• Jennni

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej, är det okej att hoppa in här?

    Jag & min sambo har försökt i ungefär 2 år, vilket resulterade i en graviditet förra året men ma i v.8. Nu så har jag äntligen satt bollen i rullning & ska starta en utredning så fort mensen kommer igång. Det är inget roligt & lätt samtal att ringa, men vad fasen nu ska väl jag ändå också kunna få hjälp!

  • Jennni

    Jag bor på en väldigt liten ort, så här är det antingen gyn på sjukhuset som gäller eller Kvinnohälsan (om jag inte vill gå privat) jag ska till det senare, då med rekommendation från sjukhuset att det skulle gå snabbare att få hjälp där, så det uppskattas ju.

    Men det återstår att se när det väl kommer till kritan ;) helst så ville man ju ha hjälp redan direkt förra året, så det här inte en dag för tidigt.

  • Jennni

    Självklart bestämde sig min kropp för att börja strula när jag äntligen vågat be om hjälp. Så imorgon blir det till att ringa & försöka få igång utredningen. Min menscykel gick helt plötsligt från 30 dagar till 51, så vi får väl se vad de säger imorgon. Därför jag har varit lite frånvarande härifrån eftersom jag inte riktigt kommit igång ännu, men nu så :)

  • Jennni

    Självklart bestämde sig min kropp för att börja strula när jag äntligen vågat be om hjälp. Så imorgon blir det till att ringa & försöka få igång utredningen. Min menscykel gick helt plötsligt från 30 dagar till 51, så vi får väl se vad de säger imorgon. Därför jag har varit lite frånvarande härifrån eftersom jag inte riktigt kommit igång ännu, men nu så :)

  • Jennni
    FrökenFredriksson skrev 2014-09-22 08:06:44 följande:

    JAG ÄR GRAVID!!! Jag kan inte fatta det! Jag är helt skakig och har gråtit till och från i 45 minuter! Nu hoppas jag bara att den lilla vill stanna där inne!!

    Spolning och levaxin gjorde susen i mitt fall. Jag hoppas det går bra för er andra och jag ska hålla mina tummar för er!!


    Grattis! :)
  • Jennni

    Så nu har killen fått lämna spermaprov idag. Så nu blir nästa besök den 22:a för att få reda på lite provresultat och träffa läkaren. Känns bra att allting är på g iaf :) Hur går det för er andra? :)

  • Jennni

    Majamas - då är vi väldigt nära varandra just nu! Jag måste erkänna att jag är ganska nervös inför provresultaten, men det är nästan värre för killen. På något konstigt sätt så hoppas man ju nästan att de ska hitta något fel som är lätt att korrigera, för varför tar det annars så lång tid?

    Pusheen - jag är också nervös vill jag lova!

  • Jennni

    Ja väntan är ju nästan det som är jobbigast känner jag... Först väntan på att ens få hjälp, man blir ju helt knäckt (eller jag har känt så iaf) när månad efter månad går förbi utan +. Sen den här väntan på provresultat, det känns som tiden går så långsamt... 22:a känns sååå långt bort, även fast det inte är det...

  • Jennni

    Så nu är besöket gjort, vul & provsvar. Mina prover såg bra ut, bra äggreserv och livmoder, äggledare och äggblåsor såg bra ut på vul.

    Min sambo hade däremot lågt antal spermier, så han ska få göra ett nytt prov & se vad det visar... Vi har ju lyckats med en graviditet på egenhand en gång innan. Så självklart hoppas jag på det igen (har tvingat sambon att nu verkligen ta sina tillskott av zink, som förhoppningsvis ökar produktionen), men annars är det nog IVF som väntar.

    Det som stör mig är att jag inte kommer ihåg antalet, läkaren ringde till Karolinska imorse för att de inte fått provsvaret ännu, så vi väntar fortfarande på vår kopia i brevlådan. Jag blev jäkligt chockad, för jag var nog ganska inställd på att det var hos mig problemet låg...

  • Jennni
    Majamas skrev 2014-10-22 23:34:57 följande:

    Tråkigt att höra om resultatet, men bra att ni är igång och att dina prover och VUL såg bra ut.

    Jag blev nog också väldigt förvånad över att höra om min sambos dåliga spermiekvalité när jag helt va inne på att det bara var problem hos mig och min Pcos. Nedslag, men på nåt vis har vi mer hopp nu när vi ser nästa steg.


    Ja jag vet inte riktigt hur jag ska känna om jag ska vara ärlig, som jag sa tidigare i denna tråd, jag hade ju nästan viljat att problemet låg hos mig då det finns mer att göra åt det.

    Men samtidigt så med tanke på att allting såg bra ut hos mig så känns det ju mer "optimalt" för ev. ivf/insemination, det känns ju som att det finns bra förutsättningar för att det ska funka och förhoppningsvis att det ska gå snabbt.

