• MrsFreud

    BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.

    Jag fick HF under mina två senaste graviditeter. Första gången blev jag igångsatt, och nu sista gången drabbades jag av HELLP och diverse komplikationer som gjorde att det blev urakut snitt. Har nu plussat idag igen, så än så länge har jag inte så mycket att bidra med vad gäller den här graviditeten.

    Då jag i sista graviditeten fick HF väldigt tidigt (runt v.20) vilket är väldigt ovanligt, och pga de komplikationer som uppstod under graviditeten så har jag pratat en hel del med diverse läkare angående HF, eventuella risker inför framtida graviditeter etc. Det jag fått höra är att det är ovanligt att få HF flera gånger, så det kanske kan lugna någon i alla fall

  • MrsFreud

    För mig går det bra än så länge! Visade sig i december att vi väntar enäggstvillingar och att de delar moderkaka etc. Så riskerna är ju betydligt större denna gång, och vi var i valet och kvalet om vi verkligen skulle fortsätta graviditeten eller inte med tanke på vad som skett de två senaste graviditeterna. Men vi beslutade oss för att kämpa på helt enkelt. Inga större problem än så länge, men är bara i v. 14+1 idag så det finns gott om tid för saker och ting att ske...

  • MrsFreud
    hisingenftw skrev 2015-02-09 17:00:13 följande:

    Mår alla bra?

    Mitt blodtryck stiger lite för varje besök men det verkar inte finnas några allvarligare tecken på HF iaf!


    Mår toppen hittills! Ont i ryggen och vanliga graviditetsbesvär, men inga tecken på HF förutom en fruktansvärd huvudvärk. Den har jag dock haft till och från sedan typ v.5 och enligt BM kan det bero på hormonförändringarna. Men ja..hittills mår jag ändå bra!
  • MrsFreud
    yodi skrev 2015-02-20 16:09:22 följande:
    har dom tagit blodprover?
    har själv haft en grav med mild hf, en med svår hf+ hellp samt en med svår hf för min del så har det börjat påverka andra inre organ innan det har visat sig på blodtryck och urin prov.
    Hur har det påverkat andra organ menar du? 
  • MrsFreud

    Här är en till som börjar må sådär..
    Har varit sjuk nu i veckan (mykloplasma) men har mått ok senaste dagarna. Idag mår jag dock riktigt dåligt, samma tecken på HF som tidigare graviditeter. Intalar dock mig själv att det beror på mykloplasman trots att blodtrycket stigit. Nåja...ny kontroll hos BM nu i veckan, bara att hålla tummarna och ta det lugnt! 

  • MrsFreud
    hisingenftw skrev 2015-03-08 21:23:43 följande:
    Mykoplasma vad är det ?
    En bakterie, i mitt fall i ena lungan. 
  • MrsFreud

    Var hos bm igår, tyvärr bekräftad HF även denna gång. Fortsatt beordrar vila, men det har inte hjälpt de tidigare graviditeterna så just nu känns det väldigt jobbigt och hopplöst. Är än sålänge hemma, men kommer bli inlagd vid minsta förändring med tanke på hur illa det gick förra graviditeten. Bra att det tas på allvar, men jag är så fruktansvärt trött på att vara på sjukhus. Skrikandes

  • MrsFreud

    Är i v.24+5 idag. Fick HF tidigt förra graviditeten också, och sen föddes dottern i v.27 efter att jag drabbats av HELLP. 
    Känner tack och lov inte av havandeskapsförgiftningen allt för mycket ännu. Däremot har jag fruktansvärt ont i ryggen hela tiden, plus att det är påfrestande psykiskt att ha drabbats av HF igen, har nog inte riktigt bearbetat allt som hände sist. 

  • MrsFreud

    Skönt att det ser bra ut för er andra! Hoppas att ni klarar er från HF och snart har era bebisar hos er

    För min egen del så har jag varit inlagd på sjukhus i ca 1,5 vecka. Har nu fått permission över helgen. Äggvitan ligger på +2, men lyckades tjata till mig en permission trots detta. Tvillingarna kommer att plockas ut med kejsarsnitt absolut senast 1/6..

  • MrsFreud
    zorina skrev 2015-05-03 22:45:46 följande:
    Skönt att höra :) hur går det med hf då?
    Mår tyvärr sämre och sämre för varje dag i princip, så det lutar åt kejsarsnitt någon gång nästa vecka. 
    hisingenftw skrev 2015-05-04 16:16:51 följande:

    Imorse kom han! Lillen vägde 4,5 kg och vi mår alla bra!

    Hoppas ni andra får må fint resten av tiden!


    Stort grattis! Stor kille
  • MrsFreud

    Våra killar Theodor och Felix föddes morgonen den 6e maj (kejsarsnitt). Började bli sämre på kvällen innan och få tecken på HELLP, så det beslutades att att de skulle ut. Hittills har allting gått över förväntan! Felix har en infektion i lungan som börjar ge med sig, men annars har båda grabbarna mått kanon! Känns riktigt skönt att de båda är stabila så man slipper oroa sig för den biten. När storasyster var nyfödd var det väldigt nära flera gånger att allting tog en annan vändning, men den här gången har jag kunnat slappna av på ett annat sätt... :) 

Svar på tråden BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.