Inlägg från: Anonym (Soffan-poffan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Soffan-poffan)

    Min som är homo och jag får veta det på Facebook?

    Anonym (Mamma) skrev 2014-07-30 13:11:16 följande:

    Jaha? Min son är tydligen homosexuell? Hur får jag reda på det? Jo...på Facebook! Det här är helt jävla sjukt. Han har tydligen deltagit på något av Pride veckans aktiviteter och blivit fotad med en kille och tagad på Facebook. På bilden står det "min älskling" så troligtvis är min son ihop med denna kille. Blir förbannad och skäms! Jag vet nu att mina vänner och bekanta har sett bilden och helt plötsligt vet alla att han är homo! Han får inte vara det. Min syster ringde till mig och sa "åh jag viste inte att XX är homo". Jag förnekade och sa att han bara skojade på bilden och sa att han har tjej.

    Visst, jag älskar honom. Men han vet att jag inte tolererar honosexuella förhållanden. För min skull kunde han åtminstone döljt detta lite finare. Jag tänker inte hålla tyst om detta. Jag ska prata med honom för jag är besviken att hon håller på så offentligt. Jag vet att många av er inte håller med men jag vet också att många av er står på min sida. Vad ska jag göra? Är helt förkrossad!


    Du är en riktig troll-packa, du!

  • Anonym (Soffan-poffan)
    Anonym (Jenny) skrev 2014-08-01 01:57:02 följande:

    Varför måste alla tycka att det är okej med homosexualitet nu bara för att det är lagligt o öppet m.m.
    Tvingas vi tycka det är okej bara för det? Får jag inte tycka som jag vill utn att folk ska tycka man är en idiot bara för att man ej håller med?
    Fuck what you think. Alla har rätt till sina opinioner. Jag skulle bli förkrossad/besviken/arg/ledsen om min son skulle vara gay.
    Och jag skiter i om folk tycker man ska "vara glad för han" för att det är ju iaf kääärlek.
    Vi är inte skapta för den sortens kärlek!!


    Man kan inte "tycka" något om homosexualitet. Det är som att "tycka någonting" om att havet är vått. Därför faller alla argument om "vad man får tycka". Och eftersom män blir kära i män och kvinnor blir kära i kvinnor är vi uppenbarligen skapta för "den sortens kärlek".
  • Anonym (Soffan-poffan)
    molly50 skrev 2014-08-01 14:34:52 följande:
    Men kära nå´n! Alla har rätt till en åsikt. Såväl de som är homofober som de som inte är.
    Men det är skillnad på att ha en åsikt och på att ha rena fördomar.
    Vissa här är så fördomsfulla att de t om försöker bestämma vem deras barn får älska och inte. Och då tycker i alla fall jag att det har gått för långt.
    Är det skillnad på åsikter och fördomar? Hurdå? Homofobernas åsikter utgår ju från deras fördomar.
  • Anonym (Soffan-poffan)
    molly50 skrev 2014-08-01 16:29:18 följande:
    Det är just det jag menar.
    Jag tycker det är en sak att säga att man tycker att homosexualitet är något onormalt. En annan sak att sträcka sig så långt som till att försöka förhindra sina barn att älska den de vill.
    Men du skrev att det är skillnad på åsikter och rena fördomar. Definitionen av åsikt är "en persons subjektiva uppfattning om något". Definitionen av fördom är "negativ inställning mot individer och företeelser vilken bygger på vissa lätt identifierbara egenskaper hos dessa utan att annan tillgänglig information blir beaktad". Jag antar att du menar att man får ha fördomsfulla åsikter, men att det  inte är okej om dessa fördomsfulla åsikter leder till aktiva handlingar för att hindra en person att leva som den vill. Där är vi överens även om jag vill utsträcka resonemanget något. Jag vet att det finns människor med fördomsfull åsikter och det kan jag inte göra något åt, det har inget att göra med vad man får eller inte får tycka. Jag skulle däremot önska att de fördomsfulla åsikter som finns om homosexualitet och uttalas helt öppet "av vanligt folk" likställdes med med andra icke rumsrena fördomsfulla åsikter som rasism.
  • Anonym (Soffan-poffan)
    EnAnonumius skrev 2014-08-03 12:46:17 följande:
    Oj vad hände här då ? Skulle skriva eftersom han har muslimskt påbrå , kommer det aldrig att hända , då dels detta går emot muslimska värderingar bl.a.

    Skulle du säga om någon som har en asyrisk pappa (eller en asyrisk mamma) att det barnet har "muslimk-kristet påbrå?  Då asyrier kan antingen vara kristna eller muslimer.

    Fortfarande kan man inte ha ett "muslimskt påbrå", lika lite som man kan ha ett "kristet påbrå", "asa påbrå", "buddhistiskt påbrå". 
    Så varför fortsätter du att använda att använda order "påbrå" är bara befängt.  Skilj på religionen och "folkslaget".  Påbrå är aldrig rätt att använda om man skall snacka om att ett barn får ett religiös uppfostran.

    "Fast inte mig något emot då jag tycker själv han ska lära sig man och kvinna och älska kärleken i fasta förbindelser, men självklart välja vem han älskar själv , så just detta går jag ej emot då jag tycker det är fint , sen vet man aldrig vad som händer men det kommer ju lugga från grunden i barndomen ."

    Här är en mening med flertalet självmotsäglse och fördomar,  på en och samma gång. Hur lyckades du med det? Jag får berömma dig för den bedriftenm att lyckas lägga flertalet självmotsägelser och fördomar i en och samma mening.

    Att vilja ha fasta ELLER icke fasta relationer har inget med den sexuella läggningen att göra. Det har med personlighet att göra. Det finns gott om heterosexuella som lever i promiskuitet och trivs utmärkt med detta. Medan det finns homosexuella som lever i fasta förhållanden och till och med är gifta. Så man kan hylla fasta förhållanden oavsett sexuell läggning.

    Du hävdar att att han skall få älska vem han vill, men samtidigt så begränsar du hans kärlek till att bara handla om "kvinnor". Det är inte att säga att han får "älska vem han vill" utan kravet är från din sida att han bara få lov att välja mellan kvinnor. Du sitter och begränsar hans urval till bara kvinnor. Så att säga att "han får älska vem han vill"  är bara faktiskt en direkt falskt påstående.

    Sedan så skriver du vidare "för att jag tycker det är fint". Jaha varför skall barnen vara till för föräldrarnas skull och inte kunna leva sina egna liv på sina egna premisser?  Alltså det du förspråkar är en form av s.k "heders kultur tänkande" (eller skammkultur som jag tycker det borde kallas för). 
    Oj, du är bra! Tack för att du skriver dessa inlägg från mig som gärna skulle vilja själv men inte är i besittning av din formuleringsförmåga. Och så kan vi vara extra glada idag för att på Pride välsignade en imam två muslimska kvinnors äktenskap, och om jag inte såg fel verkar det som den ena kvinnan väntade barn. Jag blev så glad och så rörd. Lyckan lyste om dem.
Svar på tråden Min som är homo och jag får veta det på Facebook?