    Känns verkligen som jag uttrycker mig jäkligt klumpigt, men vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Tankarna bara snurrar...
  • Jennni
    Emelie92 skrev 2014-10-24 00:35:40 följande:

    Hej! Hoppas jag får hoppa in här? :)

    Jag är 22 och har pcos, min sambo 26. Jag har alltid haft oregelbunden mens och innan jag fick diagnosen fick jag oförklarliga besked om att jag antagligen inte kunde få barn på egen hand och har tyvärr träffat få läkare som vetat vad de pratat om. Jag och min sambo var på en privat klinik i september 2013 (Qvinnolivet i Kungsbacka) Vi hade endast försökt få barn i 8 månader men jag ville göra fler prover för att få lite hopp om att vi inte försökte i onödan :) vi var självklart lite tidiga och fick rådet att uppsöka dem igen i februari 2014. Eftersom jag det senaste året haft regelbunden mens gav vi det lite extra tid och väntade till oktober och kontaktade dem igen när mensen än en gång började krångla. De ville då boka tid direkt med båda för utredning. Den 16 oktober var vi där och svarade på lite basfrågor. De gjorde vaginalt ultraljud på mig och jag ska in och ta blodprover 1-3 Mensdagen. Jag vet inte när jag får mens igen men kan komma till dem när som helst alla vardagar. Sambon skulle boka tid på Saglgrenska i Göteborg för spermietest och fick tid redan 6 dagar efter att han ringt :) jag ska även in och spola äggledarna efter nästa mens. Vi båda är förvånade över vilken fart de fick och längtar efter nästa framsteg :)


    Välkommen! Kul att det gick så fort nu efter första besöket :)

    Lite roligt med ett par nästan exakt i min & min sambos ålder, jag är också 22 och min sambo 28. Kommer följa dig med spänning & håller tummarna för er!
  • Jennni
    Ashurst Klara skrev 2014-11-05 07:42:07 följande:

    Min gyn har strulat till det så att utredningen har blivit i lite omkastad ordning. Vi har tagit alla blodprover, VUL och spermaprov, men den 24/11 är vi båda kallade till det "första besöket". Dr trodde att jag samtidigt kunde få göra spolningen.

    Ni som har gjort genomspolning: Hur går det till? Tar det lång tid? Gör det jätte ont? Blir man bedövad på något sätt?


    Jag gjorde också blodprover och min sambo gjorde spermaprov innan vi båda blev kallade till ett gemensamt första besök, då gjordes VUL och vi diskuterade provresultat, så för min del tycker jag det var ganska skönt att det blev i den ordningen, då vi kunde förbereda oss på hur ev. behandling ska se ut.
  • Jennni
    Ashurst Klara skrev 2014-11-06 15:53:54 följande:

    Okej. Hur långt har ni kommit i processen nu? Har du gjort någon genomspolning och påbörjat behandling?

    Jag har behandlats med pergotime i över ett år utan resultat, så det är nog lite därför det känns bakvänt att ha ett första möte nu...


    Jag lär nog inte göra någon spolning, vad jag vet ännu iaf. Sambon ska lämna ett nytt spermaprov och därefter tas beslut om behandling.
  • Jennni

    Härligt att det verka gå bra och framåt för er alla!

    Här så känns det nästan som att det står helt stilla, killen ska lämna ett nytt spermaprov nästa vecka, efter att vi äntligen fått provresultat och kallelse via post, sisådär en och en halv månad efter första provet.

    Sedan får vi väl se hur allting tar sig!

  • Jennni
    Kimsan82 skrev 2014-11-17 07:32:57 följande:

    Idag är det dags för insemination. Håll tummarna för att ägget finns kvar/vill lossa och att dom små simmarna är extra pigga idag

    kram och trevlig måndag


    Jag håller tummar & tår. Lycka till :)
  • Jennni
    Kimsan82 skrev 2014-11-30 09:16:09 följande:

    Tror knappt att det är sant..


    Åh vad härligt! Stort grattis :) :)
  • Jennni

    Här känns det inte som om jag gör något annat än att vänta... Ringde idag till Kvinnohälsan, då vi fortfarande inte fått veta provsvaret eller hur vi ska gå vidare efter sambons andra spermaprov som lämnades 21/11.

    Känns väl inte helt okej att vänta såpass länge på just ett provsvar. Men under veckan så skulle dom höra av sig med ett resultat, efter att de då kontaktat Karolinska för att se vad som händer med provet.

    Så nu hoppas vi på att det går framåt! :)

  • Jennni
    Emelie92 skrev 2015-01-08 09:17:43 följande:

    Det verkar länge att vänta :/ hoppas ni får reda på mer snart!! All lycka till er!


    Ja, just på ett provsvar känns det sjukt länge. Börjar bli en ganska stor irritation. Vi vill ju ha ett svar och ett beslut om behandling, då känns det ju iaf som att det är på gång och faktiskt händer något. Med tanke på att det lär nog bli ivf och då kan vi ju också räkna med väntetid, men det känns liksom mer okej.

    Allra helst vill jag ju att det ska hända nu ;) Men bara ett steg framåt nu vore skönt.
  • Jennni
    Blåblomman skrev 2015-01-08 11:54:39 följande:

    Oj vad länge ni fått vänta. Hoppas ni snart får ett svar.


    Ja det känns inte helt okej. Men den här veckan ska de iaf höra av sig. Tack , nu håller vi tummarna på att det händer något! :)
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?