Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jehovas Vittnen

    kivirush skrev 2014-04-04 14:20:33 följande:


    Säger du så till alla? Jag trodde att jag var speciell! :. (
    Ja alla som är så stelbenta som du, som bara vill debattera och inte resonera.
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 17:30:36 följande:
    Oansett vad historiker har att säga om det så är det ingen Russelit som vågat "tycka" till om min fråga. Om någon i annan i er församling har en åsikt i frågan så kanske ni andra också vågar tycka "samma".

    Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen." Matt 15:14.
    Klarar du något om Russel

    Vi besöker The Bottom på Saba
    Vårt besök på Saba
    Min fru och jag anländer med flyg.
    Vi är inbjudna av Ronald, som var det enda vittnet på ön under större delen av 1990-talet.
    Vår värd möter oss på flygplatsen. Han är glad över den lilla låda med grönsaker som vi har med oss till honom, eftersom det inte finns något kommersiellt jordbruk på ön. Vi kliver upp i en liten lastbil och kör sakta i sicksack upp mot krönet av Mount Scenery, som är en utslocknad vulkan.

    Vi stannar till i byn Hell’s Gate, där Ronald tar sig en titt på den allmänna informationstavlan för att se om inbjudningslappen till söndagens offentliga föredrag sitter kvar. Glädjande nog gör den det. Han hoppar in i lastbilen, och vi fortsätter upp till öns största by, Windwardside.

    Alldeles som namnet antyder ligger den här pittoreska byn på öns blåsiga sida, nästan 400 meter över havsytan. När vi kör in på vägen till Ronalds lilla hus ser vi en färgglad skylt framför verandan som talar om att det är Jehovas vittnens Rikets sal.

    Under lunchen ställer jag frågan som vi funderat över: ”Hur kom det sig att du flyttade hit till Saba?”
    Ronald säger: ”När Jehovas vittnens avdelningskontor i Puerto Rico var färdigbyggt 1993, ville min fru och jag fortsätta tjäna i utlandet.
    Vi hade redan varit på Saba tillsammans med ett annat pionjärpar och visste att det inte fanns några vittnen bland öns 1 400 invånare. Så vi berättade för avdelningskontorets kommitté i Puerto Rico att vi var intresserade av att flytta hit.
    Det ena ledde till det andra, och till slut blev vår förflyttning godkänd. Tyvärr blev min fru allvarligt sjuk efter två år, och vi återvände till Kalifornien. Efter hennes död reste jag tillbaka till Saba. Ni förstår, jag tycker inte om att påbörja något utan att fullfölja det.”

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 17:57:08 följande:
    Jag kan inte ta detta på allvar och ser det som ett hån. Ni kallar er för Guds vittnen men vägrar svara på enkla frågor. Jag vet inte vad det beror på men vad jag har lärt mig så skall vi alltid vara "beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger" 1 Petrus 3:15. Ni gör ett väldigt dåligt jobb för att göra anspråk på att var Guds talesmän.
    Så slipp då !

    Hur vi håller oss avskilda från världen
    ifrågasatt.
    VAR BEREDD ATT FÖRSVARA DIN TRO
     ”Eftersom ni inte är någon del av världen, ... därför hatar världen er”, sade Jesus. (Johannes 15:19) De kristna måste därför alltid vara beredda att försvara sin tro och att göra det på ett respektfullt och milt sätt. (1 Petrus 3:15) Fråga dig själv:
    Förstår jag varför Jehovas vittnen ibland intar en ståndpunkt som skiljer sig från den allmänna uppfattningen? När jag ställs inför utmaningen att inta en sådan ståndpunkt, är jag då helt övertygad om att det Bibeln och den trogna slavklassen säger är rätt? (Matteus 24:45; Johannes 17:17)

    Och när det gäller att göra det som är rätt i Jehovas ögon, är jag då inte bara beredd att vara annorlunda, utan också stolt över att vara det? (Psalm 34:2; Matteus 10:32, 33)

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 19:26:36 följande:
    Det står pros i den Grekiska texten min vän vilket betyder "föra vidare". Men försvar går också tror jag då det är en apologetisk vers. Vidare, hur "försvarar" du din tro genom att "avskilja" dig från världen?
    så här gör vi:

    ”Med mildhet och djup respekt”
    Hur är det då med att visa tålamod mot människor som har en annan religiös uppfattning än vi har? En ”Allmän lärdom”, som var uppsatt i alla Irlands allmänna skolor (grundade 1831), löd: ”Jesus Kristus menade inte att hans religion med våld skulle tvingas på människor. ...

