Inlägg från: Trött jag blir |Visa alla inlägg
  • Trött jag blir

    jag vill bara få ut lite så läs om ni orkar :'<

    NintendoGamer94 skrev 2014-05-04 23:37:25 följande:
    För några dagar sedan märkte vi att katten började må dåligt och vi försökte ge honom mat och vatten men han vägrade och blev smal och fick svårt att andas så vi förstod att han kommer dö och de har blivit värre och värre och de är så jobbigt, jag älskar min lilla bebi och vill inte att han ska försvinna :< de händer inatt eller imorgon och jag vet inte om jag orkar leva utan katt..........
    Öh katten dricker inte, äter inte och har fått svårt att andas? Du skriver att han mår dåligt.
    NintendoGamer94 skrev 2014-05-05 03:52:43 följande:
    Dessutom är han frisk och då är de snällast att låta honom självdö av ålder än att stressa honom! De är inte fel, har kollat upp de! De är bara fel om djuret lider av en sjukdom men de gör han inte! Så vi gör rätt
    Och här påstår du att katten är frisk!

    Exakt hur länge har katten varit dålig?

  • Trött jag blir
    NintendoGamer94 skrev 2014-05-05 04:11:32 följande:
    Tycker du de är bättre att vi åker 7 mil och han dör på vägen, ingen veterinär kan komma hit, än att han stannar här där han trivs och är lugn och han lider inte! Vi märker om han lider, vi känner han och hade han lidit hade vi gjort nåt åt de!! Men vi kommer få honom att lida om vi åker!
    Om han nu är så dålig som du beskriver det så skulle en bilfärd inte bekomma honom alls. Du räknar ju bara upp anledningar till att dra ut på lidandet. Ser du inte själv att du orsakar katten onödigt lidande? Om du själv blir riktigt sjuk, skulle du inte vilja bli körd till sjukhus då? Eller föredrar du att ligga hemma och lida med dödsångest? Du påstår att ni gjort allt. Närmsta öppna veterinär ligger 7 mil bort men ni borde ju ha nån form av distriktsveterinär eller jour i närheten, ring dit även om det kostar några kronor mer. Som nån skrivit innan, det är faktiskt olagligt att låta ett djur lida och självdö! Djurplågeri är vidrigt
  • Trött jag blir
    RainbowVomit skrev 2014-05-05 04:30:39 följande:
    De är inte djurplågeri om katten inte lider och den kanske inte lider så mycket, de vet man aldrig! De kan va så at TS överdrev!
    Och de är inte säkert att de finns jourmottagning i alla samhällen/städer/nånting xD
    Dock så är de fel att låta djuret lida men de är inte olagligt att låta de självdö så länge de inte lider! ^^
    Varför överdrev hon då? För att få sympatier för hur HON mådde eller? Hon fick inte det och blir arg istället!

    Man får vara mer än lovligt dum om man inte inser att katten faktiskt lider i detta fallet.
  • Trött jag blir
    Ellie skrev 2014-05-05 12:43:05 följande:

    Det verkar som om TS inte är den som fattar besluten där hemma, och TS är inte den som har bilen och pengarna till veterinären, och kan sannolikt inte ta med sig katten om resten av familjen motsätter sig det hela.
    Då är ju det enda vettiga att, som i TS fall, intala sig att det är en naturlig död på gång och att katten inte lider. TS startade tråden för att hon sörjer, och inte kan göra annat än att vänta på det oundvikliga. Beklagar detta TS!
    Däremot håller jag fullt med alla som säger att en veterinär borde titta på katten. Jag vet inte när farmor har pratat med veterinären och vad hon har sagt, och vad hon fick till svar, men skulle själv inte nöja mig med det, utan se till att katten blir bedömd, och om det så krävs, få somna in av en spruta (såvida inte veterinären håller med om att katten inte lider utan har det bäst såhär).
    Om en veterinär ska kunna hålla med om något kan denne inte göra den bedömningen via telefon utan måste se katten och undersöka den. Och detta kan inte ske eftersom ts eller vem tusan det än är som "bestämmer" inte vill ta djuret till veterinär.
Svar på tråden jag vill bara få ut lite så läs om ni orkar :'<