Inlägg från: Anders2015 |Visa alla inlägg
  • Anders2015

    Har du förtroende för regeringen?

    Jag anser att hata SD eller hata MP är helt fel, jag gillar inte MP men hatar dem inte. Frågan är vilka som hatar?. Sedan oavsett om man röstar/håller med M eller SD eller något annat part, politiker som är för minskad invandring för en tid så vi kan kyla ner och räkna på kostnader och se över alla akuta problem som uppstår,uppstått. Det betyder inte att man är emot invandrare utan tveksam gentemot Sveriges generösa invandrar politik som orsakar
    orättvisor, bostadsbrist, arbetslöshet m.m.

  • Anders2015
    Solidaritet skrev 2015-05-21 11:49:20 följande:
    Ja, du har rätt. Det som binder sverigedemokrater samman är låg tolerans. I och för sig beror det antagligen på rädsla för det främmande, vilket leder till fördomar och hat. 

    Miljö eller gener. Svårt att säga. 
    Kanske kan rädslan, oron, missnöjet,  bero på ekonomin? akuta problem? bostadsbrist? hög arbetslöshet? många bidragsjobb? kostnader som skjuter i höjden?. 

    Hur som helst är det många som inte gillar den sittandes regeringens politik.

    Alliansen är nu för bi de grön röda kockarna.

    www.familjeliv.se/forum/thread/75043237-har-du-fortroende-for-regeringen/74
  • Anders2015
    Aqt skrev 2015-05-21 11:45:02 följande:
    Hyckleri, alla dessa "goda människor" och deras pekpinnar och önsketänkande. Men i verkligheten blir det alltid annat. Som för invandringen de flesta politiker talar så gott om.

    Men väldigt få vill själva bo i dessa utbredda segregerade utanförskapsområden som deras egna politik har skapat.
    Lite hyckleri håller jag med dig om att det är, vi har skapat ett konstigt politiskt klimat i Sverige. Oros molnen duggar tätt, frågor diskuteras inte grundligt, klart folket, väljarna visar det i siffror, tänker på olika partiers utveckling, ex Socialdemokraterna rasar och SD ökar rätt kraftig, och Alliansen är förbi de röd gröna. Jag tror S tapp till visdel beror på det breda samarbetet med MP sedan inger inte Stefan Löfven det förtroende som många önskar. Ex Göran Persson ansåg jag som klart bättre partiledare och han hade aldrig gått med på att ge MP de 6 ministerposter som ex. 

    Sedan tror jag inte Denna regering kan sitta kvar över nästa val om dem skulle vinna, då tror jag Alliansen röstar ner dem. Decemberuppgörelsen spricker. Men det är bara vad jag tror. 

    Frågan är om Decemberuppgörelsen håller fram till nästa val? liten ovan situation vi sitter i. Jag tror den håller men man vet aldrig, regeringen känns svag och osäker med endel konstiga beslut och vallöften som inte hålls. 
  • Anders2015
    Solidaritet skrev 2015-05-21 19:17:43 följande:
    Vilket innebär att de inte begär 157 miljarder. 

    De begär 18 miljarder om dina uppgifter stämmer. 

    Resten var redan budgeterat. 

    Väl spenderade pengar att rädda människoliv tycker jag. 
    Men du tycker kanske att annat är värt mer än liv?

    Trycket på Migrationsverket ökar när fler än väntat beräknas söka asyl i Sverige. Myndigheten ber nu om 18 miljarder kronor extra de närmaste fem åren för att kunna klara sina kostnader.


     


    Ungefär 10 000 fler personer per år väntas söka asyl jämfört med den tidigare prognosen, som gjordes i juli förra året. Totalt räknar man nu med nästan 350 000 asylsökande de närmaste fem åren.


    Pengarna som regeringen har avsatt kommer därför inte räcka, tror Migrationsverket. Sammanlagt hamnar kostnaden för myndigheten på runt 157 miljarder till och med 2019, vilket är en ökning på drygt 18 miljarder från den senaste prognosen.

    www.dn.se/nyheter/sverige/migrationsverket-ber-om-miljarder/


  • Anders2015
    Solidaritet skrev 2015-05-21 19:37:09 följande:
    Vad är ett människoliv värt för dig?
    Lika mycket som för dig skulle jag gissa,varför frågar du det? för att du tror att du har rätt? du vet att du har rätt? om pengarna tar slut vilka ska vi hjälp då?
     