    Det går inte att övertyga våra grannar om att vi har rätt och de har fel genom att gräla med dem och vara ovettiga mot dem.
    Detta kommer antagligen i stället bara att övertyga dem om att vi inte har en kristen anda.”

    Jesus lärde och handlade på ett sätt som drog människor till Guds ord, och det bör vi också göra. (Markus 6:34; Lukas 4:22, 32; 1 Petrus 2:21)
    Som en fullkomlig människa med speciell insikt från Gud kunde han läsa hjärtan. Därför kunde Jesus, när så var nödvändigt, i skarpa ordalag fördöma Jehovas fiender. (Matteus 23:13–33) Det var inte intolerant av honom att göra det.

    Vi kan, till skillnad från Jesus, inte läsa hjärtan. Därför bör vi följa aposteln Petrus råd: ”Helga Kristus såsom Herre i era hjärtan, i det ni alltid är redo att komma med ett försvar inför var och en som av er kräver ett skäl för det hopp som är i er, men gör det med mildhet och djup respekt.” (1 Petrus 3:15) Som Jehovas tjänare bör vi försvara det vi tror på, eftersom det är helt grundat på Guds ord.

    Men vi måste göra detta på ett sätt som visar respekt för andra och för deras uppriktiga uppfattningar. Paulus skrev: ”Låt ert tal alltid vara fyllt av ljuvt behag, kryddat med salt, så att ni vet hur ni bör ge svar åt var och en.” — Kolosserna 4:6.

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 20:33:11 följande:
    Men detta förklarar ju inte hur du försvarar din tro genom att "avskilja" dig från världen. Tvärtom, detta beskriver hur ni gör när ni når ut till folk. Förstår du vad jag skriver?
    Tror du kan debattera dig ur din situation.

    (Galaterna 6:14) Aldrig må det ske att jag skulle berömma mig, annat än av vår Herre Jesu Kristi tortyrpåle, och det är genom honom världen har hängts på en påle för mig och jag för världen.

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 20:57:03 följande:
    jag förstår inte, kan du utveckla det du skriver?
    Nej, kan inte vara mer tydlig än så.
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 20:58:07 följande:
    Vibban01, varför inte bara svara?
    Vad vill du höra som kittlar dina öron ?
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 21:16:22 följande:
    Jag förstår inte varför du är så snarstucken, nedlåtande, du klistrar in hur "milda" ni är osv men visar inget av det i tråden. Mina frågor har varit ärliga och jag hade hoppats på svar men det känns som att du uppfattar mina svar som invändningar och alla andras frågor för den delen också. Jag är inte ute efter att komma åt dig och jag tror du hade gjort vakttornet en större tjänst om du formulerat dig med egna ord och siktat på att besvara frågorna. Det är det jag gör och om du är intresserad av sanning så lär du dig på köpet.
    Jag förstår vad du är ute efter, men det lyckas du inte med, sök den smala vägen medan det finns tid..

    (Johannes 17:3) Detta betyder evigt liv: att de lär känna dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt ut, Jesus Kristus.



  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 21:29:21 följande:
    Jag tror inte det, annars har jag en arbetskamrat som är med i er församling som är mycket trevlig, vi har pratat mycket om tro och jag har köpt en bok som han beställde åt mig från vakttornet. Han verkar ta sin tro på mer allvar än det jag ser från det du skriver.
    Vi är alla olika. och sanningen är inte förhandlingsbar, varför försöker du så splitt  ?

    Som väl är, är vi lottade..
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-04 21:32:15 följande:
    Och du, jag fick en inbjudan också till rikets sal nu till påsken. Jag tror han skulle skämmas om jag berättade vad du gör.
    Gå du på äminnelsen, så får du mer klart för dig vad Jesus gjorde.

    Nu tar jag min packning och lämnar er  till er själv, i detta getingbo kan ingen vara.
Svar på tråden Jehovas Vittnen