Inlägg från: flambards |Visa alla inlägg
  • flambards

    Ensam och arbetslös

    Du kan se om det finns någon sommarkurs som du kan gå, universiteten brukar hålla sådana!

    Annars kanske det går att hitta något sommarjobb inom typ vården eller hemtjänsten? Där brukar en kunna få jobb ganska enkelt. Ett tips är också att ta med CV, foto och personligt brev och gå runt till alla förskolor i närheten och fråga om någon där behöver en vikarie, så fick jag jobb efter studenten!

  • flambards

    Usch vad trist! Jag tror säkert att det kan vara svårare än när jag var på jakt (typ 10 år sedan). Dock har jag jobbat en del med rekryteringsprocesser på senaste förskolan jag arbetade och där behövde vi alltid vikarier. 

    Bästa är verkligen att komma in med ett färdigt CV, personligt brev och fotografi (gärna också utdrag från polisregistret eftersom det krävs ett sådant numera). 

    Åh, jag hoppas verkligen att du hittar något. Det är otroligt frustrerande att känna att man går och "trampar", men du kommer att hitta något! Om inte annat så vet du ju att du kommer plugga till hösten :)

    Lycka till!

  • flambards
    Cazella skrev 2014-05-11 19:07:49 följande:
    Ja jag är less på det redan nu faktiskt om man har trampat sen Januari jätte tråkigt :S
    har bara haft praktik aldrig vart fastanställd eller fått ordentlig lön 
    skulle va as kul att bli fastanställd faktiskt har inga färdiga gymnasiebetyg häller har hoppat av gymnasium
    gick aldrig färdigt sista året 
    Då vet du ju vad du ska läsa till hösten - ett sådant högskolekompletterande år på folkhögskola. Det är ju bara att köra! Jag har också varit arbetslös i perioder, men det kommer att lösa sig. Att ha ett mål är lösningen, såsom du har med studier till hösten. Håll målet i sikte och var fokuserad, helt plötsligt så är hösten här och du är igång. Arbetslösheten kommer då att vara ett minne blott!
Svar på tråden Ensam och arbetslös