Inlägg från: Den och den |Visa alla inlägg
  • Den och den

    BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.

    Hej! Får man vara med här?

    Jag har BF 9/5 :)

    Har varit på SpecMVC första gången idag och är inskriven där på grund av en rad olika anledningar och en av dom är pga att jag fick preeklampsi i min förra graviditet (som blev ett barn). Det gick bra men Alva föddes tillväxthämmad och jag mådde pyton så jag hoppas slippa uppleva detta igen!

    Idag hos läkaren så skrev han ut trombyl för att det kanske skulle motverka en eventuell preeklampsi... Har ni erfarenhet av det?

    Andra anledningar att jag går på SpecMVC är att jag har en hypofysrubbning med hormonbrister som följd, att jag är gastric-bypass-opererad och att jag gått på progesteron pga upprepade missfall. Men mina hormoner och gbp'n känner jag mig rätt tillfreds med. Jag tycker det är jobbigast med preeklampsin och allt som hände kring det sist... Det gjordes tex tillväxtUL och flödesmätning knappt två veckor innan Alva är född (när mitt BT började stiga) som sa att allt såg fint ut. Hon skulle enligt mätningen där väga 2600 gram vid mätningen.

    Sen kom hon då 12 dagar efteråt 39+0) och vägde 2500 gram, 45 lång och inte fått någon näring alls från min helt urkassa moderkaka.

    Innan igångsättningen sa alla läkare att allt set fint ut, bebisen mår bra, ju längre hon kan vara kvar i magen desto bättre.

    Sen blev jag så dålig så dom hade inget val och med resultatet i handen fick jag sen höra att det var ju verkligen på tiden att hon fick komma ut och äta osv...

    Kommer ha lite svårt att lite på flödesmätningarna och det...

  • Den och den
    S Michaela skrev 2014-11-09 11:21:28 följande:
    Hej! Usch va jobbigt men skönt att allt gått bra tillslut.

    Angående trombyl så vet jag att det är ganska vanligt att få om man tidigare haft HF, min bm sa dock att det inte blir aktuellt för mig innan nästa kontroll för å se hur blodtrycket ligger och så.

    Tillväxtultraljud spelar ju alltid på några gram hit och dit, dom trodde att min son skulle väga flera 100 gram mindre och vara tillväxthämmad men ut kom en pojk som var normalstor för vecka 34, så det kan ju spela.

    Det kan ju vara så att när dom gjorde mätningen på dig så såg allt bra ut men det var efter den mätningen som det började "gå neråt"? Ofta går det ju väldigt fort med Hf lixom. Förstår om du kommer att ha svårt att lita på mätningar nu men du får nog försöka, vi har ju inte så mycket annat att förlita oss på tyvärr..

    Vi låg på NEO med våran kille i 1 vecka, sen hade vi hemsjukvård med sond i 3 veckor men jag tycker ärligt inte att det var så jobbigt, jag visste ju att dom hade sådan stenkol på honom. Å så har jag 3 kompisar som alla fått barn mellan vecka 24-27 och vet vilket helvete dom har haft det.

    Jag tycker jag själv blev väldigt kontrollerad och underhållen flera gånger om dagen när jag blev inlagd och dom upptäckte min HF, men jag blev ju igångsatt efter bara en dag också.

    Hoppas allt går bra för dig denna gång! :) Inget kul att gå och oroa sig :(
    Jag går inte precis och oroar mig ännu, jag vet att dom kommer ha koll om blodtrycket drar iväg. Dessutom är det en annan pappa denna gången och det ändrar väl förutsättningarna?

    Men visst finns det där i bakhuvudet.

    Ang tillväxtultraljudet så absolut vet jag också att det kan diffa lite. Men den uppskattningen var alltså att hon vägde 2600 gram i v 37+2 och sen vägde 2500 när hon föddes nästan 2 veckor senare. Så det var väldigt stor skillnad.

    Men visst kan det vara så att den fungerade rätt okej fram till dess och sen la av. OM situationen uppstår igen kommer jag be om fler flödesmätningar än bara en. Och jag tycker fortfarande det är konstigt att dom inte gjorde fler på 2 veckor utan bara fortsatte hävda att hon hade det bäst i magen utan att egentligen ha någon aning om det.

    Det är i alla fall helt odiskutabelt en erfarenhet man är rikare och händer det igen så vet jag mer vad jag ska tänka på och vilka frågor jag ska ställa och undersökningar jag ska kräva :)
  • Den och den

    Har inte skrivit på länge men är i 36+5 och inga tecken på HF än så länge, skönt :)

    Andas inte ut riktigt ännu dock eftersom det började visa sig i 37+ förra gången. Känns som morgondagens BM besök blir med lite extra spänning pga det.

    Mina UL visar att jag har en liten bebis denna gången med men det ska inte ha med en dålig moderkaka att göra så..

Svar på tråden BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.