• Anonym (i)

    Snälla ge mig hopp! Flera misslyckade IVF

    Hej hej!

    Jag vill ge ytterligare hopp om man inte tycker att det är extremt viktigt att själv bära sitt barn.

    Det finns vissa kvinnor som av oförklarliga anledningar misslyckas med flera ivf-försök i rad trots att embryona ser fina ut vilket kallas för Repeated implantation failure (RIF). En orsak till detta kan vara immunförsvaret och då kan det hjälpa med kortison, intralipid osv osv. Men om det inte heller hjälper så kan det vara ens slemhinna som helt enkelt inte släpper in fina embryon av än så länge oförklarlig anledning. Då kan surrogatmödraskap vara en bra lösning.

    Här är en case studie gjord på 9 stycken par med flera års infertilitet och flera misslyckade ivf-försök bakom sig. Dessa fick göra en insättning i en surrogatmamma i stället och då fick 6 av 9 par en lyckad fullgången graviditet. Om ni är intresserade av att läsa hela studien så finns artikeln här.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3941386/

    Jag önskar er all lycka till och hoppas förståss att ni ska lyckas med ert nästa ivf-försök, men om ni inte gör det så finns det en plan B.

    Jag har själv misslyckats med 6 ivf-insättningar och nu väntar vi barn via en surrogatmamma där vi lyckades på första insättningen.

  • Anonym (i)

    Miss85: jag förstår dig. Jag håller tummarna för att du lyckas. Alla metoder är inte för alla personer. För oss var det jätteskönt att gå vidare till surrogat. Jag tänker att det fortfarande finns en möjlighet för mig att bära ett syskon. Nån gång kanske vi lyckas bli gravida och att allt stämmer och vi går hela vägen. Men om det inte händer så har vi i alla fall redan fått ett barn. :) du är så ung fortfarande så du har ju ingen brådska. Förr eller senare lyckas du! Kram

Svar på tråden Snälla ge mig hopp! Flera misslyckade IVF