• submarine

    Jehovas Vittnen

    Finns det några aktiva JV som skriver här? Det vore trevligt att diskutera med er isåfall och få höra eran syn på saker och ting. Se det som en chans att vittna online och räkna lite timmar ;)

  • Svar på tråden Jehovas Vittnen
  • Eberhard
    Vibban01 skrev 2014-04-20 08:39:19 följande:
    Jesus föddes inte i december !?
    Det kan man inte veta med säkerhet.

    Men det var inte detta du frågade om, utan du frågade om man skulle följa Jesus "när det är jul". Och eftersom man alltid skall följa Jesus skall man göra det också "när det är jul".

    Om det inte var det du ville fråga om, varför frågade du då inte om det du ville få svar på?
  • Vibban01
    Eberhard skrev 2014-04-20 11:52:45 följande:
    Det kan man inte veta med säkerhet.

    Men det var inte detta du frågade om, utan du frågade om man skulle följa Jesus "när det är jul". Och eftersom man alltid skall följa Jesus skall man göra det också "när det är jul".

    Om det inte var det du ville fråga om, varför frågade du då inte om det du ville få svar på?
    Du är bra underlig du.
  • Vibban01
    Michael 310 skrev 2014-04-20 10:54:11 följande:
    tycker det är lite lustigt att jesus dog på påsken men påsken infaller olika datum varje år :D
    Den infaller alltid den 14 Nisan, alltså i måndags, men det blev för många helgdagar, sä regeringen bestämde annat.
  • Eberhard
    Vibban01 skrev 2014-04-20 18:20:16 följande:
    Varför ångrar du inte dig i stoft och aska och kommer tillbaka medan tid finns.

    (Hebréerna 6:10)
    Ty Gud är inte orättvis, så att han glömmer ert arbete och den kärlek ni har visat mot hans namn genom att ni har tjänat de heliga och fortsätter att tjäna dem.

    Du har svårt för att fatta. Det är du som har blivit utesluten, inte jag.

    Och jag kommer aldrig att ansluta mig till Jvs avfälliga organisation.

    Hur länge är det nu du har varit utesluten? När kommer Jv att acceptera dig igen?
  • Eberhard
    Vibban01 skrev 2014-04-20 18:24:01 följande:
    Den infaller alltid den 14 Nisan, alltså i måndags, men det blev för många helgdagar, sä regeringen bestämde annat.
    Påskalammet slaktades på Jesu tid på eftermiddagen den 14 Nisan och själva påskmåltiden åts alltid den 15 Nisan, precis som judar och samaritaner fortfarande gör. Regeringen har inte ändrat något påskfirande för att det blev för många helgdagar. Regeringen har inget inflytande på daturmet för påsken.

    Ingen kan idag räkna ut när den 15 Nisan infaller nu för tiden enligt det komplicerade system som sammanhängde med judarnas månkalender på Jesu tid. Judarna själva har sedan 300-talet ändrat beräkningsgrunden, så att deras 15 Nisan numera infaller annorlunda än den gjorde på Jesu tid. Kyrkorna har knutit påskdatumet till vårdagjämningen, och eftersom det alltid infaller en söndag ändras datumett från år till år.
  • ulfsas

    Hur kan någon tro på dravlet om religion. Jesus hit och gud dit.
    Gamla sägner utan annan nytta än så.

    Skulle gud sitta och kolla in ens goda gärningar för att sedan ta in några i paradiset och kasta ner några till helvetet...töntigt.
    Med tanke på allt lidande som finns så kunde han ju se till att avsluta krig och svält och sjukdomar och annat lidande. Men det kan han inte för gud finns inte och har aldrig funnits. Inte annat än som en intressant fabel.

    Gud har ofta tjänat som något som vissa har kunnat kontrollera andra med eller för att berika sig själva. Se på hur rika den kristna för att inte tala om hur rik den katolska kyrkan är...

    Sedan kan man hänvisa till kapitel hit eller dit i bibeln. det blir inte mer sant för det. Bibeln är skriven och redigerad av människor. Bara det som passade in togs med....såklart.
    I tillägg så finns det naturligt och passande nog noll bevis för att gud finns.....och det skall man få folk att tro på.
    ren och skär idiotiDemon{#emotions_dlg.djavulsk}Kräks


    De säger att Chuck Norris är tuff. Jag vet inte ens vem hon är?!
  • kt h
    Fjäril Vingad skrev 2014-05-01 08:40:22 följande:
    Jidfypuff: Ytterst få aktiva vittnen har nånsin hört talas om Beth Sarim!
    *** jv kap. 7 sid. 76 ”Annonsera konungen och hans rike!” (1919—1941) ***

    ”Furstarnas hus”

      Broder Rutherford drabbades av en allvarlig lunginflammation sedan han hade blivit frigiven från en orättvis inspärrning i fängelse år 1919. Därefter hade han bara en frisk lunga. På 1920-talet begav han sig till San Diego i Kalifornien i förbindelse med att han fick läkarbehandling, och läkaren rådde honom att tillbringa så mycket tid som möjligt där. Från och med år 1929 arbetade broder Rutherford under vintrarna i sin bostad i San Diego som han kallade Beth-Sarim. Beth-Sarim byggdes med medel som utgjorde ett direkt bidrag för det ändamålet. Överlåtelsehandlingen, som publicerades i sin helhet i ”The Golden Age” för 19 mars 1930, visar att egendomen överläts på J. F. Rutherford och därefter på Sällskapet Vakttornet.

