.

    Så just nu behövs invandringen, den är billig och ger ett långt snabbare resultat än att "föda upp" egna ungar.

    Det där argumentet håller inte, vilket påpekats många gånger förr.
    - De som kommit till Sverige de senaste åren är oftast lågutbildade
    - Efter 7 år i Sverige har endast 50% någon form av jobb ink. deltid
    - Bland de som kom 2014 hade 44% endast förgymnasial utbildning, dessutom förmodat på en lägre nivå än svenska skolan
    Så att säga att invandring behövs för svenskarnas skull är felaktigt, den invandring vi har idag är en kostnad, inte en tillgång. 
    Ja, jag fattar inte hur Syrien kunde klara sig innan kriget bröt ut med så många lågutbildade människor.

    http://1080.plus/Nahams_familj_flyr_fr%C3%A5n_kriget_i_Syrien_by_UNICEF_Sverige/cI_G5L0o8BM.video
  • nihka
    nattuv skrev 2016-04-29 20:40:07 följande:
    Lägre levnadsstandar, lägre välfärd, mindre "kvalificerade" jobb, kvinnor hemma i större utsträckning. Det vill säga de vanliga orsakerna. Även om oljan antagligen gjorde situationen bättre än för jämförbara länder.
    Trodde du skulle fatta av länken. Barn och ungdomar (som de i filmen) är naturligtvis inte högutbildade när de flyr från krig även om deras föräldrar kan vara det.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-04-29 21:36:26 följande:
    Ja och nej.

    All beskattning ligger inte från enskilda individer. Även företag beskattas, exempelvis.

    Här skulle man kunna argumentera att företagets beskattade vinster kommer från individer, i slutänden, men då kan ju vinsterna komma från andra länder så ...

    Norges motsvarighet till SCB räknade på saken och ingen, exakt ingen, invandrare var lönsam om personen stannade i Norge en längre tid. Inte ens västerländska ingenjörer med jobb på Statoil var lönsamma. De var bara mindre olönsamma. I slutänden kostade alla invandrare mer än vad de gav tillbaka till statskassan.

    Och det är där, i det glappet, som sådant som företagsbeskattning kommer in och täcker upp.
    Hahahaha! Ja, i Norge räknar man med att ALLA människor i landet är minusposter som försörjs av Norges oljepengar, så då är det ju inte konstigt att man även ser alla icke-norrmän som utgifter för norska staten:

    http://www.aftenposten.no/okonomi/SSB-Innvandring-lonner-seg-ikke-6835527.html

    "På kort sikt bidrar riktignok innvandrere fra Vesten og Øst-Europa positivt. De er gjerne ferdig utdannet og går rett i jobb når de kommer til Norge. Men på sikt bidrar de negativt ved at de over tid blir som nordmenn flest.

    Holmøy peker på at en gjennomsnittsinnbygger (genomsnittsinvånare) i Norge bidrar med mindre inntekter enn han eller hun får igjen i form av velferdstjenester og overføringer. Det er oljeinntektene som bidrar til å gjøre dette mulig. Men når antall innbyggere øker som følge av innvandring, blir det flere å dele oljeformuen på. Dermed blir innvandring et underskuddsforetak over tid.

  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-04-30 06:24:29 följande:
    Så utan norrmän kommer Norge att blomstra. Ja dessa norrmän och deras beräkningar och dessa oljeekonomier.

    Jag förstår inte att skrikhögern så ofta anger Norge som jämförelse, det är ju knappast relevant - men det är klart det går ju inte så bra för Finland.
    Absolut. Det absolut bästa för den norska ekonomin är om alla norrmän emigrerar  - varför inte till Sverige?

    Vänta bara tills de räknar ut det! Och då ska vi ha förberett oss för det ett par år i förväg - lagt om till ullundertøy osv
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-04-30 15:59:24 följande:
    Ja -för de här sakerna motsäger ju varandra -Not.

    Diskussionen har fö blivit helt sned. Rekapitulation:
    Killbill frågar Tom om vad i hela friden någon kunnat gjort innan ht 2015.
    Jag svarar att, detta och detta brukar föras fram.
    Killbill tycks nöjd med svaret. Men du vill istället gå i polemik och hävda att det där stämmer inte. Till mig.

    Om du tycker kritiken är felaktigt, Säg det till dem som officiellt kritiserar regeringen istället. Till exempel de som anmälde saken till KU. JAG har personligen inte fört fram kritik till vare sig denna regeringen eller den förra regeringen.

