Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

     


    Moderaterna i Skurups- och i och Staffanstorps kommun fattade beslut som strider både mot svensk grundlag och mot Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna.  

    Det är förutom att det visar på stor inkompetens allvarligt att ett så stort parti som Moderaterna har låtit detta inträffa. Moderaterna centralt borde självklart ha ingripit innan det blev en rättssak. 


    www.svt.se/nyheter/inrikes/beslut-star-fast-olagligt-att-forbjuda-sloja-i-skolan
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LenaFson skrev 2021-06-25 18:43:11 följande:

    Och effekten efter hennes rakryggade agerande är en ökad medlemstillströmning!


    Inte oväntat. Ytterkantspartier som slipper ta ansvar och som slipper kompromissa har självklara fördelar. När ytterkantspartier som V och SD tvingas ansvar för sin politik och tvingas kompromissa så tappar de stort.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Ekdahl skrev 2021-06-25 21:11:12 följande:

    Fast Dodgostar klagade inte bara utan lyckades också påverka den praktiska politiken och därmed också ta ansvar. Det är tveklöst en fjäder i hatten för henne.


    Ja men detta är en ynnest för ytterkantspartier som slipper kompromissa med andra partier. Detta hade sannolikt inte varit möjligt om V ingått i ett politiskt samarbete..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-06-26 20:19:49 följande:

    Löfven får det allt svårare att få ihop matematiken.

    Blir det en omröstning om Ulf som statsminister måste 175 ledamöter aktivt rösta emot honom. Inte en enda ledamot från de röd-gröna partierna SVMPC får vara frånvarande och alla måste rösta "nej".

    S har som vi sett innan en ledamot som är borta pga "särskilda omständigheter" och hennes ersättare har blivit avstängd av partiet.

    .

     Centern har dessutom en potentiell avhoppare i frågan. Helen Lindahl bröt partilinjen då det röstades om JÖKen. Hon har inte ändrat sin negativa inställning till Stefan Löfven

    Högst tveksamt om Löfven ens vågar låta det gå till talmansrunda där Ulf får chansen.

     twitter.com/TomasRamberg/status/1408338534260432899

    "Blotta risken avskräcker Löfven från att utsätta sig för en omröstning"

    .


    Troligen kommer det inte vara självklart för de liberala riksdagsledamöterna att lägga sin röst på en partiledare som vill göra sig beroende av stöd från Sverigedemokraterna, ett parti som sagt sig kämpa för att bekämpa liberalismen. Själv hoppas jag på nyval.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-06-27 07:10:03 följande:

    Humor, på sätt och vis.

    Nu är ministrarna sura för att de har blivit avsatta och vägrar svara på frågor om sakpolitik med hänvisning till att en majoritet i Riksdagen röstat emot dem.

    twitter.com/MariaStenergard/status/1408319210569310209

    Ardalan Shekarabi vägrade igår att kommentera Ekots granskning av Försäkringskassan - med hänvisning till regeringskrisen. Måste han påminnas om att det (ännu) inte är en expeditionsministär? Nu kallar Moderaterna honom till utskottet.

    .
    twitter.com/bjornsoder/status/1407980925133148164

    "Jag avstår för närvarande från att uttala mig om vilka initiativ regeringen avser att vidta framöver, eftersom en majoritet i riksdagen har röstat för en misstroendeförklaring mot statsministern." Han är verkligen putt över att hans chef fått sparken.

    Är det standardsvaret vi riksdagsledamöter kommer att få på våra frågor till statsråden nu"


    Har Maria Stenergard kommenterat det faktum att det styrdokument som Försäkringskassans rättsavdelning tog fram och som kritiseras kom till när Moderaterna styrde landet?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2021-06-27 06:25:36 följande:
    Du är medveten om att inget av ytterkantspartierna står utanför av egen fri vilja? Hade inte de övriga partiernas enda drivkraft och gemensamma mål varit att utestänga två partier från allt inflytande och allt ansvar så hade dagens situation aldrig uppstått.

    Och vad gäller V så tog de sitt ansvar och gjorde vad de lovat sina väljare. Sånt inger förtroende. Särskilt när de själva (V) riskerade att få betala ett högt pris för sitt ställningstagande.

    Är du lika imponerad över Annie Lööf som också agerar utifrån övertygelse och löften till väljare att inte ge Sverigedemokraterna inflytande eller gäller respekten bara ageranden som är till gagn för den brunblå samlingen?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-06-28 13:20:30 följande:

    Ursprungsläget är ju idag: 

    Röd-gröna 175
    Blå-Gula 174
    .

    Om alla är där och håller sig till sitt så kommer 175 att rösta emot Ulf men bara 174 att rösta emot Stefan. Då vinner Stefan.

    .
    Men nu är det en sosse borta och så var det en centerpartist som aktivt röstade emot Stefan förra gången.

    I så fall har vi bara 174 som röstar emot Ulf och vi har 175 som röstar mot Stefan. Då vinner Ulf.

    .
    Och så har vi frågan om alla liberaler kommer att rösta gult eller grönt för Ulf eller om någon av dessa aktivt kommer att röta emot Ulf.


    Nu är det hårt mot hårt.. Ska bli intressant att se hur många Liberaler som röstar för SD som regeringsunderlag..



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LenaFson skrev 2021-06-29 20:22:49 följande:

     


    Jaha där kom hatet mot homosexuella fram. Den typen av åsikter verkar vara vanliga bland Sverigedemokrater och visar att SD inte är ett vanligt parti. Låt aldrig SD få inflytande över regeringsmakten. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?