• Dixie

    saknaden av en far

    K Y S S skrev 2014-05-15 20:46:17 följande:
    jag e född i början av 50 talet. har inget minne av far min som barn. efter ja föddes flyttade far min till Argentina och slutade sina dar där. när jag var 20år åkte jag dit för att besöka honom. där hade han en ny familj och jag hade 3 halv syskon. min lillebror som då var 17år kom o hämtade mig vid flygplatsen då far min höll en låg profil, min far är från Tyskland, min far befann sig i koncentrations läger, inte som fånge men han befann sig ändå där stackarn. efter krigets slut var han tvungen att fly till Sverige under falskt namn. han träffade min mor o levde 3år med henne då hon blev gravid. hans bästa vän från Tyskland som också befann sig i Sverige blev hastigt gripen o bortförd till avrättning, därför lämnade far min Sverige och bosatte sig i Argentina. allt detta kan inte jag ändra på och länge kände jag mig skyldig till att han övergav oss. vet ej men allt detta hände för över 60år sedan. vet ej va jag vill med detta.. vill väll lätta en sten från mitt bröst

    På vilket sätt är det synd om din far, för att han befann sig på ett koncentrationsläger?
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-15 23:08:41 följande:
    han va ung 18år o gjorde det samhället krävde av honom.. o för det blev han dömd ´till döden o förlorade sin första kärlek samt första barn, leva resten av sitt liv i flykt för vissa ville ha hans huvud på ett fat. ja jag tkr synd om honom

    Jag tycker mer synd om alla som dog i koncentrationslägren....
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-15 23:24:53 följande:
    jag rättfärdigar inget men e det inte fakta att Hitler uppmanade alla oönskade att lämna tyskarnas land så fort som möjligt innan uppsamlingen påbörjades?

    Så du menar att de fick skylla sig själva? Att det är ok att en utlänning (Hitler) bestämmer att de inte längre får leva i sitt eget land?
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-15 23:35:06 följande:
    tyskland e tyskarnas land på den tiden, det nya modet att hela europa e ett allemans land fritt för vilka främlingar som helst att befolka gällde inte då, se själv hur usa o australien e extremt stränga med det. men inte i europa

    Så varifrån kom alla dessa människor som hitler dödade?
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-15 23:43:51 följande:
    de homosexuella var från tyskland, likt kommunisterna,

    Och de andra? Vilka länder kom de ifrån?
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-15 23:47:20 följande:
    läs lite på om romerna och judarna så fattar du att de e också europer

    Men nu svarar du ju inte på frågan? Du skrev själv att Tyskland var tyskarnas land? Så vilket land kom judarna som hitler med hjälp av din far dödade?
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-16 00:00:17 följande:
    det e en kuggfråga? de finns judar från USA , Sverige samt Israel så jag vet inte. var aldrig där o kan därför inte säga det. men anser du att tyskland tillhör romerna?

    Du kan ju inte bekräfta dina egna påståenden - alltså tolkar jag det som du inte har en aning om vad du pratar om! Du skrev att du ansåg det var rätt att Hitler utrotade judarna i Tyskland, för han varnade ju faktisk dem innan. Jag tycker det är en skrämmande inställning du har och att du dessutom försöker påstå att det är synd om din far som var delaktig i denna utrotning - det känns bara avskyvärt. OM du hade varit en kristen man hade du inte resonerat på detta sätt.
  • Dixie
    K Y S S skrev 2014-05-16 00:10:58 följande:
    usch sätt inte ord i munnen på mig. jag står inte alls för de grymheter hitler gjorde i döds lägren mot judarna.

    Fast du försöker ju försvara det som hände genom att påstå att Hitler varnade de som inte var "Tyskar" att de kunde lämna sitt hemland innan han började utrensningen, i mina öron låter det som du inte ser vad som hände som något fel.
Svar på tråden saknaden av en far