Inlägg från: Världsmedborgare |Visa alla inlägg
  • Världsmedborgare

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2016-11-13 15:19:40 följande:
    Jag prenumererar inte på någon tidning som erhåller presstöd. Det är skillnaden.
    Det är ditt val, du kan f.ö läsa dom gratis på närmaste bibliotek, så du behöver inte prenumerera.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-13 15:20:40 följande:
    Din version av "demokrati" tycks innebära att någon annan ska betala. Typiskt socialister.
    Inte någon, utan alla ska vara med att betala, så att alla får sina behov och önskmål tillgodosedda så långt det är möjligt, och inte bara dina.
    Det är demokrati, nåt som du verkar ha väldigt svårt att förstå.

    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-14 00:42:51 följande:
    Det är så typiskt er etatister som på något magiskt sätt tror att bara den heliga "STATEN" kan. Det finns alldeles för många exempel på vad starka stater ställt till med i historien.
    Undrar just vilka det är som inte förstår begreppet demokrati, och som inbillar sig att det innebär att staten har oinskränkt rättighet att tillskansa sig större delen av min inkomst. Det är ni socialister som med hot om våld vill ta egendom av andra människor som står för införandet av en världsdiktatur. Tvång och våld mot fredliga människor kan inte vara en princip för ett gott samhälle.
    Så du tillhör inte staten?
    Märkligt, då alla vi andra tillhör och medverkar i staten och statsskicket i Sverige, och jag misstror inte, som du gör, att vi medborgare inte är kapabla att sköta företag, och myndigheter.

    Till skillnad mot dig, så tror jag vi medborgare som betalar och avlönar de vi utsett att sköta vår stat, är långt mer medgörliga och lyhörda, än något privatägt företag.

    Jag är själv privatföretagare, och driver det enlig min vilja, inte efter vad andra tycker om det, allt enligt kapitalismans spelregler, så att jag får ut maximal vinst på laglig väg.

    Du blandar då hejvilt, det är väl klart om vi får en regering som inte följer de mänskliga rättigheterna eller använder sig av våld, så representerar den inte folket längre.
    En totalitär regim är alltid av ondo, och en sån är aldrig tillsatt av folket, och representerar inte folkviljan.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-14 19:23:36 följande:
    Tycker du verkligen att staten sköter sina företag på ett föredömligt sätt?
    Vattenfall?
    SJ?

    Tvång och våld blir följden om jag inte underkastar mig statens indrivning av hälften av min lön.

    Jag gör allt för att leva som om staten inte finns.

    Tar hand om mig själv och mina egna.
    Löser ev. problem som uppstår inom familjen och lokalsamhället.
    Ser till att det alltid kan finnas mat på bordet och värme i huset oavsett omvärlden.
    Följer mina egna moraliska koder i stället för statens (omoraliska).
    Alternativa betalningsmedel så långt det är möjligt.
    Byter tjänster med grannar så långt det är möjligt istället för att köpa tjänster av andra och därmed göda skattesystemet ytterligare.
    Vi tar ansvar för vår egen säkerhet (och grannskapets) genom sunt förnuft och grannsamverkan.
    Leder mina barns bildning, trots staten.
    Har planerat för ålderns höst, har inga skulder, lätt realiserbara tillgångar som snabbt kan avyttras för att sticka om så behövs. Ingen dyr ömtålig villa som måste säljas, utan ett rejält timmerhus som kan lämnas utan tillsyn under längre period.
    Oberoende av statligt uppbackade banker.

    Fler borde ignorera välfärdsapparaten och istället lösa problemen inom familjen och det lokala samhället.
    Tycker du alla privata företag sköts bra?

    Klart som fan alla ska betala till vår välfärd, och gillar du inte vad du får, så har du två möjligheter.
    Att motarbeta det på ett konkret och konstruktivt sätt, t.ex medialt och/eller politiskt, eller flytta till ett land med den politik och det system du efterfrågar.

