Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Har du förtroende för regeringen?

    gabi1969 skrev 2018-05-24 14:35:50 följande:

    SD kallas rasister pga deras invandringspolitik. 1989 införde socialdemokraterna luciabeslutet. Nu inför socialdemokraterna en mer strikt invandringspolitik samtidigt som 9,000 ungdomar får stanna kvar i Sverige. Är det någon som begriper något av av det som sker?


    Ja. Eftersom det är valår så försöker de både äta kakan och ha den kvar. Tyvärr blir resultatet att de, istället för att ses som ett statsbärande parti, framstår som en vindflöjel.
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-06-01 07:57:43 följande:
    Vad tycker du om att Liberalerna i går till val på att göra det enklare för folk att låna pengar genom att ta bort de skärpta amorteringskraven som regeringen har infört
    Ren dumhet. Men något annat är väl inte att vänta från L.
  • nattuw
    Gabbe75 skrev 2018-06-01 16:42:12 följande:
    Tvingande amorteringsregler är inte det smartaste sättet att hejda skenande skuldtillväxt och stigande bostadspriser. Bättre vore att minska skatteavdraget för skuldräntor och ta bort reavinstskatten så man får igång rörligheten på marknaden.
    Jag har hört hur folk resonerar kring lån och anser att tvingande amorteringar är bra. Jag tycker även att ränteavdragen skall tas bort. Som det är nu belönas lån (ränteavdrag) medan sparande bestraffas (beskattas).
  • nattuw
    KillBill skrev 2018-06-27 18:26:14 följande:
    Nu har jag läst intervjun i kyrkans tidning och du har missförstått vad Stefan Löfven har sagt. Stefan Löfven har inte krävt att präster ska viga samkönade par. Statsministern personliga uppfattning är att alla präster i svenska kyrkan ska viga samkönade par. Det tycker jag också.
    Jag anser att vigselrätten skall flyttas över till det sekulariserade samhället. Vill sedan någon ha en ceremoni får de göra upp det separat med en ceremoniförrättare av önskad inriktning. Att vissa religiösa riktningar skall ha rätt att viga och andra inte är mer diskriminerande än motståndet mot samkönade äktenskap.
  • nattuw
    gabi1969 skrev 2018-07-02 20:42:32 följande:

    När man ser grannar år efter år dagdriva (gissa vilka) skrattandes komma hem med hemelektronik matkassar kassar från klädbutiker, cyklar till familjen, fina kläder smycken undrar man så klart hur de har råd och hur de försörjer sig.


    Troligen krediter. Numera tycks vem som helst, oavsett ekonomiska förutsättningar, kunna låna eller köpa på avbetalning.
  • nattuw
    gabi1969 skrev 2018-07-03 20:41:56 följande:
    Krediter utan fast inkomst????
    Tja, jag såg ett program om några som fått ett kreditkort till sin döda hund (visserligen USA men ändå) och de som är med i lyxfällan tycks inte ha några problem att skaffa sig skulder utan fast inkomst.
  • nattuw
    Abegayle70 skrev 2018-07-05 16:37:10 följande:
    Du som är medlem i Svenska Kyrkan, Vad tycker du om tilltaget att störa Thomas Gür med klockrigning när han höll ett möte utanför domkyrkan i Visby?
    Vi har ju prejudikat från tidigare händelser. Om han tillhör SD eller någon organisation på högerkanten så var det rätt medan om han var vänster så var det ett hot mot demokratin.
  • nattuw
    Ooof skrev 2018-07-06 13:20:53 följande:

    Känner att jag är helt lost när det kommer till valet i september. Jag har ingen aning om vad jag ska rösta på alls.


    Är student, snart klar och har son på förskola, snart skola. Vill att den ska fungera, vill själv ha ett jobb... det är väl de två största grejerna i mitt liv just nu.


    Du kan börja från andra hållet. Skriv upp samtliga partier på ett papper. Börja sedan med att stryka de partier du absolut inte kan tänka dig rösta på. Det som blir kvar får din röst. Även om "the last parti standing" inte är någon favorit så begränsar en röst på det partiet makten för de partier som du anser vara ännu sämre.

    Glöm inte heller bort att det finns småpartier som du kan lägga din röst på. Även om de inte kommer in i riksdagen så kan de nå gränsen för att få sina valsedlar distribuerade eller för att få partistöd. Vilket är till stor hjälp för ett litet parti. Så din röst kan göra skillnad även om partiet du röstar på inte kommer in i riksdagen denna gång. Se bara hur SD har gått från att vara ett litet obskyrt parti som ingen hört talas om till att (om vi får tro opinionssiffrorna) bli ett av Sveriges största partier.
  • nattuw
    Padirac skrev 2018-07-07 21:16:23 följande:
    SD är ett rasistiskt parti  med rötter i nazism och ett principprogram som hämtat ur nazistisk idétradition.
    Så mellan 1/5 till 1/4 av svenskarna har enligt de senaste väljarundersökningarna blivit nazister. Annars skulle de inte rösta på ett nazistparti.

    Vi får väl hoppas att de aldrig kommer tillbaka till de partier de en gång tillhörde för vi vill ju inte att nazisterna skall komma tillbaka och infiltrera övriga partier.
  • nattuw
    The Maniac skrev 2018-07-08 22:33:07 följande:
    Ytterst osannolikt att inget våld förekom på någon av alla nattklubbarna under veckan.
    Fast då handlar det om våld som inte ger klick eller går utnyttja politiskt och sådant våld räknas inte.

    Går det inte klistra en nazistetikett på förövarens så är det inte politiskt betingat och därmed inte intressant. Medan om det går klistra etiketten nazist på förövaren så blir även ett vanligt fyllbråk (vilket mina fördomar säger mig är rätt vanligt i de kretsarna) intressant. En knuffande nazist motsvarar nyhetsmässigt en skjutning av mer spektakulär typ.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?