Inlägg från: Santin |Visa alla inlägg
  • Santin

    Mat till dop?

    Gustavs kyckling

    4 pers.

    225°

    ca 1 kycklingfilé per pers (om det bara är en rätt det skall bjudas på)

    Marinad:

    1 dl vatten

    1 dl soja

    2-4 pressade vitlöksklyftor.

    Lägg fileerna i marinaden och sen i

    kylskåp över natten.

    Lägg fileerna i en ungsfast form.

    Häll marinaden över och låt stå i ugnen

    ca 30 min.

    Låt kycklingen ligga kvar i marinaden

    och svalna.

    Skiva fileerna och ät, ( kan

    även ätas varma).

    Servera med potatissallad och

    varm messmörssås

    Potatissallad

    Potatis

    1 gul lök

    1 röd lök

    salt, svartpeppar

    paprikapulver

    vitvinsvinäger

    Skala och koka så mycket potatis som du tror

    kommer att gå åt. Låt kallna.

    Skär i lagomt stora bitar.

    Skala och dela löken i halvor. Skär i tunna

    skivor och blanda med potatisen. Smaka av

    med salt, peppar, paprikapulver och vinägern

    Messmörssås

    3 dl grädde

    1 bk creme fraiche

    3 msk messmör

    1 msk soja

    2 st tärningar grönsaksbuljong

    Koka ihop under omrörning. Serveras varm till kycklingen.

    Hur gott som helst.

  • Santin

    Små minipajer är bra kall mat med.

    Olika mer matigare sallader med kalla såser och bröd.

    Ostbricka och frukt.

Svar på tråden Mat till dop?