    Vad tycker du om Bertil Torekull och hans uttalande

    Invandringen och integrationen börjar likna ett fiasko. Människor i tiotusental väntar i förtvivlad sysslolöshet på en oviss framtid, statsfinansiellt skenar ett tåg mot stupet, nationellt grävs klyftor av moralisk natur som skiljer överheten från folket, storstäder från landsort, city från förorter och rika kommuner från fattiga, skriver Bertil Torekull.

    www.expressen.se/debatt/dags-att-tillfalligt-stoppa-invandringen/
  • Anders2015
    KillBill skrev 2015-05-21 19:49:42 följande:
    Varför publicera samma gamla nyhet igen och igen och igen och framförallt varför börja prata om ökningen under en femårsperiod? Ska vi börja jämföra alla kostnader under 5 år eller?

    Sveriges BNP under 5 år är nästan 20 000 miljarder och 18 miljarder motsvarar 0,09% av detta belopp.
    Så du kan komma med en lösning hur allt ska betalas, har du drivit företag? räkningarna ska betalas. Hoppas du är lika bra på att räkna som att skriva? jag tvivlar dock men bevisa motsatsen alla skulle bli glada, även jag.

    Vad tycker du om Bertil Torekull MP och hans åsikt gällande att tillfälligt stoppa invandringen.
  • Anders2015
    KillBill skrev 2015-05-21 20:08:53 följande:
    Jag tycker att han har fel. Jag tycker som regeringen att EUs medlemsstater mer solidariskt måste ta ansvar för flyktingsituationen.
    Du han svara, ok du tycker han har fel tack för rakt svar
  • Anders2015
    KillBill skrev 2015-05-26 07:34:19 följande:
    Jag tycker att du ska rikta din vrede mot Sverigedemokraterna som fixade så att regeringen blev svag. Stefan Löfven kommer inte fullt ut att kunna genomföra sin politik förrän i slutet av detta år.
    Eller ska man rikta kritiken mot Stefan Löfven som gav MP 6 ministerposter (minst tre för mycket), Socialdemokraterna rasar och förtroendet för regeringen minskar allt mer. Alliansen är förbi de rödgröna i senaste opinionsmätningarna och SD är över 15%. Man ska rikta kritiken mot den sittandes regering inte mot någon annan, man kunde ha förhandlat annorlunda, agerat annorlunda.
  • Anders2015
    Allt fler visar sitt missnöje mot regeringen och deras politik. Sedan att hyckleri med löften som inte hålls, att socialdemokraterna inte tar upp invandrar frågan i större skala gör S än mindre trovärdiga. Även Göran Persson (S) anser att Stefan Löfven gör fel som ej tar upp invandrar frågan i större skala då frågan är så stor, känslig och viktig bland Sveriges väljare. 

    Åter igen att Stefan Löfven med Socialdemokraterna gav det lilla partiet MP sex minister poster var nog inte alls så bra, jag håller med Göran Persson (S) där.


    MP anser jag mer skadligt för Sverige än något annat parti och jag tror många väljare håller med mig där och där har vi endel av svaret varför regeringen tappar i trovärdighet och väljare. Sedan Stefan Löfvens breda samarbete med MP och hans tystnad i invandrar frågan är en annan bidragande orsak till väljar raset.


    K-G-Bergström skriver: 

    Under regeringsåren förde Alliansen en politik som ytterst styrdes av riksdagens mest invandringsvänliga parti ? MP.

    S har nu ärvt den rollen och har därmed händerna bakbundna . Vad partiet kan åstadkomma är möjligen en jämnare fördelning av flyktingmottagandet i Sverige.

    invandringsfrågan tabu på S-kongressen.


    www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/invandringsfragan-tabu-pa-s-kongressen/
  • Anders2015
    Åsa Romson har en nivå som jag inte har varit med om på denna nivå, hon har märkliga uttalande ex flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auschwitz, och nu skakar hon inte ens hand med en partiledare i en debatt. Detta är inte alls bra speciellt när hon sitter i en regering. Det här påvekar givetvis även Socialdemokraterna negativt då de har händerna bakbundna.  Att sittandes regering tappar i slagstyrka är inte alls förvånande. Sedan Stefan Lövens sätt att bemöta invandrar problematiken med att gå tillbaka 20 år i SD historia, inger ett mycket oslipat och skrämmande sätt att diskutera en fråga som hamnade på plats nummer två i valet 2014 inte undra på att S tappar väljare till SD.

    Frågan är om Åsa Romson kan sitta kvar? hon skapar ett klimat som inte är värdigt inom politiken, jag tycker det är på sandlådenivå.

    Sedan undrar man hur S hanterar Stefan Löfvens breda samarbete med MP och Åsa Romson, den interna kritiken kan bli hård?. Och flykten av S-väljare till andra partier lär växa allt mer. 

