• Afrikaslilja

    Hur kan det ta så lång tid innan de väcker åtal?

    Hej! Jag sitter i samma sits. Fick besked i början av januari att av mitt målsägarbiträde att det troligen ganska snart skulle gå till åtal, sen har jag inte hört ngt. Förhörsledaren ger inga svar, säger bara att jag får besked om. Misshandeln skedde i juli av min fd sambo. Såg att det här var ett inlägg från oktober. Hur har det gått? Hur länge fick du vänta?

  • Afrikaslilja

    Jag förstår verkligen om man inte vågar medverka. Den långa väntan och ovissheten om vad som händer eller om något händer ö h är fruktansvärt knäckande. Jag har gett mig den på att gå igenom det här, mest för mina barns skull. Jag måste helt enkelt visa dom att det här inte är ok. Man får inte hota, slå mm. Varje dag som går tänker jag....om jag inte får besked imorgon.....hoppas det blir bättre för dig snart.

  • Afrikaslilja

    Hur vet man vad en våldsam sambo/man är kapabel att göra? Jag blev själv biten i ansiktet när jag låg i sängen och sov. Jag var då övertygad om att han skulle ha ihjäl mig. Han bor inte längre kvar, men jag har gjort anmälan som med stor sannolikhet går till åtal snart. Jag tror det gömmer sig en del psykopater i dessa män, och då kan det bli livsfarligt.

Svar på tråden Hur kan det ta så lång tid innan de väcker åtal?