Gathehielm skrev 2014-04-10 18:31:29 följande:
Feminism strävar efter jämställdhet.
Okej. Hur?
Jag hör det mantrat så ofta, men väldigt sällan kommer någon feminist med en lösning på någon större ojämlikhet. Istället verkar dagens feminister arbeta mer för att censurera låttexter eller reklambilder som de finner olämpliga, införa könsneutrala dagis eller få män att sittpissa på offentliga toaletter.
Varför ska jag respektera en ideologi som varken uppmärksammar eller bekämpar de problem som den säger sig motarbeta, utan istället fokuserar på rena skitfrågor.
Åh, nu har vi fru Gårman-skyltar. Äntligen är samhället fixat.
Feminism strävar väl efter jämställdhet på olika sätt beroende på vilka feminister du talar om och vilken ideologi de följer (är de särartsfeminister eller "likhetsfeminister" t.ex.), i vilket land och i vilken tid de befinner sig etc. Konkret var ju kampen för rösträtt här till exempel. De saudiska kvinnornas kamp för rätten till att köra bil är ett annat. Många feminister har kämpat och medverkat till lösningar på ojämlika situationer genom tiderna och fortsätter att göra det. Om man lyfter blicken lite och ser på vad som händer i andra länder ser man att det finns feminister som är modiga, smarta och kämpar för mycket beaktansvärda ändamål även idag. Även i Sverige sker det då och då. Är själv för det mesta inte så imponerad av vad dagens högljudda så kallade feminister i Sverige håller på med, vilket inte hindrar att de har rätt då och då. Har personligen inte mycket till övers för könsneutrala pronomen och namn eller alla idéer om att kön bara skulle vara en social konstruktion. Men att för den skull säga att man hatar feminism som sådan verkar förhastat och inte särskilt smart - det vore som att hata hela kristendomen på grund av vad enskilda fundamentalister i jättekonstiga evangeliska kyrkor i USA håller på med eller för den del alla vita män på grund av hur Breivik och hans trosbröder resonerar.
Våldtäktsdebatten rör dock ett mycket svårt ämne. Dagens reglering verkar ju på många sätt otillfredsställande eftersom den så ofta verkar leda till resultat som strider mot den allmänna rättskänslan. Men jag är inte övertygad om att en samtyckesreglering är rätt väg att gå. I någon artikel framfördes ståndpunkten att man i stället skulle införa även ett oaktsamhetsbrott (så det skulle räcka med att bevisa grov oaktsamhet i stället för uppsåt) - det kanske vore något att fundera på (och det kanske redan funderas på).