Inlägg från: Oates |Visa alla inlägg
  • Oates

    Jehovas Vittnen

    kt h skrev 2014-03-20 13:53:23 följande:
    Och du är svartögd som inte kan se att programmet i sin helhet är vinklat och överdrivet.
    Och det rättfärdigar JVs  vinklade FAKTA-annons, tycker du?

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-20 14:00:04 följande:
    Jag skrev att granskningsnämnden anmärkte på att man hade underlåtit att tala om att det handlade om två barn.

    Till detta sade du att jag hade fel, men jag hade rätt.
    Granskningsnämnden konstaterade att det pågick tills de var 14 och 18 år gamla!

    "Programföretaget uppger att övergreppen pågick till Anders var 14 år och gärningsmannen 18 år. Johanna har själv uppgett att övergreppen pågick till hon var 9 år och att gärningsmannen var 6 år äldre än hon själv. Mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en man som begått handlingarna därför vilseledande. Nämnden finner mot den bakgrunden att programmet i denna del strider mot kravet på saklighet."

    Men men, ser du 18-åringar som barn, så är det din ensak.
  • Oates
    Oates skrev 2014-03-20 14:06:03 följande:
    Granskningsnämnden konstaterade att det pågick tills de var 14 och 18 år gamla!

    "Programföretaget uppger att övergreppen pågick till Anders var 14 år och gärningsmannen 18 år. Johanna har själv uppgett att övergreppen pågick till hon var 9 år och att gärningsmannen var 6 år äldre än hon själv. Mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en man som begått handlingarna därför vilseledande. Nämnden finner mot den bakgrunden att programmet i denna del strider mot kravet på saklighet."

    Men men, ser du 18-åringar som barn, så är det din ensak.

    Granskningsnämnden skriver alltså inte att det handlade om två barn, som du hävdar,
    Utan:
    "Mot bakgrund av gärningsmannens ålder när övergreppen pågick blev uppgiften om att det var en man som begått handlingarna därför vilseledande"

    18 år, inget barn i mina ögon.



     

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-20 14:24:28 följande:
    Hur är det med läsförståelsen?

    Det var enligt granskningsnämnden vilseledande att tala om en "man" eftersom det inte handlade om en "man" utan om en "pojke" som begick övergrepp.

    Min läsförståelse är utmärkt, tack!
    Fortfarande gäller detta, granskningsnämnden sade inte att det handlade om barn, utan påtalade att man borde ha talat om den låga ålder på gm. Och fastslog att övergreppen började när pojkarna var 4 o 8 år gamla, (ja barn) och fortsatte i 10 år, till de var 14 o 18 år gamla!


    Och då var åtminstone inte gm barn längre! Och det hävdar inte heller granskningsnämnden, trots ditt påstående!

  • Oates
    Lampstället skrev 2014-03-20 22:10:10 följande:

    Varför blir avfällingar elaka?


    Många personer som härjar på diverse forum, som bla hjälpkällans låtsasdebattforum, har tidigare varit medlemmar i Jv.
    Sedan lämnade dom Jv organisationen och förvandlades till mycket mysko personer. elaka typer som bara hånar och hånskrattar åt folk, svär, ljuger, sysslar ofta med onaturliga saker, och tänker mycket mörka tankar.
    Dessa elaka människor spyr ur sig alla möjliga läskiga saker, och är raka motsatsen i sina personligheter jämfört med dom personer som dom älskar att nedvärdera.
    Mycket, mycket märkligt.


    Vad är detta för svammel?
    Och varför skriver du det här, om det gäller hjälpkällans forum, det borde väl skrivas där i stället?
    Eller känner du till någon som är både här o på hjälpkällan?  För det gör inte jag.


    Och inte heller har jag sett någon här som "svär, ljuger, sysslar med onaturliga saker, eller tänker mycket mörka tankar". Hur kan du fö veta om någon tänker mörka tankar?