    Håkan Juholt (s) ifrågasätter Åsa Romson hör inte hemma i riksdagen.

    www.expressen.se/nyheter/juholt-inget-regeringen-ska-agna-sig-at/
  • Anders2015

    Löfven/Romson effekten.

    För första gången efter valet är Alliansen större än de tre rödgröna partierna tillsammans. Radar paret Romson/Löfven tappar allt mer i förtroende och deras väljare lämnar respektives parti i allt större takt. 

    Mätningarnas stora förlorare är Miljöpartiet som backar 1,6% sedan i maj. 

    Regeringspartierna S och MP får tillsammans med V 39,9%

    Alliansen får 41,6%

    SD 15.2%

    www.aftonbladet.se/nyheter/article20964201.ab

    Radar paret Romson/Löfven inger inte det förtroende svenska folket vill ha, samt näringslivstoppar missnöje mot regeringens politik. Nio av tio näringslivstoppar tycker Löfven gör ett dåligt jobb.

    www.expressen.se/nyheter/naringslivstoppar-missnojda-med-lofven/

  • Anders2015

    Förtroendet för radarparet Löfven (s)/Romson (mp) rasar, Romson verkar inte ha nått en bottennivå, och nu störtdyker även förtroendet även för Löfven. Löfvens val att ge Miljöpartiet sex ministerposter var inget lyckat val. Brutna vallöften och konstiga uttalanden med missade kollektivavtal och avdrag för dyra restaurang notor är inte populärt bland skattebetalarna. 

    Uteblivna debatter om kostnader och akuta problem gällande invandrarpolitiken och de 157 miljarder till Migrationsverket fram till 2019. Samt kommuner som visar kraftiga minussiffror verkar skattebetalarna heller inte gilla. 

    Håller December uppgörelsen fram till nästa val? troligen men det kan bli en dyrköpt historia med radarparet Löfven/Romson vid rodret.

    www.dn.se/nyheter/politik/fortroendet-for-stefan-lofven-stortdyker/

  • Anders2015

    Två tredjedelar av näringslivscheferna tycker att ett extra val i höst vore bra för Sverige.

    Löfven (s) och vice statsminister Romson (mp) med vänsterpartiet på sin sida har inte så stort förtroende.

    63% av toppcheferna i näringslivet anser att det vore bra om ett extra riksdagsval hålls i höst. 14% % tycker det vore dåligt, 17% anser varken att det skulle vara bra eller dåligt.

    www.di.se/artiklar/2015/7/15/tummen-ned-for-regeringen/

  • Anders2015

    Skulle det mot förmodan bli extra val i höst kan inte sittandes regering sitta kvar?. Vinner de rödgröna igen spricker Decemberuppgörelsen? vinner Alliansen blir det ny regering.

    De rödgröna känns som de säkra förlorarna vid ett extra val.

    Löfven kanske gjorde ett misstag som gav Miljöpartiet sex ministerposter, Göran Persson (s) anser att det var minst tre för mycket. Löfven sitter med bakbundna händer, sedan samarbetet med Vänsterpartiet gör det inte lättare. 

    Frågan är om ett samarbete mellan Alliansen och Sverigedemokraterna ligger närmare? kanske de kan förhandla om invandrarfrågan? samt övriga frågor?. Kan bli svårt då Centerpartiet ligger en bit ifrån de övriga Allianspartierna gällande invandrarfrågan de ligger närmare miljöpartiet och vänstern. Annie Lööf (c) förespråkar friinvandring, långt ifrån Sverigedemokraterna.

  • Anders2015
    KillBill skrev 2015-07-15 21:17:17 följande:
    Det som känns kallast om det mot förmodan skulle bli ett nyval är ändå SD.

    Eftersom Centern aldrig skulle ingå ett samarbete med SD så är det uteslutet med ett samarbete mellan SD och Alliansen. Sedan är ju SD helt osynliga i den politiska debatten och det kommer på sikt att straffa sig. Därför tror jag att valet skulle stå mellan ett Rödgrönt regeringsalternativ eller en Alliansregering OM det mot förmodan skulle bli ett nyval.
    Håller med dig om att Centern i dagsläget eller kanske aldrig går med på att samarbeta med SD. Men att SD är osynliga i debatten håller jag dock inte med om. Håller med dig om att ett extraval känns långt bort men det vet man aldrig?.

    Vid extra val känns det som Alliansen har mer att vinna, om de Rödgröna vinner tror jag Decemberuppgörelsen spricker, hur det löser det blir spännande att följa, men jag tror det blir en helt annan regering i vilket fall som helst. Men som sagt ett extra val känns långt bort och så närmare valet 2018 man kommer desto större chans att uppgörelsen håller. 
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?