Mat till dop?
Gustavs kyckling
4 pers.
225°
ca 1 kycklingfilé per pers (om det bara är en rätt det skall bjudas på)
Marinad:
1 dl vatten
1 dl soja
2-4 pressade vitlöksklyftor.
Lägg fileerna i marinaden och sen i
kylskåp över natten.
Lägg fileerna i en ungsfast form.
Häll marinaden över och låt stå i ugnen
ca 30 min.
Låt kycklingen ligga kvar i marinaden
och svalna.
Skiva fileerna och ät, ( kan
även ätas varma).
Servera med potatissallad och
varm messmörssås
Potatissallad
Potatis
1 gul lök
1 röd lök
salt, svartpeppar
paprikapulver
vitvinsvinäger
Skala och koka så mycket potatis som du tror
kommer att gå åt. Låt kallna.
Skär i lagomt stora bitar.
Skala och dela löken i halvor. Skär i tunna
skivor och blanda med potatisen. Smaka av
med salt, peppar, paprikapulver och vinägern
Messmörssås
3 dl grädde
1 bk creme fraiche
3 msk messmör
1 msk soja
2 st tärningar grönsaksbuljong
Koka ihop under omrörning. Serveras varm till kycklingen.
Hur gott som helst.