    Personligen, tycker jag att det finns fog för viss kritik, men att det också finns goda skäl till att man handlade som man gjorde. Du tycker det helt saknas fog för kritik? Jaha, ja, ja. Du får ju tycka precis vad du vill.
    Jepp. Jag tycker att när man påtalar "pulleffekter" så ska man inte hänvisa till situationer där nästa alla drar åt ett annat håll. Det är jag som personligen tycker det.

    Ja, jag anser att man inte kan förutsäga och förbereda bort effekterna av 2,2,2,2,2,2,2,2,10, 2, 2, 2 - typ - i synnerhet situationen till stor del är resultatet av att andra EU-länder bryter mot de avtal de ingått i även om det i sin tur beror på att andra har skitit i att dela på ansvaret och istället dumpat det i knäet på de länder som utgör EUs yttre gräns.
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-05-01 12:47:59 följande:
    Detta handlar om två olika parametrar. En där vi är överens, och en där vi inte är det.

    1. Inte överens: En tydlig, konstant ökning av antalet asylsökande till Sverige, som man långt tidigare borde diskuterat och vidtagit åtgärder för -antingen minska pull-effekter-och/eller bygga ut systemet. Dina "2, 2, 2..." Stämmer nämligen inte. Siffrorna ser ut så här:
    2011: 30 000
    2012: 44 000
    2013: 54 000
    2014: 80 000
    2015: 160 000

    Alltså; 1,2,3, 5,10 ungefär.

    Alltså, ÄVEN, helt utan den extraordinära ökningen till EU som helhet, så hade man kunnat förvänt sig en kraftig ökning. Baserat på tidigare ökningar: mellan 90 000 och 140 000. Man behövde alltså göra något i vilket fall som helst. Men ingen gjorde ett endaste dyft. Dåligt tycker jag.

    2. En jätteström till Europa som helhet; öppen yttre gräns; alla länder struntar i dublinförordningen. Detta är inte svenska regeringens fel. Och det är riktigt att de flesta av dessa asylsökanden inte hamnade i Sverige utan i Tyskland.

    En del vill hävda att regeringen kunde agerat tidigare under hösten. Men man får komma ihåg att de är en minoritetsregering med två partier och man ska ha majoritet för sina förslag.
    Nu har ju jag postat ett stort fett diagram där det TYDLIGT syns precis 2,2,...Om du vill bortse från diagrammet när vi pratar om diagrammet så kan jag inte göra något åt det, men jag kan i gengäld bortse från hur du framställer det som föregår en fördubbling där ingen tidigare fördubbling setts.

    Jag skiter i vilken regering som satt. När det kommer så många fler än tidigare har man inte beredskap direkt och jag tänker iaf inte gnälla om att man inte hade det.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2016-05-01 13:01:21 följande:
    Tja, vad ska man säga egentligen: alla norrmän är olönsamma.

    Det påminner om den här gamla tråden där skrikhögerns främsta tänkare anförda av"Runes" kommer fram till att norrlänningar är olönsamma. En tråd som också visar hur svårt många skrikhöger och SD-aktivister har att anpassa sig till enkla förhållningsregler - tråden i sig är en exposé över bannade skrikhöger- och SD-tänkarsignaturerSkrattande

    gamla.familjeliv.se/Forum-26-65/m73191411-1.html

    Själv tror jag att de partier som kan formulera ett trovärdigt budskap där alla inkluderas i målet att vi tillsammans formar Sveriges framtid kommer att vinna ordentligt i förtroende. Det vill säga ett budskap som närmast är en antites till skrikhögerns ständiga gnäll om vilka som är olönsamma.
    Ja, alla norrmän är olönsamma i norrmännens egna ögon, men här i Sverige tycker vi väl att de varken är lönsamma eller olönsamma utan bara norrmän. Eller så tänker jag iaf.

    Vilken sorglig samling där!

    Ja, det är enda vägen framåt och då går ju SD fett bort.
  • nihka
    SmalaSara skrev 2016-05-02 10:18:09 följande:
    Det är för att ditt diagram bara visar 2014 och framåt.

    Det var mer än en fördubbling mellan 2011 och 2014. Från 30 000 till 80 000.
    Sist jag räknade var det mer än 1 år mellan 2011 och 2014.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?