    Så din åsikt om "dessa elaka människor som spyr ur sig alla möjliga läskiga saker" verkar efter detta inlägg passa bäst in på DIG SJÄLV.
    Men det är ju så att av sig själv känner man andra!

  • Oates
    jag är den jag är skrev 2014-03-24 10:16:11 följande:

    Nja, där har du faktiskt fel. Jag är mycket insatt i JV:s läror. Bättre insatt än du tror...

    Men det spelar ingen roll. Vill man bara se det negativa så gör man det.

    Men nu får ni "diskutera" vidare i den här tråden utan mig.  Tack för mig.

    Du skrev tidigare:
    "Jag har inte upplevt att de försökt fly undan svåra frågor. Snarare upplever jag dem (med några få undantag givetvis, men såna finns ju inom alla grupper) som mycket tillmötesgående."

    JV får tom lära sig att om någon intresserad har hakat upp sig på en fråga, tex blodfrågan eller kronologi, så ska JVt föreslå att man lägger den frågan åt sidan, och gå vidare i studierna. Det betyder ju att man inte fördjupar sig i frågan som är ett problem för den intresserade.


    Prova gärna att diskutera blodfrågan med JV, men då fokusera på att man numera lämnar vissa blodbeståndsdelar till den enskildes samvete, medan andra blodbeståndsdelar inte kan avgöras av anskildas samveten??  Be  JVt att förklara var i Bibeln som denna åtskillnad görs mellan olika bloddelar?

    Det finns många andra frågor som JV inte kan svara på, och då brukar de byta ämne/avsluta samtalet eller gå till personangrepp.

  • Oates
    jag är den jag är skrev 2014-03-26 09:04:26 följande:

    Jag har diskuterat blodfrågan och en mängd andra frågor med JV under årens lopp. Jag är inte JV själv men har haft en tät och regelbunden kontakt med dem under hela mitt 41 åriga liv.

    Vid flertalet tillfällen har vi varit oense och jag har nog haft en tendens att bli lite hetsig. Men jag är öppen och kan förstå andra människors ståndpunkter och val i livet, även om jag inte delar dem.

    Det hela handlar inte om att jag inte ställer tillräckligt djupa frågor till JV,  det hela handlar om att jag inte går in i diskussionen med syfte att "vinna" över dem och få dem att inse hur fel de har och hur galna de är.
    Nej, jag går in i diskussionen i syfte att försöka förstå och att få ett utbyte.

    Det förklarar varför du kunde säga:
    "Jag har inte upplevt att de försökt fly undan svåra frågor. Snarare upplever jag dem (med några få undantag givetvis, men såna finns ju inom alla grupper) som mycket tillmötesgående."

    Du har alltså inte visat för dina JV-vänner vilken stor inkonsekvens det finns i deras nuvarande tolkning av blodfrågan!


    Du har inte heller visat på att det är fel föra in Guds namn i NT, eftersom det inte har funnits där från början!

    Eller att JV är ensamma om sin tolkning av kronologin!


    Och många andra frågor.


    För hade du pressat dina JV på sådana punkter, så hade du säkert också fått uppleva hur de byter ämne, går till personangrepp eller slutar prata med dig.

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-27 14:42:38 följande:
    Hur vet du att Guds namn inte fanns där i början?

    Vi har ju inte originalen som dom första kristna skrev. Det vi har är kopior/avskrivningar, och dom tidigaste är bara fragment av "nya testamentet", men det tidigaste fragmentet där Guds namn möjligtvis kan ha existerat är från 175-225, kallad "Papyrus 75".