    Båda är fullt möjliga då vi ännu lever i ett någorlunda fritt land, men skynda dig, för dom möjligheterna är i snabb takt på väg bort ute i hela vår omvärld, och det kan mycket väl bli så även i SVerige.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-15 09:51:11 följande:
    Det företag som inte sköts brukar ofta gå under. Det verksamheter som stat och kommun driver får fortsätta år efter år att blöda pengar....
    Det är absolut inte bra, och det tror jag ofta beror på att man har blivit.., vet inte vad jag ska kalla det, hemmablind kanske. 
    Jag är emot all form av konstgjord andning, och det är precis vad SD och Alliansen anhängare inte är.
    Dom tjatar sig blå i ansiktet om att företagen flyttar utomlands och att vi måste behålla industrijobben i Sverige.
    Trots att vi sett ett otal ex på försök på det, och samtliga har kostat massvis med pengar utan att det fört med sig nåt gott.
    Bra ex på det är varvs och tekoindustrin.

    Fast tar du SJ, så var det Alliansen som la ut underhållet på det privata, och det gick ju inte så bra det heller.

    Och vad gäller blöda, så blöder det floder med skattepengar i de privata vårdbolagen, om jag inte minns fel som rör det sig om 4 mijarder av våra skattepengar som nu skickas dirket i fickorna på deras ägare.

    Det "lustiga" med det är att Alliansen så tydligt nu säger att dom måste lyssna mer på folket, vara lyhörda för vad vi vill.
    Och i frågan om (över)vinster i dessa privata företag som drivs med våra skattepengar, så vet vi att över 80% av svenska folket vill se begränsningar eller helt förbjuda vinster.
    Men vad gör då Alliansen, jo dom går rakt emot folkviljan och hävdar att vinsterna ska vara kvar!
    Tala om att bete sig förvirrat och motsägelsefullt.

    Riktigt "kul" var det att se Ebba Busch Thor i opinion Live göra precis detta, och då var det inte ens 10 min mellan dom åsikterna. Det måste vara svenskt rekord i förvirrade uttalanden.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-15 10:18:20 följande:
    Det skriks ju från vänsterhåll ang. att privata aktörer gör vinst på tex vård.
    Dessa aktörer är bra mycket mer effktivs än det staliga alternativen. Läste även för något år sedan att kvaliten i den privata vården var mycket högre än inom den statliga. Undersökningen hade gjort i sthlm-området.
    Förklara hur dom kan vara effektiva, när det effektiva består i att minska personalomkostnaderrna i alla deras verksamheter, för att slippa använda våra pengar till det dom ska användas till, förklara samtidiget varför vi som enda land i Världen, tillåter att skattepengar tas ut som vinster?
    Hela övriga Världen ruskar på huvet åt vår idioti, och undrar hur skattebetalarna i Sverige kan tillåta, att deras pengar skänks bort till privata företagare.

    Och nej, jag är inte alls emot privata alternativ, men mina skattepengar ska fan inte gå till vinster, dom ska in i företagen, och användas till det jag betalt in min skatt för.
    Vill dom privata driva med vinst, ja då är det bara att sätta igång och driva dessa vårdinrättningar, utan skattefinansiering, och då kan vi verkligen få se hur effektiva dom är.

    Skulle förslaget om begränsningar av vinster bli nerrustat, ja då kommer det att bli skattehöjningar på åtminstone 4 miljarder, som troligen är plan B, och då jävlar lär det gnölas från ditt hål, det är jag helt säker på.

    Att SD råkat vända kappan avig är förstås lite knepigt att förstå, men dom vände den innan folk hade tillfrågats, och gick säkerligen på vad lobbyisterna från företagen bad om.
    Fast dom kan ju vända den igen, eller så låter dom bli att rösta, och väljer att lägga ner sina röster, för några väljare drar dom inte på att rösta mot förslaget, tvärtom.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2016-11-15 12:56:16 följande:
    Jag har läst delar av vinster i välfärds-utredningen och kan konstatera att mycket av Reepalus svammel i Opinion avspeglas däri.

