Inlägg från: Vibban01 |Visa alla inlägg
  • Vibban01

    Jehovas Vittnen

    submarine skrev 2014-04-02 20:39:04 följande:
    Se där. Fast gräver man vidare har väl alla symboler någon form av ursprung till avgudadyrkan, även en upprätt påle. ;)
    vad sade bibelskribenterna själva om detta? De använde det grekiska substantivet staurọs 27 gånger och verbet staurọō 46 gånger, verbet synstaurọō (prefixet syn betyder ”med”) fem gånger och verbet anastaurọō (anạ betyder ”på nytt”) en gång. De använde också det grekiska ordet xỵlon, som betyder ”trä”, fem gånger för att beskriva det tortyrredskap som Jesus spikades fast vid.

    Varken i klassisk grekiska eller i koiné förmedlar staurọs tanken på ett ”kors” som består av två träbjälkar. Ordet betecknar helt enkelt en upprättstående stör, stolpe eller påle som kunde användas när man gjorde en inhägnad eller uppförde ett pålverk eller en palissad.

    I Douglas New Bible Dictionary (1985) sägs det under ”Kors”, på sidan 253: ”Det grekiska ordet för ’kors’ (staurọs, verb staurọō ...) betyder i första hand en upprätt påle eller bjälke och i andra hand en påle som användes som redskap vid bestraffning och avrättning.”

  • Vibban01
    submarine skrev 2014-04-02 21:39:04 följande:
    Nej det kan ju tyckas vara lite makabert. Men jag förstår tanken & varför folk använder korset i sin tillbedjan, som en påminnelse precis som ni använder vin och bröd för att komma ihåg hans offer. 
    Skulle du bära en pistol i en halskedja, som dödade din vän ?
  • Vibban01
    Eberhard skrev 2014-04-03 09:42:03 följande:
    Du har otur. Jag har Douglas New Bible Dictionary och diverse grekiska lexikon. Bibeltexterna själva visar också något annat än vad Jv säger. Man måste säga att du är grundlurad. Men det får jag återkomma till i kväll.
    Visa exempel.
  • Vibban01
    Eberhard skrev 2014-04-03 09:37:57 följande:
    Ja, om min väns död var avsedd både av han själv och av Gud och att mänskligheten därigenom kunde bli frälst.
    Milda tider, är du frisk ?
  • Vibban01
    Eberhard skrev 2014-04-03 13:06:30 följande:
    "Talet om korset är visserligen en dårskap för dem som gå förlorade, men för oss som bliva frälsta är det en Guds kraft." (1 Kor. 1:18, 1917)
    Du är verkligen ute ock reser :)

    Vem har skapat dessa? (Jes. 40:26)


    I skapelsen kan vi i både stort och smått se exempel på tidsprecision. Atomernas svängningar har konstanta frekvenser.


    Speciella klockor där man använder atomer för att mäta tiden är så exakta att de inte ändrar sig ens en sekund på 80 miljoner år. Planeternas och stjärnornas rörelser går också att tidsbestämma exakt.


    Deras förutsägbara positioner på himlen har använts vid navigering och för att markera årstiderna. Jehova, som har skapat dessa pålitliga ”tidmätare”, är verkligen väldig i kraft och förtjänt av vår lovprisning. I den biologiska världen finns åtskilliga exempel på tidsprecision. Livscykeln hos många växter och djur regleras av inre klockor. Många fåglar vet instinktivt när det är tid att flytta. (Jer. 8:7) Människan har också inre klockor som vanligtvis styrs av dygnets 24-timmarscykel. (Ps. 104:24)


    Ja, Jehova har ändlös vishet och makt.

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-03 17:38:29 följande:
    Att göra ett tvärslå är inte så avancerat och tar inte heller så lång tid. Och det finns väl inget som säger att man kan använda samma kors på olika förbrytare eller hur tänker du? Tror du man förstörde tortyrredskap efter att dem fyllt sin funktion för att tillverka nya efter varandra???
    www.alltombibeln.se/bibelfragan/kors.htm
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-03 18:26:25 följande:
    En länk, tack men jag kan det där redan. Varför inte svara på frågan istället?
    Vilken fråga ?
  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-03 22:35:41 följande:
    Frågan du citerade med en länk som löd:

    "det finns väl inget som säger att man kan använda samma kors på olika förbrytare eller hur tänker du? Tror du man förstörde tortyrredskap efter att dem fyllt sin funktion för att tillverka nya efter varandra???"
    Du har snöat in på kors, varför.

    (Galaterna 6:14) Aldrig må det ske att jag skulle berömma mig, annat än av vår Herre Jesu Kristi tortyrpåle, och det är genom honom världen har hängts på en påle för mig och jag för världen.

    . Aldrig må det ske att jag skulle berömma mig, annat än av vår Herre Jesu Kristi tortyrpåle, och det är genom honom världen har hängts på en påle för mig och jag för världen.” (Gal 6:12, 14)

    Paulus blev förföljd av judarna därför att han bekände att Jesu död på tortyrpålen var den enda grundvalen för räddning.
    Till följd av den bekännelsen var det för honom som om världen var hängd på pålen, fördömd eller död, medan världen å sin sida hatade honom och betraktade honom som en förbrytare hängd på en påle.

  • Vibban01
    IiIlenora skrev 2014-04-03 22:51:57 följande:
    Du behöver inte svara om du inte har en egen åsikt men skriv då inte om något som inte har med frågan att göra. 
    Du är då så bra :)
Svar på tråden Jehovas Vittnen