Hur ofta äter ni vegetariskt/veganskt?
Motivera gärna varför ni äter vegetariskt/veganskt och varför ni inte äter mer vegetariskt/veganskt.
Motivera gärna varför ni äter vegetariskt/veganskt och varför ni inte äter mer vegetariskt/veganskt.
Aldrig. Ny studie visar det är ohälsosamt;
"Vegetarians were twice as likely to have allergies, a 50 percent increase in heart attacks and a 50 percent increase in incidences of cancer."
atlanta.cbslocal.com/2014/04/01/study-vegetarians-less-healthy-lower-quality-of-life-than-meat-eaters/
Den där studien verkar inte alls pålitlig. Till och med cancerfonden och livsmedelsverket har gått ut med att minimera intaget av kött. Det finns en hel del forskning, böcker och hemsidor om att vegetariskt/vegansk kost minimerar sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes.
Här nedan kan du läsa mer om detta:
nutritionfacts.org/
pcrm.org/
lakareforframtiden.se/
Finns även böcker som:
Whole av Colin Campbell
The China Study av T. Colin Campbell
Vad roligt att ni svarar!
Har någon av er testat till exempel vegetariska burgare eller andra färdiga produkter. Jag tänkte att det liknar kött och är lättare att laga. Då kan man göra köttfärssåsen på samma sätt som innan bara att man byter ut köttfärsen mot vegfärs.
Det finns i alla matbutiker i frysdisken. Jag och mina vänner gillar Hälsans Kök väldigt mycket. Det finns även andra märken som ICA, Anamma, Astrid och Aporna, FRY'S och så vidare. Jag lagade vegbullar till en vän som var hemma hos mig. Hon tyckte att det var mycket godare än kött och äter inte längre köttbullar. Jag tycker också att det är väldigt gott! Det är ju trots allt kryddorna som smakar. Man tillagar ju inte kött utan att krydda det.
halsanskok.se/
anamma.eu/sv/products.php
astridochaporna.se/
www.frysvegetarian.se/
En till fråga:
Har ni dragit ner på köttintaget efter att cancerfonden och livsmedelsverket gick ut med kött ökar risken för tjock- och ändtarmscancer som är den tredje vanligaste formen av cancer?
Jag borde nog äta mer vegetariskt men jag är lite dålig på det - vilket främst har med vana att göra. Jag gillar alla grönsaker och skulle inte ha några problem med att hitta på mat. Borde göra något åt det!
Vad roligt!
Om du vill ha en bra mattidning ska du köpa tidningen VEGO (vegomagasinet.nordicshops.com/). Pressbyrån och vissa matbutiker säljer tidningarna.
Goda recept:
www.recept.nu/filip-fasten/soppor-och-grytor/artor--bonor-och-linser/linsgryta-med-curry-och-paprikakram/ (Jag brukar göra utan curry- och paprikakrämen för att få den vegansk)
www.vegania.net/
www.vegokoll.se/recept
vegoriket.se/
www.vegankrubb.se/
Något som är otroligt gott är att grilla/steka svamp och ha istället för kött på burgaren. Hamburgerbröd, pesto, sallad, grillad paprika, tomat och svamp (till exempel portabello). Så otroligt gott! Om man gillar vitlök kan man pressa vitlök på undersidan av svampen, eller om man gillar örter kan man röra ihop en örtkräm. Nyttig snabbmat.
Jag passar också på att tipsa om att grilla vegetarisk grillspett. Man kan till exempel ha gurka, minimajs, tomat, svamp, paprika, lök, aubergine, avokado, marinerad tofu, tzay, vegbullar, vegkorv, osv på grillspettet.
Låt fantasin flöda. Det är inte så svårt egentligen.