• Nelly88

    BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.

    Hej, hoppar gärna in här! Väntar mitt andra barn med BF 29/5, går in i vecka 12 imorgon. Fick Hf sent i förra graviditeten, ca 2 veckor innan BF, blev ordinerad vila i hemmet fick varken gå ut o gå eller storstäda, låg bara på soffan. Gick sen över 10 dagar utan något extra ul, hade gått upp 10 kg de sista 2 månaderna och var så vätskefylld. Sa att jag mådde bra fast hade ont i huvudet hela tiden och min pojke rörde sig inte så mycket i magen (fast man läser över allt att det är normalt för det är så trångt). Försökte tänka att det inte var någon fara. Förlossningen blev lång, värkar från fredag kväll till lördag morgon, åkte in efter 12 timmar hemma och tog nästan ett dygn inne på förlossningen innan han föddes, slö och trött ville varken skrika eller äta. Fick ligga på neo med syrgas en vecka, sondmat och både röntgen o ultraljud på hjärta o lungor innan vi blev friade att åka hem. Tog sen tre veckor innan amningen kom igång, men fick komplettera med ersättning efter tre månader då han inte gick upp i vikt son han skulle. Är så orolig att förloppet ska upprepas denna gången men samtidigt mer medveten om vad som är normalt och inte...

  • Nelly88
    S Michaela skrev 2014-11-07 17:51:09 följande:
    Usch va jobbigt, men skönt att allt gick bra tillslut. Förstår om du är orolig denna gången, men om du skulle få hf denna gång också skulle du förmodligen bli mycket mer övervakad än sist eftersom det gick som det gick :)
    Är nog mest rädd att gå över tiden igen eftersom min pojke antagligen inte fått tillräckligt med näring på slutet enligt barnläkaren, han sa att han tyckte det var konstigt att de inte satte igång mig. Vill bara ha en normal graviditet och förlossning utan komplikationer om man nu kan önska sig det.
  • Nelly88

    Ska på v 25 besök imorgon, hade hf förra grav men gick över tio dagar utan att bli igångsatt, lång förlossning med en mycket trött liten bebis som kom ut. Hoppas på bättre förlopp denna gången! Ska ev få gå på extra samtal inför förlossningen men får se vad som bestäms imorgon...

  • Nelly88
    zorina skrev 2015-02-11 08:13:49 följande:
    Hej! Ja de är ett helvete att bli igångsatt.. Jäkla plåga.. Jag hoppas få en sån som alla andra denna gången.. 4 tim så e det klart! Det vore en enkel match :)... Men konstigt att dom inte gjorde ngt åt dej innan.. Mig sa dom att när man har hf och tar sig över v 37 så brukar dom sätta igång så att barnet inte ska bli svagare och orka med en vanlig förlossning... Men alla säger väl olika! Ja blev tillfrågad om sånna samtal också men ja kände att om förlossningen startar av sig själv e jag glad.. Säger ngn att dom ska starta igång mig så vägrar jag då får dom snitta! :)
    Ja jag blev ju aldrig igångsatt men uppenbart att jag borde blivit det eftersom min pojke inte orkade med förlossningen (totalt tog det 33 timmar från första riktiga värken). Han fick ligga på neo i nästan en vecka med sondmat o syrgas. Allt ser iaf bättre ut denna gången enl mvc läkaren så behöver inga extra kontroller el samtal än så länge, känns bra såhär långt!
Svar på tråden BF april/maj 2015 och tidigare haft HF/grav.kompl.