• Pusheen

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Jaha, då är det säkert så här med.. Denna eviga väntan på allt!

    Hoppas att det inte är mensen för din del :)

  • Pusheen
    Decibel84 skrev 2014-12-27 01:32:54 följande:

    jag fick brunröd flytning idag igen, fick det på julaftonskvällen också. själv hoppas jag på nidblödning:)


    Hur går det för dig? Några mer symptom? När är BIM? :)
    monn skrev 2014-12-27 01:18:19 följande:

    Väntar du på svar på remissen till rmc i malmö? Jag skickade egenremiss och fick svar på 1,5 vecka!


    Okej! Känns som att de har glömt mig då? Men var det inför de allra första besöken eller var det för vidare undersökning? Vi är utredda hos en annan klinik och nu måste vi gå vidare med undersökning inför ev ivf eller vad det blir..
  • Pusheen
    Decibel84 skrev 2014-12-30 11:18:27 följande:

    BIM 1/1

    men börjar tro att mensen är på G nu

    blod på pappret nu när jag var på toa och känner i äggstockarna...suck


    Men näe så trist :( Bara att ta nya tag om så är fallet, du är inte ensam.. Kram

    monn: okej.. Det kanske kan vara olika? Vi är ju redan utredda och har svar på allt. Segt i vilket fall att vänta :(
  • Pusheen
    monn skrev 2014-12-30 13:07:17 följande:

    Kan ju vara så. Har ni inte fått remissbekräftelse än? Där de ger besked på väntetiden?


    Jag hittade lappen nu och där står det att de fått min remiss och återkomer med tid och att det beräknas bli om tre månader. Seeegt!! De borde ju kunna ge en tid kan man ju tycka! Ja ja.. :)
  • Pusheen
    Emelie92 skrev 2015-01-07 07:48:46 följande:

    Vi skulle börjat med första pergotime-kuren denna månaden, men de hade inte inne tabletterna på våra tre närmsta apotek :( är det vanligt att de är svåra att få tag på? Jättetråkigt att vänta...


    Vad tråkigt.. Man kan ju beställa hem det via nätet med BankID om man vill vara på den säkra sidan.. Jag har hämtat ut tre gånger utan problem.

    Igår fick vi hem brev från rmc och vi ska få genomgå ivf! Ska dit den 22 januari och gå igenom allt inför behandlingen. Blandade känslor men känner mig väldigt lycklig och lättad men samtidigt lite rädd..
  • Pusheen

    Okej, vad spännande! "Kul" att det är fler men synd att vi ska behöva.. Jag ska dit nästa torsdag och få all information om hur det kommer gå till. Jag hoppas att det inte är allt för lång väntetid på att få köra igång sen.

    Är ni oförklarligt barnlösa eller har det kommit dem något annat under utredningen? Jag vet faktiskt inte vad som står i vägen för mig.. Allt har sett bra ut i utredningen. Däremot har jag bara en äggledare. Kanske är det.. Ev hade jag lite dålig ägglossning. Provat pergotime tre kurer med nu utan att lyckas. Hoppas på ivf:en nu!!

  • Pusheen

    Vad tråkigt :( Hur har de kommit fram till det? Jag har bara en äggledare och är orolig för att jag oxå bara har en äggstock som fungerar och att det är den utan äggledare.

  • Pusheen
    Decibel84 skrev 2015-01-16 19:28:09 följande:
    oj då har jag nog ingen koll
    trodde att äggledare och äggstock var samma sak..:
    vad är det då jag har fel på? haha alltså...jag hade inte passage med kontrastvätskan är det äggstocken då? vad är äggledaren då.

    oj förvirrad nu
    Haha förlåt att jag skrattar.. Om du inte hade passage så är det äggledaren som är tilltäppt! Äggstocken är den som levererar äggen som efter de har släppt blir befruktade i äggledaren där spermierna och ägget möts sen fortsätter ägget vandra genom äggledaren ner till livmodern.. Det var där det blev fel på mig. Det befruktade ägget fastnade i min äggledare och började växa där... Sen en dag fick jag svinont i magen och då konstaterade de utomkvedshavandeskap och då var de tvungna att ta bort hela min äggledare men jag har min äggstock kvar! Då har vi samma problem! Bara en fungerande äggledare!
  • Pusheen
    Decibel84 skrev 2015-01-16 20:39:05 följande:
    klart du får skratta, skrattade själv, fan så mycke man ska ha koll på:P
    jo jag har en äggledare, eller en utan förträngningar
    MEN varför sa hon också att jag hade få ägg? det måste ju vara något annat?!
    Hmm ja det lär ju vara. Något annat.. Hur såg hon det? Till mig sa dom att jag såg ut att ha många äggblåsor och pga det har haft dålig ägglossning.

