Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon
    Tom Araya skrev 2022-02-27 05:01:16 följande:
    Detta är anmärkningsvärt.

    SD har dock motiverat detta med att de inte vill skänka pengar som de inte vet hur de kommer att användas och pekar på problem med korruption.
    Här tycker jag SD har en poäng, även om jag själv generellt sett är för allt bistånd till Ukraina och hoppas att vi snart får svar på frågan om detaljerna för detta bistånd.
    Vilket är vad tjänstemännen i EU varnade för men politikerna beslutade annorlunda. Korruptionen. Allmänt tillskott till statsbudgeten riskerar att försvinna till Brittiska Jungfruöarna och liknande.

    SD vill skicka hårdvara. Vapen och ammunition.

    Precis som åtminstone KD, M och C.

    L verkar vara lite svajiga på punkten. Är de någonsin beslutsamma om någonting?

    Socialdemokraterna är EMOT att skicka vapen till Ukraina.

    Liksom MP och V.
  • Flash Gordon

    Det finns alltså minst tre olika pansarbrytande vapensystem som Sverige KAN skicka, som man har råd att avvara X antal hundra, eller tusen, av.

    Men regeringen tvekar. Vill bereda ärendet. Ser över möjligheterna. "In Sviden vi häv ö system, ju nåv!"

    Det är i sådana här lägen som en handlingskraftig regering GÖR ... och sean, efteråt tittar på om det var någån formell krumelur som man missade att utföra.

  • Flash Gordon
    Rataxes skrev 2022-02-27 13:13:45 följande:
    Har man en ryggrad som består av maneter så...
    Usch! Tänk om Putin blir arg på oss!
  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2022-02-27 15:26:03 följande:
    Det blir han nog inte. Sverige skickar ju trotts allt 400 000 000 (fyra hundra miljoner) i stöd till Ryssland för att stärka relationerna mellan våra två länder.

    Fyra hundra miljoner som kommer att fortsätta betalas ut som planerat trotts invasionen av Ukraina. Ty som vi vet så förekommer ingen korruption i Ryssland och nu när landets egna pengar går till att betala för en invasion så är det ju bra att något annat land betalar för det ryska civilsamhällets behov. Annars hade ju missnöjet mot att kriget drabbat medelrysson kunnat slå tillbaka på Putin.

    www.expressen.se/nyheter/400-miljoner-i-svens...-/

    Så jag antar att vi kan säga att Sverige redan har valt sida i konflikten.
    Jag tycker att i de fall som pengarna avser infrastruktur bör de dirigeras om till Ukraina. 
  • Flash Gordon
    Så här får inte en statsminister bete sig!

    Statsministern öppnar alltså upp för att riva upp beslutet om slutförvar av kärnavfallet om MP kräver det för att kunna bilda regering ihop.

    Kallar det att "ta ansvar för landet" när det enbart handlar om att ta ansvar för att kunna behålla makten.


    (Expressen)
  • Flash Gordon
    Anomym som vanligt skrev 2022-02-28 15:32:16 följande:
    Intressant hur M och KD ska tackla problemet att ha SD som kompis.
    Eftersom att SD och M var de första som krävde att Sverige skickar vapen till Ukraina så blir det nog inga större problem men hur tycker du den saken påverkar trådens ämne: förtroendet för regeringen?
  • Flash Gordon
    Anomym som vanligt skrev 2022-02-28 16:22:57 följande:
    Om SD ville ge fredspriset till Trump och nu ska vara med i ett regeringsalternativ så känns det lite svajigt.
    SD har aldrig nominerat Trump till Nobels Fredspris. Du lyssnar på ett anonymt socialdemokratiskt konto som i åratal spridit felaktigheter om partiets största motståndare: SD.

    Trump nominerades till fredspriset av en grupp i Europaparlamentet(?) med politiker från ca 10 olika länder där tre Sverigedemokrater hörde till de som skrev under.

    Motiveringen handlade bland annat om Trumps arbete för fred mellan Israel och ett antal olika muslimska länder. Den som kommer ihåg minns hur Israel slöt fredsavtal och samarbetsavtal mad ett antal muslimska länder under Trumps ledning.

    Trump nominerades exempelvis även av KD-politiker i Riksdagen och då med hans arbete på Balkan med Serbien och Kosovo som motivering

    Man behöver inte gilla Trump och hans politik i dessa frågor men det är helt enkelt bara fel att SD nominerat Trump till någonting.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?