• Anonym (Mamma)

    Min som är homo och jag får veta det på Facebook?

    Jaha? Min son är tydligen homosexuell? Hur får jag reda på det? Jo...på Facebook! Det här är helt jävla sjukt. Han har tydligen deltagit på något av Pride veckans aktiviteter och blivit fotad med en kille och tagad på Facebook. På bilden står det "min älskling" så troligtvis är min son ihop med denna kille. Blir förbannad och skäms! Jag vet nu att mina vänner och bekanta har sett bilden och helt plötsligt vet alla att han är homo! Han får inte vara det. Min syster ringde till mig och sa "åh jag viste inte att XX är homo". Jag förnekade och sa att han bara skojade på bilden och sa att han har tjej.

    Visst, jag älskar honom. Men han vet att jag inte tolererar honosexuella förhållanden. För min skull kunde han åtminstone döljt detta lite finare. Jag tänker inte hålla tyst om detta. Jag ska prata med honom för jag är besviken att hon håller på så offentligt. Jag vet att många av er inte håller med men jag vet också att många av er står på min sida. Vad ska jag göra? Är helt förkrossad!

  • Svar på tråden Min som är homo och jag får veta det på Facebook?
  • Anonym (Emelie)

    Tråkigt att folk fortfarande inte kan acceptera homo förhållanden. Låt din son vara lycklig! Jag förstår att du fick en chock når du fick veta det via Facebook. Men han hade nog sina skäl. Det kanske var hans sätt att berätta det eftersom han var rädd att säga det öga mot öga. Du har ingen rätt att välja hans framtid. Låt chocken gå över, sen måste du stötta din son om du vill ha framtida kontakt med honom.

  • LillGris
    Anonym (Någon) skrev 2014-07-30 14:38:55 följande:

    Tror det är lite av en generationsfråga.

    Yngre är mer mottagliga för sånt här än äldre.

    Vi som är födda på 60-talet är inte uppväxta med en normalisering av homosexualitet.

    Därmed säger jag inte att alla äldre har svårt att acceptera det men jag tror att det är vanligare bland oss lite äldre.

    Jag tycker inte det är normalt, så är det bara.

    Inget av era försök att "omvända" mig skulle lyckas.

    Skulle något av mina bara vara homo så fick jag deala med det då. Lyckligtvis kommer det inte behövas.


    Jo jag fattar också att om man är uppväxt till viss del när homosexualitet fortfarande var sjukdomsklassat så kan det sitta i. Men man får också komma in i matchen lite, att bli kär är nåt fint och underbart, det ska man unna alla människor! Det skadar ingen att bli kär i någon med samma kön, och då är det liksom helt ok.
  • Anonym (Någon)
    LillGris skrev 2014-07-30 15:30:41 följande:
    Jo jag fattar också att om man är uppväxt till viss del när homosexualitet fortfarande var sjukdomsklassat så kan det sitta i. Men man får också komma in i matchen lite, att bli kär är nåt fint och underbart, det ska man unna alla människor! Det skadar ingen att bli kär i någon med samma kön, och då är det liksom helt ok.
    Jo, såklart får man försöka "komma in i matchen".
    Jag kan inte se det som normalt men inte heller skulle jag uttrycka mig nedsättande gentemot en homosexuell person.
    Har väl inget emot att de får gifta sig heller, de får göra som de vill.
    Men, det innebär inte att jag kan se det som normalt...
  • TigerLilySwe

    Klart att det känns tradigt för dig att få denna sanning i dagern och detta serverat på FB tillika. Hujeda, en klar chock! Men som läsare av din TS känns det ändå som att FBgrejen är ditt minsta bekymmer gällande detta. En större fråga och och ett marigt bryderi är nog er relation och din spontana reaktion på hans läggning, du behöver nog jobba lite med detta. Egentligen behöver du sätta ditt eget jag lite åt sidan och fundera på vad din son egentligen på riktigt behöver från dig just nu. En bekräftelse, tror jag. Typ: jag ser att du mår bra och det är jag glad för. För mig är det hela lite svårt och jag kanske inte kan vara ett så bra stöd som du behöver och förtjänar just nu, jag behöver smälta det hela lite. Var rädd om dig, ha det bra, vi ses! Lite så tänker jag. Du kan nog inte komma runt att det 2014 är ganska ok och ingen big deal. Vi har rätt till våra livsval och så är det bara. Förstår att det är tufft för dig men det blir bättre, det går att hantera även om det tar lite tid. Kram på dig.

  • vsmamma
    LillGris skrev 2014-07-30 14:30:39 följande:
    Jo. Jag tycker att hela "komma-ut"grejen är fånig. Lika lite som jag som hetero har behövt sätta mig ner och berätta att "mamma, nu är det så här att jag gillar killar" ska homosexuella behöva göra det. Man ska fan kunna komma hem och visa upp sin kärlek utan att förvarna om könet innan, det är rakt av LÖJLIGT att reagera olika på om det är en tjej eller kille ens barn blivit förälskad i.
     Det hade ju såklart varit det bästa om alla kunde reagera helt fördomsfritt och utan att dömma. Vi får hoppas att det blir så så småningom. Men nu är det så att alla inte är så och man reagerar ju olika man behöver inte vara dålig eller ond bara för det.
  • ölburk2

    Vad du ska göra? Söka hjälp för att bli av med din homofobi såklart...


    Fråga mig inte efter källa, ni får söka sanningen själva.
  • Chrysabelle

    Lite lustigt att din son inte får vara homosexuell, men du ändå kallar honom för hon.

  • Tinto

    Hur tror du att din son känner just nu?

    Tänk om han dolt detta, med stor ångest och (onödig) skuld i många år för er därför att han vet dina åsikter. Inte vågat berätta. En klump i magen varje gång han vet att ni kanske frågar om flickvän. Försökt leva ett normalt liv ändå.  Så har någon taggat honom på en bild från Pride, vilket han ser, och vet att ni ser. 
    Vågar han prata med dig igen nu? Eller kommer du avvisa honom? Måste han uppleva att bli utstött av sin egen mor.

    Du behöver inte tycka om det. Men tolerera, varför inte? Skadar det någon? 

    Det bästa du kan göra är att höra av dig och säga att det är ok och att du älskar honom för den han är oavsett vem han vill dela sitt liv med. Enligt mig är det det en kärleksfull förälder gör. När man blir förälder beställer man inte ett barn, man väljer inte om barnet ska vara vackert, utan funktionsnedsättning, tycka om det man själv gillar, eller vara heterosexuell. Att vara förälder är att älska och stötta sitt barn såsom den personen är.

  • Anonym (less less less less....)

    Tack och lov tror jag inte du är på riktigt, du skriver liknande inlägg lite nu och då, samma sätt att strukturera din text. För hade du varit på riktigt hade man undrat om du varit riktigt klok för vara gay idag är ungefär som att vara vänsterhänt, det är liksom ingen big deal. 

  • Anonym (Någon)
    Anonym (less less less less....) skrev 2014-07-30 18:58:44 följande:

    Tack och lov tror jag inte du är på riktigt, du skriver liknande inlägg lite nu och då, samma sätt att strukturera din text. För hade du varit på riktigt hade man undrat om du varit riktigt klok för vara gay idag är ungefär som att vara vänsterhänt, det är liksom ingen big deal. 


    Nej det är det definitivt inte, alltså som att vara vänsterhänt.
Svar på tråden Min som är homo och jag får veta det på Facebook?