    Man blir ju hysterisk så fort man hör dom säga något.. Sen överanalyserar man det gång på gång. Ja ja.. Bara att hoppas på att få ivf och mer hjälp att reda ut vad som är fel. På min kallelse står det att vi är välkomna för att genomgå ivf-behandling. Så är det spikat då att det blir det? Äh, lär ju märka det på torsdag när vi ska dit.
  • Pusheen

    Typiskt, mitt inlägg försvann..

    Behöver inte betyda att det är dåligt? Hon kanske tyckte att det hade mindre betydelse? Ibland kanske man har många och ibland lite färre? Äh jag vet inte heller. Längtar bara efter ivf:en nu så jag kan få lite fler konkreta svar!

  • Pusheen

    Men oj vad segt det låter nikki06.. Är de så kinkiga med åldern? Vad är godkänd ålder då undrar jag? Skönt ändå att ha något att se fram emot och känna att man får lite hjälp på traven.

  • Pusheen

    Jag har ju bara en fungerande äggledare och har ev lite dålig ägglossning annars allt ok. Är det bara för att vi har åldern inne då som att vi kommer få ivf?

  • Pusheen
    Decibel84 skrev 2015-01-19 17:48:28 följande:

    Alltså detta suger!

    jag kan fan knappt jobba:(


    Usch, kram. Kämpa på. Jag vet hur det är.. Vissa dagar suger verkligen mer än andra. Igår hade jag en sån dag då jag bara bröt ihop och ville gråta. Är så jävla trött på mon kropp. Varför kan den bara inte funka!?
    nikki06 skrev 2015-01-19 15:20:36 följande:

    Ja tydligen.. Men vi ska flytta till ett annat län senare i år och jag håller tummarna att de inte är lika hårda! Jaa precis! Insemination var mer, vad jag fattade av honom, ett utfyllnadshjälpmedel. De hjälpte i flera fall men långt ifrån alla. Förhoppningsvis så är det livmodersekretet som gör att spermierna blir trögflytande och då ska insemination hjälpa sa han. Men det är ju också hormonstyrt egentligen så det känns konstigt, men jag får inte ge upp hoppet!

    Det låter som mig då, men vad är det som gör att du har lite dålig ägglossning? Fick du inte pergo först då, om det nu kunde varit äl som spökade? Men skönt att få ivf ändå, hur gammal är du?


    Jo jag har ätit pergotime i tre månader nu. Jag väntar på svar på blodprov som ska visa om det funkat eller ej. Men alltså.. Jag tror jag haft ägglossning ändå av mig själv innan. Jag har regelbunden mens och ägglossningsflytningar varje månad och positivt på de ägglossningstest jag har gjort. Anledningen var att doktorn sa att det såg ut som att jag hade dålig ägglossning pga av att jag hade så många äggblåsor på äggstocken. Varför har jag det då?? Eller har jag inte ägglossning trots alla symptom? Äh! Fattar ingenting! Jag fyller 33 i mars.. Vi har försökt i tre år nu och jag har fått ett utomkvedshavandeskap då de tog bort min ena äggledare. Jag har tänkt att det inte funkar för oss dels för att jag bara har en äggledare(som de säger att det inte ska ha ngn betydelse) och att jag kanske ägglossar mer ofta från den sidan där det inte finns ngn äggledare men det är min egen teori. Jag fattar inte om vi verkligen ska få ivf.. Känns osannolikt.. Men det står på lappen att vi var källorna för att genomgå ivf-behandling. Vågar inte hoppas på någon förrän vi varit där!
  • Pusheen

    Försöker oxå med ivf. Blev aldrig någon återföring vid första försöket. Efter det fick jag cellförändringar och då vill de inte fortsätta med ivfen förrän det är borta. Har det kämpigt som fan. När man väl står redo för att få all hjälp så ska man bli stoppad av annat skit.

  • Pusheen
    Blåblomman skrev 2015-05-22 18:27:11 följande:

    Åh vad trist. Att det alltid ska vara något som krånglar. Vet man hur länge ni måste vänta? Hann ni få ut något ägg som hamnade i frysen?


    Jag inväntar provsvar nu på vävnadsprov som togs för två veckor sedan. Hon sa att jag hade den lättaste typen av förändringar. Jag avvaktar till jag får provsvaren så får vi utgå från det. Hon sa att sånt som jag hade kunde utlösas av stress och om det är så så måste vi ju få tillåtelse att köra på ändå man man ju tycka!!

    Under hormonstimuleringen så sa de att jag har pco och blev rädda för överstimulering och var lite försiktiga med dosen för att de med pco reagerar oftast kraftigt på hormonerna men nej då.. Då reagerade jag "mycket ovanligt" och producerade endast tre äggblåsor! Kravet för äggplock var just tre så de gjorde ett plock. Det kom ut två ägg och ett av dem blev befruktat men klarade sig inte till återföringen så nej.. Inget i frysen heller :(
  • Pusheen
    Blåblomman skrev 2015-05-23 08:53:48 följande:

    Vad tråkigt. Jag håller tummarna att ni är på banan igen snart!


    Hoppas jag med :)

    Tack!
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?