• Elin87

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    En liten fråga till er som varit nu och fått börja eran utredning (vi har vårt imorgon!!) Men jag tänkte på det med proverna man skall lämna under vissa dagar på menscykeln. Om man inte har regelbunden mens, som jag som aldrig vet när den kommer komma och kan dröja några månader, hur gör man då?

  • Elin87
    Cina01 skrev 2014-08-26 11:40:43 följande:

    För min del så fick jag remiss på att gå och lämna blodprov, då är det bara för mig att gå iväg till sjukhuset "rätt" dag i menscykeln. De har öppet för provtagning utan att man bokat tid i förväg.

    När det gäller undersökningar som ska bokas i förväg så har det ännu inte varit något problem för mig eftersom jag låg precis rätt i menscykeln när jag var där på första besöket, så då kunde vi även boka in tider för övriga undersökningar. Men jag vet att andra brukar ha mailkontakt med gynekologen jag går hos för att kunna boka in tider efterhand som man vet var i menscykeln man befinner sig. 

    Jag vet inte hur man gör annars faktiskt.


    Nu är mitt besök gjort! Men hon sa det att pga att min mens är så oregelbunden som den är så skulle vi inte behöva krångla med det. Hon beställde lite extra prover på annat ist. Så nu skall vi ordna med att ringa och boka tid för de tester som skall göras :)
  • Elin87

    Nu har vi fått vår andra kallelse till fertilitetskliniken för att få träffa läkare och få beskedet om vad våra provsvar visade. 6 november!

    Tyckte första besöket var nervöst, detta är banne mig värre! Undra vad provsvaren visade...är det något fel på mig? På min sambo? Oss båda? Hur kommer jag isf reagera? Hur kommer min sambo reagera om han får höra om det är han som är "felet"?!

    Så mycket som snurrar nu. Men ändå samtidigt känner man -ÄNTLIGEN! Vi har ju i november försökt i prick 4 år. På tiden att få svar och hjälp :)

  • Elin87

    Nu är vår utredning helt klar, äntligen!

    Fick i veckan träffa barnmorska och läkare för att få veta provsvaren. Min sambos simmare var riktigt riktigt bra, så han var otroligt lättad, lycklig och stolt :P

    För min del då? Jo det visade tecken på PCO. Så vi gjorde VUL som även där bekräftade allt. Då undersökningen och provsvaren samt min beskrivning över min menstruation sa hon att jag har nog inte haft egen ÄL.

    Så har jag inte fått egen mens nått innan juldagen ska jag börja ta tabletter som bildar en, sen ringa in första dagen blödningen kommer och de bokar en tid för spolning. Fick smärtstillande med mig hem som jag tar 1 timme innan spolningen.

    Efter det är gjort får jag pergotime och vi är igång! :D

  • Elin87

    Jag betalar gärna för oss båda för att få deras hjälp med att bli med barn. Väntetiden som är jobbigt tycker jag :)

Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?