Inlägg från: IiIlenora |Visa alla inlägg
  • IiIlenora

    Jehovas Vittnen

    Bestemor skrev 2014-04-03 22:37:31 följande:



    Jag kommer inte ihåg riktigt var det står.
    Men i bibeln ska det stå att änglar kom ner till jorden för att ha sex med kvinnor, deras barn blev jättar.
    Hur som helst, gud dåg detta och blev arg och bestämnde sig för att ta bort allt.
    Sen såg han att det fanns en god och troende man, Noah.
    Han byggde arken och tog med sin fru, sina 3 söner och sönernas fruar. Och så alla djuren.

    Gud lät det regna i många dagar, syndafloden. Alla drunknade utom de som var i arken.

    Det fick mn ju lära sig av svenska kyrkan
    Före floden i 1 Mos 6:1-8.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-03 22:42:55 följande:
    Du har snöat in på kors, varför.

    (Galaterna 6:14) Aldrig må det ske att jag skulle berömma mig, annat än av vår Herre Jesu Kristi tortyrpåle, och det är genom honom världen har hängts på en påle för mig och jag för världen.

    . Aldrig må det ske att jag skulle berömma mig, annat än av vår Herre Jesu Kristi tortyrpåle, och det är genom honom världen har hängts på en påle för mig och jag för världen.” (Gal 6:12, 14)

    Paulus blev förföljd av judarna därför att han bekände att Jesu död på tortyrpålen var den enda grundvalen för räddning.
    Till följd av den bekännelsen var det för honom som om världen var hängd på pålen, fördömd eller död, medan världen å sin sida hatade honom och betraktade honom som en förbrytare hängd på en påle.

    Du behöver inte svara om du inte har en egen åsikt men skriv då inte om något som inte har med frågan att göra. 
  • IiIlenora
    IiIlenora skrev 2014-04-03 22:51:57 följande:
    Du behöver inte svara om du inte har en egen åsikt men skriv då inte om något som inte har med frågan att göra. 
    Dessutom så står det inget i dina verser om "tortyrpålen" har tvärslå eller inte.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-03 23:08:38 följande:
    Du är då så bra :)
    Jag vet vad jag tror på.
  • IiIlenora
    Eberhard skrev 2014-04-03 23:19:39 följande:
    Länken ger en artikel, som säger:

    "Så vi kan lugnt utgå från att Jesu hängdes och spikades upp på en påle med tvärslå, dvs ett "traditionellt kors" av något slag."

    Du hade nog inte läst artikeln riktigt, annars hade du inte hänvisa till den.
    Problemet ligger i att länken inte har med min frågeställning att göra. Jag frågade om man trodde att man förstörde tortyrredskap efter att man använt dem för att tillverka nya då någon ny skulle korsfästas. Min fråga har inte ens med religion att göra utan historia. 
  • IiIlenora
    Eberhard skrev 2014-04-04 00:36:05 följande:
    Frågan är berättigad historiskt. Forskare framhåller att det inte fanns några helt fasta regler utan att det fanns plats för ett visst godtycke. Men de tänker sig också med ledning av vissa uppgifter att det fanns fasta avrättningsplatser där pålar stod och väntade på dömda stackare som bar sina tvärbjälkar, s k patibulum.
    Oansett vad historiker har att säga om det så är det ingen Russelit som vågat "tycka" till om min fråga. Om någon i annan i er församling har en åsikt i frågan så kanske ni andra också vågar tycka "samma".

    Låt dem vara. De är blinda ledare för blinda. Och om en blind leder en blind, faller båda i gropen." Matt 15:14.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-04 17:40:54 följande:
    Klarar du något om Russel

    Vi besöker The Bottom på Saba
    Vårt besök på Saba
    Min fru och jag anländer med flyg.
    Vi är inbjudna av Ronald, som var det enda vittnet på ön under större delen av 1990-talet.
    Vår värd möter oss på flygplatsen. Han är glad över den lilla låda med grönsaker som vi har med oss till honom, eftersom det inte finns något kommersiellt jordbruk på ön. Vi kliver upp i en liten lastbil och kör sakta i sicksack upp mot krönet av Mount Scenery, som är en utslocknad vulkan.

    Vi stannar till i byn Hell’s Gate, där Ronald tar sig en titt på den allmänna informationstavlan för att se om inbjudningslappen till söndagens offentliga föredrag sitter kvar. Glädjande nog gör den det. Han hoppar in i lastbilen, och vi fortsätter upp till öns största by, Windwardside.