      Boken ”Frälsning”, som gavs ut (på engelska) år 1939, förklarar angående Beth-Sarim: ”De hebreiska orden Beth Sarim betyda ’Furstarnas hus’, och syftet med att denna tomt förvärvades och detta hus byggdes var detta, att det skulle finnas ett påtagligt bevis för att det i vår tid finns människor på jorden som helt och fullt tro Gud och Kristus Jesus och tro på hans rike och som tro att forntidens trogna män snart skola uppväckas ur döden av Herren, komma tillbaka till jorden och taga jordens synliga angelägenheter om hand.”

      Några år efter broder Rutherfords död beslöt Sällskapet Vakttornets styrelse att sälja Beth-Sarim. Varför det? ”The Watchtower” för 15 december 1947 förklarade: ”Det hade helt och fullt tjänat sitt syfte och tjänade nu endast som ett monument som var ganska dyrt att hålla i stånd. Vår tro på att forntidens män skall återvända, de som konungen Kristus Jesus skall göra till furstar över HELA jorden (inte bara Kalifornien), är inte grundad på detta hus, Beth-Sarim, utan på Guds löftesord.”

    [Fotnoter]

    På den tiden trodde man att forntidens trogna män, sådana som Abraham, Josef och David, skulle uppstå före slutet på denna tingens ordning och tjäna som ”furstar på hela jorden”, i uppfyllelse av Psalm 45:16. Denna förståelse rättades till år 1950, då ytterligare studium av Bibeln visade att dessa jordiska förfäder till Jesus Kristus skulle uppväckas efter Harmageddon. — Se ”Vakttornet” för 1 maj 1951, sidorna 203—208.)
  • kt h

    *** jv kap. 7 sid. 89 ”Annonsera konungen och hans rike!” (1919—1941) ***

    J. F. Rutherfords sista dagar

    Broder Rutherford hade fått cancer i tjocktarmen och var ganska sjuk vid konventet i Saint Louis. Ändå lyckades han hålla fem kraftfulla tal. Men efter konventet förvärrades hans tillstånd, och han blev tvungen att genomgå en kolostomioperation. Arthur Worsley minns den dag då broder Rutherford sade adjö till Betelfamiljen: ”Han berättade i förtroende för oss att han skulle genomgå en allvarlig operation, och oavsett om han överlevde eller inte var han förvissad om att vi skulle fortsätta att förkunna Jehovas namn. Han ... avslutade med att säga: ’Så om det är Guds vilja kommer vi att ses igen. Om inte, fortsätt kampen.’ Det fanns inte ett torrt öga i familjen.”

    Broder Rutherford, som var 72 år, överlevde operationen. Kort därefter flyttades han till en bostad i Kalifornien som han kallade Beth-Sarim. Det var uppenbart för hans närmaste och för läkarna att han inte skulle återhämta sig. I själva verket skulle han behöva genomgå fler operationer.

    Omkring mitten av december anlände Nathan H. Knorr, Frederick W. Franz och Hayden C. Covington från Brooklyn. Hazel Burford, som skötte broder Rutherford under denna sorgliga och prövosamma tid, berättade längre fram: ”De var hos honom i flera dagar och gick igenom årsrapporten för årsboken och andra organisatoriska angelägenheter. Sedan de hade åkt fortsatte broder Rutherford att bli allt svagare, och omkring tre veckor senare, torsdagen den 8 januari 1942, avslutade han i trohet sin jordiska levnadsbana.”

    Hur togs nyheten om broder Rutherfords död emot på Betel? ”Jag skall aldrig glömma den dag då vi fick höra om broder Rutherfords bortgång”, berättade William A. Elrod, som hade varit medlem av Betelfamiljen i nio år. ”Det var vid middagstid, när familjen var församlad till lunch. Pålysningen var kort. Det hölls inga tal. Ingen tog ledigt för att sörja. I stället gick vi tillbaka till tryckeriet och arbetade hårdare än någonsin.”

    Den här perioden var ytterst prövosam för Jehovas vittnen. Kriget hade blivit en global konflikt. Striderna spred sig från Europa till Afrika och sedan till det som då var känt som Sovjetunionen. Den 7 december 1941, bara en månad innan broder Rutherford dog, hade Japans angrepp på Pearl Harbor dragit in USA i kriget. På många platser var Jehovas vittnen föremål för pöbelvåld och andra former av intensiv förföljelse.

Svar på tråden Jehovas Vittnen