Inlägg från: UniqueSnowflake |Visa alla inlägg
  • UniqueSnowflake

    Ni ska bjuda en jude,kristen och muslim på en 3-rätters middag, vad bjuder ni på?

    UmmAli skrev 2014-04-27 23:21:11 följande:
    Nej det är vi inte, det finns muslimer som äter gris, det finns muslimer som utesluter gris men äter annat kött "som vanligt" och så finns det som mig som endast äter halalslaktat kött. 
    Så som du skriver så finns alla sorter.

    Tänkte mer på frågeställningen och tror iallafall ts menade de som praktiserade religionen .
    Hmm jaha. Så om jag bjuder på en stek av nötkött från svensk ko så tackar du nej?
  • UniqueSnowflake

    Någon får gärna bjuda mig på gravad oxfilé. Det har jag inte ätit på år och dagar.

  • UniqueSnowflake
    UmmAli skrev 2014-04-27 23:32:39 följande:
    Ja ,det gör jag , men du kanske kunde bjuda på en god lax istället. Jag gillar laxKyss

    Lax är skittråkig vardagsmat.


     


    Men jag håller med Esma Sultan, allt där såg supersmarrigt ut. Och jag antar att fisken är havsabborre? En av mina favoritfiskar.

  • UniqueSnowflake
    Esma Sultan skrev 2014-04-27 23:45:20 följande:
    Lax är lite torrt. Seabream finns inget som slår. 
    Mm.
    Slog upp på Wiki:
    Havsrudefiskar (Sparidae) är en familj i underordningen abborrlika fiskar (Percoidei). Det finns 35 släkten med tillsammans över 120 arter.

    Det är alltså en abborlik fisk, tror den kallas Havsruda helt enkelt i Sverige. Har ätit havsabborre många gånger, men inte specifikt havsruda.
  • UniqueSnowflake

    Rättar mig själv igen. Är det GOLD Seabream så är det den som är känd som Dorade, Dourade, Dorada osv. i Europa och heter Guldsparid alt Guldbraxen i Sverige.

    In Germany the fish is called Goldbrasse or Dorade.In Portugal and Galicia the fish is referred to as Orata or Dourada (golden in Portuguese and Galician; a name also used for other species, e.g. Brachyplatystoma rousseauxii), and is widely available as a fresh fish meal in local restaurants in the Algarve and along coastal Portugal.In Spain it is called the dorada. It is also highly prized and is both commercially fished and raised in fish farms. In Catalonia the fish is referred to as orada or daurada.In France it is called daurade or dorade.In Italy, the fish is called orata (meaning golden)In Slovenia, the fish is called oradaIn Croatia it is called ovrata, orada, lovrata or komarča.Ιn Turkey the fish is referred to as çipura or çupra.In Greece and Cyprus it is called tsipoúra (τσιπούρα).In Malta it is called awrata.In Albania it is called koce.In Israel it is known as chipura or denisse.In Serbia it is orada.In Egypt it is called denees.In Romania it is called doradǎ.In Bulgaria it is called tsipúra,'(ципура)'.

  • UniqueSnowflake
    Ei saa peittää skrev 2014-04-27 23:56:40 följande:
    Förrätt: Ett stärkande glas varmt vatten.
    Varmrätt: Ett karaktärsdanande glas fisljummet vatten.
    Efterrätt: Ett uppfriskande glas kallt vatten.
    Asketiskt.



  • UniqueSnowflake

    Frågan är lite taskigt vinklad egentligen.

    Eftersom en jude inte FÅR äta fläsk, skaldjur eller dricka alkohol (?) och dessutom måste kött vara kosherslaktat,
    och en muslim inte FÅR äta fläsk eller dricka alkohol, och dessutom måste kött vara halalslaktat,
    medan en kristen inte har några problem alls, möjligen dricker han/hon inte heller alkohol om han/hon är med i nån  nykterhetsförening typ IOGT-NTO.

    Men visst, vegoförrätt och fiskhuvudrätt och frukt/glass/nötter/paj som efterrätt kommer väl alltid fungera.

  • UniqueSnowflake
    Sarakechi skrev 2014-04-28 21:45:41 följande:
    Fiskbullar, då blir iallafall jag nöjd..
    Men gud! Vet du inte hur barbariskt fiskbullarna blir till?

    skoja
  • UniqueSnowflake
    modsey skrev 2014-04-28 19:31:12 följande:
    *Rostad vitlökssoppa med krutonger
    ** ugnsbakade rotsaker med rödbetor och chevre. Ringlad timjanshonung över
    ***En lite lyxigare fruktsallad med ekologisk vaniljglass
    Och vad blir det till huvudrätt? :D
  • UniqueSnowflake

    Alkoholhaltiga drycken behöver inte ens koka för att alkoholen ska försvinna. Det räcker att den sjuder. T ex vin i en sås, eller marsalavin i en marsalasås.

    Vissa häller Grand Marnier direkt på sina jordgubbar, som en marinad. Det kan man ju skippa för de som inte vill ha alkohol.

  • UniqueSnowflake

    Idag blev det en speciell kassler stroganoff med en hel del fårmjölksfetaost i.
    Så ikväll hade jag inte kunnat bjuda hem någon av ovanstående.

  • UniqueSnowflake

    Jo förresten, den kristne så klart. *facepalm*

  • UniqueSnowflake
    Sven Erik Johansson skrev 2014-05-08 14:30:06 följande:

    Ja några matregler med  tillåten och generellt otillåten mat finns inte i kristendomen. De flesta kristna skulle nog äta kasslerstroganoff och fårmjölksfetaost. Sedan finns det förståss en del kristna som liksom jag är vegetarianer också-utan att hävda det som ett villkor för frälsningen genom Kristus men som ändå är det. Vi blir fler och fler idag vi kristna vegetarianer har jag intrycket av.  www.christianveg.com
    Jaha. Tja, du, en vegetarian hade jag aldrig bjudit på middag.

    Skojade bara. Det har jag gjort ett par gånger faktiskt. Cool

    Men vad skönt att höra att du inte tror att frälsningen ligger i vegankosten.
  • UniqueSnowflake
    Ebba 767 skrev 2014-05-08 19:29:55 följande:
    Jag menade att trådstartarens fråga i sig visade att vår kultur är köttfixerad. Om den inte var det, skulle ingen ställa en sådan fråga. Men visst, sedan kan man ju diskutera huruvida fisk är kött.
    Det finns någon form av kött i allt jag äter dagligen. Din poäng är?
Svar på tråden Ni ska bjuda en jude,kristen och muslim på en 3-rätters middag, vad bjuder ni på?