    Alldeles som namnet antyder ligger den här pittoreska byn på öns blåsiga sida, nästan 400 meter över havsytan. När vi kör in på vägen till Ronalds lilla hus ser vi en färgglad skylt framför verandan som talar om att det är Jehovas vittnens Rikets sal.

    Under lunchen ställer jag frågan som vi funderat över: ”Hur kom det sig att du flyttade hit till Saba?”
    Ronald säger: ”När Jehovas vittnens avdelningskontor i Puerto Rico var färdigbyggt 1993, ville min fru och jag fortsätta tjäna i utlandet.
    Vi hade redan varit på Saba tillsammans med ett annat pionjärpar och visste att det inte fanns några vittnen bland öns 1 400 invånare. Så vi berättade för avdelningskontorets kommitté i Puerto Rico att vi var intresserade av att flytta hit.
    Det ena ledde till det andra, och till slut blev vår förflyttning godkänd. Tyvärr blev min fru allvarligt sjuk efter två år, och vi återvände till Kalifornien. Efter hennes död reste jag tillbaka till Saba. Ni förstår, jag tycker inte om att påbörja något utan att fullfölja det.”

    Jag kan inte ta detta på allvar och ser det som ett hån. Ni kallar er för Guds vittnen men vägrar svara på enkla frågor. Jag vet inte vad det beror på men vad jag har lärt mig så skall vi alltid vara "beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger" 1 Petrus 3:15. Ni gör ett väldigt dåligt jobb för att göra anspråk på att var Guds talesmän.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-04 18:30:33 följande:
    Så slipp då !

    Hur vi håller oss avskilda från världen
    ifrågasatt.
    VAR BEREDD ATT FÖRSVARA DIN TRO
     ”Eftersom ni inte är någon del av världen, ... därför hatar världen er”, sade Jesus. (Johannes 15:19) De kristna måste därför alltid vara beredda att försvara sin tro och att göra det på ett respektfullt och milt sätt. (1 Petrus 3:15)

    Det står pros i den Grekiska texten min vän vilket betyder "föra vidare". Men försvar går också tror jag då det är en apologetisk vers. Vidare, hur "försvarar" du din tro genom att "avskilja" dig från världen?
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-04 20:27:18 följande:
    så här gör vi:

    ”Med mildhet och djup respekt”
    Hur är det då med att visa tålamod mot människor som har en annan religiös uppfattning än vi har? En ”Allmän lärdom”, som var uppsatt i alla Irlands allmänna skolor (grundade 1831), löd: ”Jesus Kristus menade inte att hans religion med våld skulle tvingas på människor. ...

    Det går inte att övertyga våra grannar om att vi har rätt och de har fel genom att gräla med dem och vara ovettiga mot dem.
    Detta kommer antagligen i stället bara att övertyga dem om att vi inte har en kristen anda.”

    Jesus lärde och handlade på ett sätt som drog människor till Guds ord, och det bör vi också göra. (Markus 6:34; Lukas 4:22, 32; 1 Petrus 2:21)
    Som en fullkomlig människa med speciell insikt från Gud kunde han läsa hjärtan. Därför kunde Jesus, när så var nödvändigt, i skarpa ordalag fördöma Jehovas fiender. (Matteus 23:13–33) Det var inte intolerant av honom att göra det.

    Vi kan, till skillnad från Jesus, inte läsa hjärtan. Därför bör vi följa aposteln Petrus råd: ”Helga Kristus såsom Herre i era hjärtan, i det ni alltid är redo att komma med ett försvar inför var och en som av er kräver ett skäl för det hopp som är i er, men gör det med mildhet och djup respekt.” (1 Petrus 3:15) Som Jehovas tjänare bör vi försvara det vi tror på, eftersom det är helt grundat på Guds ord.

    Men vi måste göra detta på ett sätt som visar respekt för andra och för deras uppriktiga uppfattningar. Paulus skrev: ”Låt ert tal alltid vara fyllt av ljuvt behag, kryddat med salt, så att ni vet hur ni bör ge svar åt var och en.” — Kolosserna 4:6.

    Men detta förklarar ju inte hur du försvarar din tro genom att "avskilja" dig från världen. Tvärtom, detta beskriver hur ni gör när ni når ut till folk. Förstår du vad jag skriver?
Svar på tråden Jehovas Vittnen