    Jag undrar om det är skydd för en god kvalitet eller någon slags protektionism som är i fokus för begränsningen av vinster i välfärden. Själv hade jag hellre sett en lösning där välfärdsföretagen får göra de vinster de kan men att beskattningen knyts till sverige, men om det inte går på grund av eu-regler skulle jag föredra att kvaliten - inte vinster - ställs i fokus.
    Så att det privata i hela vår omvärld inte behöver dessa vinster, men ändå bedriver en mycket bra vård och omsorg, det säger dig ingenting?
    Är det nåt fel på svenska företagare, som inte kan göra det som alla andra länders företagare klarar av?
    Då måste vi ska skicka dom på utbildning utomlands, för så usla företagare ska vi inte ha, att hantera våra skettepengar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Moderno skrev 2016-11-15 14:57:58 följande:
    Kluriga påståenden: vad menar du med "dessa vinster" och "mycket bra vård och omsorg"?

    Vilken standard har svensk sjukvård om du jämför med alla andra länders? Menar du att svensk sjukvård är sämst i världen, eller att det finns andra länder som har bättre sjukvård? Vilka tänker du i så fall på?

    Låt oss ta dessa frågeställningar först så kan vi diskutera huruvuda svenska företagare bör skickas "utomlands", vart det nu är, för att upparbeta erfarenhet hur de bör hantera våra skattepengar.

    Andemeningen kan jag dock bemöta: jag tycker att vi kan låta välfärdsföretagen göra så stora vinster de kan så länge de håller motsvarande eller högre kvalitet än jämförbara verksamheter, men jag skulle helst se att beskattningen av vinsterna knyts till sverige.
    Precis vad jag säger, inga länder (förutom Sverige) tillåter företag att fritt använda skattepengar till vinstuttag, det finns alltid begränsningar eller totalförbud, och mycket bra vård betyder detsamma som här = vårdtagare och arbetgivare är nöjda med hur det privata sköter sina företag och åtaganden.

    Så att peka ut nåt land behövs inte, det blir bara fel, eftersom vi bara kan använda oss av de krav och behov som finns i resp land, och själva kolla upp att dom förmedlar sanningen, vilket inte är så svårt, om det inte gäller rena diktaturer eller totalitära stater.

    Självklart finns det länder som inte uppfyller våra Svenska krav på vård, skola och omsorg, men det är en helt annan fråga
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Linnea1994 skrev 2016-11-16 09:59:44 följande:
    jag förstår inte vad det stör sej att dom gör vinst just inom vården?
    Stör det dej lika mycket att Nisses Fisk gör vinst?
    Inom vården får Vårdcentral A (priivat) och Vårdcentral B (statlig) exakt samma summa för att vårda en patient. VC A gör vinst medan VC B inte gör det.
    Då ligger ju problemet i att man har luckor ocg rena fel i verksamheten hos VC B.
    Det stör mig att skattepengar inte används till vad de är avsedda för, inom skola vård och omsorg.
    Glöm inte att det omvända är förbjudet i lag, d.v.s att statliga företag inte får konkurrera med det privata, så varför skulle det privata få skattepengar för att konkurrera med våra egna "företag", det är helt åt helvete.

    Du förenklar problematiken, och du vet precis som jag att de obegränsade vinstmöjligheterna bjuder in oseriösa företagare, och att de seriösa har krav från sina ägare att öka sina vinster.
    Det senare blir alltid på bekostnad av nedskärningar, och nedskärningar kan aldrig bli annat än en försämring för, elver, brukar, vårdtagare och personal, eller kort, för alla utom ägare till företagen.

    Och tro inte att kravsättning på företagen gör nån som helst skillnad, de redan seriösa inom det privata uppfyller redan dom kraven.
    Och de mindre eller helt oseriösa bryr sig inte om några krav, dom driver verksamheten vidare och plockar ut den vinst dom kan och hinner med, att dom kommer att bli nerstängda är inget som bekymmrar.
    Dom har fått sina pengar, våra skattepengar, och öppnar snart en ny verksamhet och plockar oss på mer pengar.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Rataxes skrev 2016-11-15 22:24:37 följande:
    Ett typiskt svar från en etatist. Varför måste det gemensamma vara organiserat av stater istället för av medborgarna själva?
    Ja varför.
    Tror du finner svaret uti Världen och där inte finner några länder som praktiserar dina idéer.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?