carolinheiner skrev 2014-11-08 21:36:37 följande:
500g viltkött, 4 schalottenlökar, 2 vitlöksklyftor, 1-2 morötter, 1 paprika, 1-2 äpple, 1 dl creme fraiche, 2 dl grädde, 1-2 dl vatten, 1 msk vinbärsgele, 2 msk kinesisk soja, 1 msk balsamvinäger, 1 köttbuljontärning, salt och peppar.
Putsa köttet, bryn med lök å vitlök salt och peppar. Skär morötter i bitar, skala äpple å skär i bitar. Häll i. Häll i vatten,soja,balsamvinäger, buljong samt vinbärsgele. Låt stå på låg värme (småbubbla) i en timme eller tills köttet faller isär . Ha i paprika, grädde samt creme fraiche. Koka upp smaka av.
Jag brukar ha lite mer vatten så kötter får koka sönder å skiva morot å ha i som känns färsk då den andra kommer koka sönder :) lycka till :)
Tack! Ska testa det nästa gång, har ett lår i frysen som jag inte riktigt vet vad vi ska hitta på med (mer än skäran ner till grytbitar). Perfekt att få lite tips! :)