• zorina

    BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.

    hisingenftw skrev 2015-02-09 21:40:26 följande:

    Är det för att de misstänker diabetes?

    Mitt järnvärde är i botten så snart är det nog dags för järntabletter. Vill verkligen knte men vissa dagar är jag nästan i koma


    Ja gravid diabetes.. Vet inte hur de påverkar allt... Men ska dit imorgon.. Ja käkar två järn tabletter om dagen nu :). Märker inget av dom typ ont i magen och sånt som tur e :)
  • zorina
    hisingenftw skrev 2015-02-10 08:23:04 följande:

    Skönt att du inte känner av problem med tabletterna! Min mage är rätt känslig när jag är gravid så hoppas slippa. Men tror inre jag kommer undan...

    Skulle det va grav diabetes försvinner det väl iaf när man är "klar" som tur är


    Ja verkar som dom flesta problem försvinner när man väl e klar :).. Nä det är väl ett onödigt ont dom dår järn tabletterna!
  • zorina
    Nelly88 skrev 2015-02-10 20:54:16 följande:

    Ska på v 25 besök imorgon, hade hf förra grav men gick över tio dagar utan att bli igångsatt, lång förlossning med en mycket trött liten bebis som kom ut. Hoppas på bättre förlopp denna gången! Ska ev få gå på extra samtal inför förlossningen men får se vad som bestäms imorgon...


    Hej! Ja de är ett helvete att bli igångsatt.. Jäkla plåga.. Jag hoppas få en sån som alla andra denna gången.. 4 tim så e det klart! Det vore en enkel match :)... Men konstigt att dom inte gjorde ngt åt dej innan.. Mig sa dom att när man har hf och tar sig över v 37 så brukar dom sätta igång så att barnet inte ska bli svagare och orka med en vanlig förlossning... Men alla säger väl olika! Ja blev tillfrågad om sånna samtal också men ja kände att om förlossningen startar av sig själv e jag glad.. Säger ngn att dom ska starta igång mig så vägrar jag då får dom snitta! :)
  • zorina
    hisingenftw skrev 2015-02-11 16:02:39 följande:

    När jag blev igångsatt var det för att jag mådde dåligt. Min dotter mådde prima. Så jag tror att om en eller båda mår dåligt sätter man igång. Både mamma och foster kan ju må bra trots hf och då har bebisen det bättre i magen så länge som möjligt

    Men konstigt att de knte satte igång dig tidigare då sin bebis uppenbarligen inte verkade mått bra där inne!

    Fick idag veta att de misstänker grav diabetes så nästa vecka blir det koll på Sahlgrenska. Är det inte det ena så är det något annat


    Va sa dom om grav diabetes då? Har ev oxå det men inte fattat om de påverkar så mkt egentligen.... ?
  • zorina
    hisingenftw skrev 2015-02-12 08:48:46 följande:

    Om man har det beror det väl på hur svårt kroppen har det om det påverkar eller ej.

    För de flesta verkar det som att lägga om kosten räcker plus extra motion ( ej aktuellt hör med foglossning )

    Men om det är en svårare form kan man väl tvingas ta insulin sprutor och så...

    Fostret kan väl påverkas om man inte sköter sig och har man grav diabetes är väl risken för ett stort barn större än annars.

    Jag vet eg bara det jag googlat mig till men tror som sagt inte det behöver betyda så mycket alls ...förutom hejdå till löshodiset!


    Ja hade tur! Kan fortsätta med godiset :). Va en jäkla tur det :). Va och kollade nyss och provet va bra igen så behöver inte göra ngt mer test på den biten.. Skönt...
  • zorina
    EricaS skrev 2015-02-12 13:56:05 följande:

    Hej!

    Jag hoppar gärna in här då jag väntar barn nr 2 11/5 och fick hf med HELP med barn nr 1.

    Hf upptäcktes i v 34, fast då bara äggvita i urinen. Blev inlagd och igångsatt så hon föddes 36+0, men hade då inget högt bt, utan bara höga värden på äggvitan och fruktansvärd huvudvärk.

    Utvecklade HELP under själva förlossningen och va sen okontaktbar i ett morfinrus i 2dygn efter födsel, pga smärtor för levern.

    E nu faktiskt skitskraj för att de ska hända nått igen. Går på special MVC, äter trombyl och kontroller nu varje vecka. Än så länge ser alla tester bra ut (bt och ingen äggvita). Däremot har jag fått fruktansvärd huvudvärk/yrsel och även ögonflimmer (ser stjärnor) som kommer å går.. Har även haft i 2dagar nu jätte "mensvärk" så jag ligger i fosterställning med vetekudde och alvedon!

    Jag vet att jag antagligen oroar mig för mycket, men eftersom proverna ser bra ut så e de bara att vänta och se va som händer..

    Någon av er som vet om man kan få symtom innan de visar nått på proverna? Äter ni trombyl?


    Hej! Jag hade inte heller högt bt när dom upptäckte det däremot äggvita.. Och hade dåliga leverprover eller vad det nu är dom kollar mer :).. Har förträngt det mesta :). Mina prover är bra än så länge är i v 27 nu men jag har också haft jätte mkt huvudvärk emmellanåt och flimmer... Men ja tror man oroar sig och då blir det bara värre.. När de har blivit så så har jag tvingat i mig 1 liter vatten och det har blivit bättre efter några timmar.. Yrsel och flimmer är tydligen normalt att ha när man är gravid sa min bm så det va inget att oroa sig för om allt annat såg bra ut... Däremot om man får det tillsammans med kraftig värk i övre delen av magen så ska man ringa förlossningen och rådfråga dom på en gång...

    Bättre att ringa och fråga en gång för mkt :).. Jag har inte ätit trombyl.. Ska de minska ririsken för hf?
  • zorina
    EricaS skrev 2015-02-13 08:34:43 följande:

    Okej!

    Ja, trombyl skall väll minska risken för hf igen. Har inte fått de förklarat för mig hur men.

    Vatten dricker jag också mycket, men de e nog som du säger att tänker man mycket på de så blir väll huvudvärken värre. Suck... Önskade bara att jag kunde koppla bort all oro/stress!


    Sen e de ju inte ens säkert att man får det igen så det är nog dumt att oroa sig innan det händer!
  • zorina

    Gött! Passa på att äta massa godis nu då :)! Skönt att det hittills går bra för alla! ????

  • zorina

    Dom kollar levern och sånt i blodproverna. Ja hade lite lite äggvita och inte högt blodtryck när ja fick hf men blodproverna va skit kassa så därför la dom.in mig..

  • zorina
    hisingenftw skrev 2015-02-26 13:56:14 följande:

    Hoppas alla mår bra!

    Är det någon mer än jag som har mycket sammandragningar? Och isf hur mkt är normal enligt er Bm?


    Hej. Ja börjar få sammandragningar så fort ja reser mig upp nu.. Kände aldrig av det förra gången Så lite ovant. Min bm säger att så länge dom inte gör ont så är de normalt med några i timmen..
Svar på tråden BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.