Inlägg från: IiIlenora |Visa alla inlägg
  • IiIlenora

    Jehovas Vittnen

    Vibban01 skrev 2014-03-31 21:49:30 följande:
    Hens klagande över vittnena

    ok, jag tror han försöker att vara neutral.
  • IiIlenora
    vallakra skrev 2014-04-01 15:05:08 följande:
    Jag blandar mig inte i den diskussion ni för utan är nu bara väldigt lat och undrar om du skulle vilja berätta för mig varför de gjorde det.

    det var en romersk ledare som 300-350 år före Kristus införde tvärslå. jag kommer inte ihåg vilken härskare men det är inte så svårt att finna ut. så korsfästning med tvärslå var den vanligaste korsfästningsmetoden på Jesu tid. bibeln Rapporterar att Jesus hade "spikar" i händerna i plural form vilket man har med tvärslå. den skriven inte "spiken" eller en "spik" i händerna vilket hade varit fallet om han pålades. inte ens vakttornets översättning skriver spik i singular.
  • IiIlenora
    kt h skrev 2014-04-01 16:17:14 följande:
    Varför man använde tvärslå istället för en enkel påle? Ja det kan man undra, man har i alla tider hängt människor i närmaste påle och träd, att man skulle lägga ner mycket tid till att tillverka en konstruktion som liknar ett kors är för mig främmande även om det inte är omöjligt.Men kors-symbolen har använts av t.ex. egyptierna långt innan kristenheten, kallat Ankh-symbolen:sv.wikipedia.org/wiki/Ankh

    det är inte så svårt att konstruera ett kors med tvärslå, du tror inte det var svårare att bygga pyramider kanske??? Romarna var genialiska arkitekter och byggde fantastiska byggverk, vägar, bad med uppvärmning osv. det är inga neandertalare vi pratar om så ett kors med tvärslå är det minsta bekymersamma för ett folk som styrde och regerade ett rike som räkte långt upp till england.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-01 17:44:31 följande:
    Det går inre att stå med ett ben i Norrland och ett i Skåne, det är inte bara omöjligt, det är dumt också.

    nä, det är svårt.
  • IiIlenora
    dirpower skrev 2014-04-01 16:40:36 följande:
    Det är viktigt att vi läser bra översättningar av bibeln och Jehovas vittnen har fördärvat Jesus fulla betydelse vilket gör dem obeväpnade mot Djävulens attacker. Grymt bra kunskap om felaktiga översättningar


    Russeliterna är ett annat verktyg djävulen använder för att skapa förvirring och få folk till att förneka Jesu Gudom.
  • IiIlenora
    Bestemor skrev 2014-04-01 11:20:07 följande:
    Att jag skrev Russelliter beror på att jag från början svarade på inlägg 282. Det är mer än 30 år sedan jag studerade och hörde namnet. Poängen är fortfarande att det är skillnad om de styrande kritiserade något och om enskilda vittnen kritiserar varandra. Att hänga upp sig på sådana småsaker i stället för att svara på en enkel fråga jag ställt är bara konstigt och jag undrar varför.

    du skriver Ruselliter med all rätt för de riktiga vittnena är de som tror att Gud är mäktig nog att träda in i sin skapelse.
  • IiIlenora
    kt h skrev 2014-04-02 14:55:12 följande:
    Var det romarna som byggde pyramiderna?
    nej, det sa jag inte heller, kär nån Glad du läste in min fråga i Romarnas genialitet. 
  • IiIlenora
    kt h skrev 2014-04-02 14:50:37 följande:
    Visst, det hade inte heller varit något problem för romarna att bygga ett tak över förbrytarna så att dom inte skulle få solsting. Men varför gör romarna sig besväret att snickra en onödig tvärslå när man bara kan ta vilken stolpe som helst och spika fast förövarna med? Vad fyllde tvärslået för funktion för romarna, förutom att det blev en snygg symbol senare för kristenheten?

    Att göra ett tvärslå är inte så avancerat och tar inte heller så lång tid. Och det finns väl inget som säger att man kan använda samma kors på olika förbrytare eller hur tänker du? Tror du man förstörde tortyrredskap efter att dem fyllt sin funktion för att tillverka nya efter varandra???
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-04-03 20:27:19 följande:
    Vilken fråga ?
    Frågan du citerade med en länk som löd:

    "det finns väl inget som säger att man kan använda samma kors på olika förbrytare eller hur tänker du? Tror du man förstörde tortyrredskap efter att dem fyllt sin funktion för att tillverka nya efter varandra???"
Svar på tråden Jehovas Vittnen