• kiriaki

    SNABB FÖRLOSSNING

    Jag gick fran forsta varken och 3 cm till 10 cm och dags att krysta pa 2 timmar.. och jag SOV en av dom timmarna!!! Tog tva timmar att krysta for jag fattade inte alls hur man gjorde :D Alltsa jag var ratt chockad. Det kandes ganska traumatiskt trots att allt gick jattebra.. Sahar 16 manader senare borjar man forsta att man faktiskt ar mamma haha! Det tar ett tag att fatta vad som hant, tror det ar helt normalt faktiskt. Krama bebis och forsok att vara i nuet sa sjunker det in sa smaningom! Ar i v. 18 med andra barnet som redan sparkas dar inne men kan fortfarande inte fatta att jag ar gravid.. man kanner sig lite seg i kolan ibland alltsa :D

  • kiriaki

    Om man tar en epidural sa behover man ju inte plagas alls! Jag slapp all smarta men kande anda nar det var dags att krysta och trycker nerat. Perfekt ju. :) Tycker det ar hemskt att alla svenska kvinnor ska behova ha extremt ont hela forlossningen nar det inte behovs..

  • kiriaki
    Batmamba skrev 2014-09-09 19:13:52 följande:

    Min första förlossning var inte jättesnabb - 8 timmar från etablerat värkarbete startat. Men tvåan kom på 1,5 timme, totalt 15 - 20 värkar. Jag förstår att du blev chockad! Jag blev lindrigt chockad, men då var det andra barnet och jag var mentalt förberedd på att det skulle gå fort.

    Jag har bearbetat båda mina förlossningar genom att prata med andra, främst min sambo, som var med och kan fylla i där mitt minne sviker. Att läsa förlossningsjournalerna har också gett mycket.

    Jag har inte haft några latensfaser. Ibland har det kännts som att jag missat något - den där spännande väntan som jag föreställt mig att det kan innebära. Fast egentligen är jag ju glad att jag sluppit det. Men, kanske hade smärtan blivit lindrigare om jag fått bygga upp lite endorfinnivåer innan värkarna drog igång.

    (Ang. EDA, som någon skrev om, så är det ingen garanti för smärtfri förlossning. EDA dämpade mina smärtor, men det gjorde fortfarande satansont och jag toppade med lustgas. EDA kan också ta ensidigt.)


    Jag kanske hade tur da? Sonen kom ut aningens felvand, han snurrade aldrig runt sista varvet sa det kandes som att han skulle krossa svanskotan, nar jag val fick epiduralen sa forsvann all smarta.. Lyckades sova en timme till och med :)
  • kiriaki

    Jamfor bara med de forlossningshistorier jag hort har i USA dar jag bor.. Alla svenska vanner har fott utan epidural, en del hann inte och en del tyckte att en forlossning SKA gora ont. Svagerskan plagades (och ja hon plagades verkligen) i 48 timmar utan smartlindring for att hon av nagon anledning hade blivit overtalad att det "ska" vara sa och att en "riktig kvinna" klarar latt en forlossning och all smartan helt utan lindring.. Hon tyckte att det var hemskt men kande sig maktig efterat (forutom att hon inte kunde ga pa en vecka da). Har ar det ingen som inte har hunnit fa bedovning om dom velat, forutom enstaka som inte hann till sjukhuset.. Och har blir ingen ombedd att stanna hemma till sista sekund heller. Eget rum (som ett fint hotellrum) far man alltid och egna skoterskor samt ens egna lakare som tar hand om en.. fast da kostade det ju lite over 180 000 kr for mig att foda sonen ocksa (forsakringen tackte allt men anda).. Tycker det verkar lite laskigt att foda barn i Sverige :/

  • kiriaki
    Venna skrev 2014-09-09 20:36:45 följande:

    Vad räknas egentligen som snabb förlossning förresten?


    Alla verkar ju räkna lite olika. En del från första känningen (ex att vattnet går eller första värk), medan en del kanske räknar mer från när det intensiva värkarbetet börjar, eller från när man kommer in på förlossningen. Samma förlossning kan ju i tid räknas på många olika sätt?


    Jag blev igangsatt men raknar fran forsta varken som jag kande av och som gjorde ont.. Jag gick fran att inte kanna nagot till att det svartnade for ogonen och jag skakade helt okontrollerat och trodde att jag skulle svimma. Sonen mosade svanskotan.. AJ sager jag bara. Skrek efter epiduralen pa en gang haha, Sa fran det till att krysta var det 2 timmar (sov en av dom efter att epiduralen tagit bort smartan). Sen krystade jag i tva timmar (det gar segt nar man saknar muskler haha) plus att han satt fast lite men sen tog jag i ordentligt for att jag blev forbannad och sonen flog ut :)
Svar på tråden SNABB FÖRLOSSNING