halal lapskojs
Extremt gammal tråd men diskussionen och problematiken kvarstår än idag..
Kul att varje gång det blir en diskussion om halalslakt så rider de ädla halal-försvararna ut och påpekar, som en repig gammal skiva, att halalslakt i Sverige minsann utförs till 99% på samma sätt som normal slakt. I Sverige ja.. Har ni ens gått i en butik? Tror ni att allt kött på Ica, Willys, Coop m.m. är från Sverige? Som trådskaparen skriver så är exempelvis Corned Beef oftast halalslaktat. Coop, Ica, Willys och ÖoB säljer vanligtvis samma produkt. Dvs märket Sevan. Detta vider till produkt är slaktat i *drum roll*... Frankrike!! Där runt 40% av all halalslakt görs utan någon bedövning alls. Visst vattnas det i munnen?
Men ha så kul, lev i bubblan. Hoppas ni njuter extra mycket när ni käkar lapskojs nästa gång. Kolla gärna på burken vad det står för ursprungsland. Kanske (mest troligt) har ni bidragit till ett ihjälplågat djur. Nu tror jag ju inte att ni bryr er utan nästa gång det blir diskussion igen så får vi återigen höra den gamla repiga skivan att "halalslakt i Sverige minsann utförs till 99% på samma sätt som normal slakt". Fokusera istället på hur slakten utförs i det land som produkten kommer ifrån och svara utifrån det. Hur slakten ser ut i Sverige vid ett sådant fall är ju totalt ointressant. Det är inte kvantmekanik vi diskuterar direkt..
Till trådskaparen så kan jag istället rekommendera det som Corned Beef ofta är, dvs rimmad oxbringa. Det går att hitta fin svensk kvalitet i många butiker som inte blivit ihjälplågat till vettigt pris.