• marory

    Vi födda -92 och som vill ha barn

    Hej och välkommna eelin och em92! :)

    Kul att vi börjar bli en tiltagande skara Glad vilket tyder på att vi egentligen inte är så unga som det vill påstås eftersom det är många som tänker samma sak :)

    Vad gör ni? Jobbar/pluggar? hur länge har ni varit tilsammans med era sambos? :)

  • marory
    eelin skrev 2014-05-14 17:08:11 följande:
    Ja precis! Får välja väl ;) Ja, det är frestande att gå till jobbet, samtidigt så kul att se andra ha den lyckan. Ja tänk, ett plus, jag längtar så mycket. Jag har tänkt mycket på att jag vill vara en så bra och hälsosam ugn som möjligt för lilla bullen som ska bo där sen, att jag ska bli mer hälsosam, inte dricka alkohol, motionera etc nu innan. Hur tänker ni kring det? Har ni gjort några förändringar sen ni började försöka?
    ja har aldrig varit någon stordrickare innan och dricker inte särskilt mkt nu heller, kanske ett glas vin i månaden om ens, just nu äter jag vitaminer för att det ska hjälpa lite, det jag egentligen borde slut med är allt socker jag äter men är inte så stenhård på det nu som jag skulle vilja, men får man + et blir man nog lite mer motiverad till att sluta stoppa i sig massa onyttigheter ;)
  • marory
    eelin skrev 2014-05-14 17:32:52 följande:
    Ja men precis, dricker inte heller mycket men äter på tok för mycket socker och tränar inte mycket alls, mest vardagsmotion. Vad äter du för tillskott? Jag har hört att folsyra ska vara bra men har inte börjat med något än.
    just nu äter jag apotekets tabletter som heter kvinna det står att den är bra att ta om man planerar att bli gravid, även om den måste bytas ut mot vitaminer för gravida när jag får ett +. Däremot vet jag inte om just de är så himla bra, de hjälper säkert men jag mår jätteilla av dem och sen smakar de illa så skulle rekommendera ett annat märke, jag har bara inte orkat köpa nya än, visserligen läste jag att det är väldigt vanligt att man mår illa av vitamintabletter så jag kanske bara är en sådan person som gör det av alla vitaminer, det går ju över efter en kvart kanske men det är inte å mysigt :/ 
  • marory
    marory skrev 2014-05-14 17:52:34 följande:
    just nu äter jag apotekets tabletter som heter kvinna det står att den är bra att ta om man planerar att bli gravid, även om den måste bytas ut mot vitaminer för gravida när jag får ett +. Däremot vet jag inte om just de är så himla bra, de hjälper säkert men jag mår jätteilla av dem och sen smakar de illa så skulle rekommendera ett annat märke, jag har bara inte orkat köpa nya än, visserligen läste jag att det är väldigt vanligt att man mår illa av vitamintabletter så jag kanske bara är en sådan person som gör det av alla vitaminer, det går ju över efter en kvart kanske men det är inte å mysigt :/ 
    och de innehåller det dagliga behovet av folsyra som minskar MF och ryggmärgsbråck på nyfödda :)
  • marory
    eelin skrev 2014-05-15 12:15:06 följande:
    Vi är i Thailand, ska bli så skönt att få komma hem till Sverige efter några månader i Asien. Va skönt att ni är lika! Jag har också fuderat på det där med att övertänka allt tidigt kan göra en besviken om det tar tid. Men samtidigt, så länge man är medveten att det kan ta tid och är okej med den verkligheten så tycker jag lyckan kan få sprudla iväg. Jag tror det är viktigt att leva i nuet :) sandravanilj vilken barnvagn ska du ha? Haha kan inte låta bli att fråga ;) det är ju så roligt att prata om trots att det är en bit kvar!
    roligt med lång resa :) haha jag har nog surfat x antal timmar på att hitta den perfekta barnvagnen och att inreda det perfekta rummet och små söta kläder, kan hålla med sandravanilj om att det inte är lika mycket sök nu som när vi först bestämde oss, Själv så funderar jag på en silver cross surf, okänd i Sverige men är faktiskt världens vanligaste barnvagnsmärke :) Annars blir det en Joolz Day eller en Brio go med svart chassi :)



     
  • marory

    Nu har jag två dagar kvar till BIM så ska testa i morgon :) Dock känner jag på mig att det inte blev något denna månaden, mest för jag har så mkt värk i tjejmagen, även om jag mått illa till och från sen ÄL så tror jag inte att det är ett tecken.   få hoppas på nästa månad istället! vill inte ställa mig in och hoppas för mkt på denna månaden :)

  • marory
    eelin skrev 2014-05-15 16:03:32 följande:
    wow va ni kan om vagnar tjejer, vilket gör mig glad. Alla mina surftimmar om barngrejer känns mer okej då ;)  Spännande marory, du får höra av dig när du testat så vi vet hur det gick. Själv har jag äntligen fått min mens efter slut med p-piller så nu kan jag börja räkna in ÄL inför första försöket. Känns svårt att pricka in den, jag har aldrig kännt av min ÄL och vet inte ens hur lång cykel jag har då jag ätit p-piller i många, många år. Några tips? 
    ladda ner en app så du kan hålla koll :) och läs på om naturliga tecken som kommer vid ägglossning ex högre temperatur och livmodershalssekret :) du kanske känner efter mer än du tror om du vet vad du ska leta efter :)
  • marory
    eelin skrev 2014-05-16 13:55:50 följande:
    Tack så mycket tjejer för bra tips, appen är nerladdad och ska börja hålla koll på livmoderhalssekretet (tror de kommer vara bra när jag inte har några andra symtom att gå på). 

    Enligt appen kommer jag ha ÄL den 29, så jag undrar hur tidigt efter ÄL ska man ta gravtest? Vad är "för" tidigt (så det inte visar) och vad är säker tid att ta? Eller väntar ni bara tills utebliven mens och tar efter det? 
    det är väldigt olika det beror på hur många dagar du har i din lutefas, på vissa syns det efter 7 dagar och på andra efter 14 så det är svårt att säga men BM-3 kanske? :)
  • marory

    Snacka om vilken överaskning. Jag trode verkligen inte att det skulle gå på första försöket! Jah har kort lutefas och kände absolut inga tecken på ÄL denna månaden så var helt säkert på att det inte blev någonting, gjorde ett negativt test BM-4 och ett negativt BM-1. Trodde verkligen att BM-1 var tillförlitligt såpass nära. 

    Men jag måste ha haft fel för BM kom inte (vilket iof inte är så ovanligt då den är oregelbunden) så testade ett idag på BM + 5 och det vart ett plus!!
    Nu är jag mest rädd över om det ska få vara kvar eller inte då jag haft konstant molnvärk sedan ÄL, är det vanligt?
    Dessutom ska jag göra minst ett test till för det känns ganska overkligt att det faktisk skulle vara ett +.


  • marory
    Sandravanilj skrev 2014-05-22 07:04:23 följande:
    STORT GRATTIS! Måste kännas helt otroligt!
    Gör något till men det är ju helt klart ett + :D
    Tack! Ja det är mycket känslor nu har nog inte sjunkigt in än men gissar på att det alltid är så :) SÅ sjukt spännande! Men är ganska rädd också tyvärr då jag har förlossningsrädsla som jag hoppades hinna lösa/prata om innan jag blev gravid, det tar så lång tid att få ett kejsarsnitt beiljat så det känns som att en lång kamp om att få just det har börjat :/ men ska inte låta det bekymmra mig än :)
Svar på tråden Vi födda -92 och som vill ha barn