    Detta fragment skrevs alltså 100-150 år senare, under den tiden kan ha vidskepelsen att uttala Guds namn utvecklats bland avfallna kristna. Den vidskepelse som judarna hade från början, denna video med Monty Python är talande:


    " rel="nofollow" target="_blank">


    ">

    Det finns ingen anledning att sluta uttala Guds namn, eftersom hans namn skulle gälla för evigt:

    "Då sade Mose till Gud: ”Om jag nu kommer till israeliterna och säger att deras fäders Gud har sänt mig till dem och de frågar efter hans namn, vad skall jag då svara?” Gud sade: ”Jag är den jag är. Säg dem att han som heter ’Jag är’ har sänt dig till dem.” Och Gud fortsatte: ”Säg israeliterna att Herren (Jehova), deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har sänt dig till dem. Detta skall vara mitt namn för all framtid; med det namnet skall jag åkallas från släkte till släkte." (2Mose 3:13-15 Bibel2000)

    Orsaken till att judarna slutade uttala Guds namn var på grund av ett skriftställe som sade att man inte skulle missbruka Guds namn, men det är skillnad mellan att missbruka Guds namn och använda namnet normalt:

    "Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn. " (2Mose 20:7 Bibel2000)

    Genom att ignorera Guds namn så anser jag att man missbrukar hans namn.

    Även om det skulle mot förmodan vara så att dom första kristna inte skrev ner Guds namn, så är det klart och tydligt att Gud har ett namn, och det är JHVH/Jehova/Jahve.

    upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/P...

    Väldigt enkelt! Om Guds namn verkligen fanns i NT från början, så kan det bara betyda  att Gud inte har förmått att skydda sitt ord!


    Och om det är så, då kommer ju frågan hur mycket annat som har försvunnit/förvanskats i Guds ord.


    En skrämmande tanke, jag föredrar att tro på Bibelns text som den är, vilket också innebär att Jesus och apostlarna inte heller använde Guds namn.
    Hinner inte fördjupa mig i dina hänvisningar just nu, men kan väl säga att Monty Pythons  hädiska  förvrängningar varken gör från eller till för min del!

  • Oates
    kt h skrev 2014-03-28 12:27:58 följande:
    Du förvränger vad jag sade. Jehovas vittnen visar inte bara kärlek mot dom som tror på samma sak, det var du som tog upp detta skriftställe som talar om "inbördes kärlek" som du sade inte fanns hos Jehovas vittnen:

    "Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra. Så som jag har älskat er skall också ni älska varandra. Alla skall förstå att ni är mina lärjungar om ni visar varandra kärlek.” (Joh 13:34-35 Bibel2000)

    Där står det tydligt om den kärlek som skulle visas inbördes. Om du inte accepterar detta skriftställe så är det upp till dig, men det är vad som står att kristna ska göra, det är Jesu ord.

    Jag tror du "missuppfattar" mig medvetet och förvränger det jag säger, jag kommer inte att ställa upp på en sådan diskussion.

    Jag tror inte att det är budet  att "älska varandra" som ifrågasätts!


    Men tyvärr har väldigt många erfarenhet av att det inte alltid är så mycket bevänt med den omtalade, inbördes kärleken bland JV.


    Kan nämna flera exempel på bristande kärlek. tar ett par exempel bara.


    Ett litet JV-barn blir allvarligt sjuk, "vännerna" lyser i stort sett med sin frånvaro, kanske för att det inte blir så mycket bevänt med mötesbesöken med ett barn under behandling, och dessutom mycket infektionskänsligt.


    En dag ringer det på dörren.


    Men det var inte någon av "vännerna" som kom, utan i stället Svenska Kyrkans diakonissa, som kom med blommor, för att hon tyckte att familjen behövde lite tröst och uppmuntran.

    Alltså, mer kärlek från Svenska Kyrkan, som ingen i familjen tillhörde, än från JV-församlingen, som de hade tillhört sedan barnsben!

    Ett annat fall, ett gammalt trotjänarpar, där den ene blir sjuk i svår demenssjukdom. "Vännerna" tycker inte det är lönt att besöka den sjuke mer, och det leder till att den äkta hälften blir besviken på vännerna, och hellre gör dagliga besök hos sin äkta hälft än besöker mötena.
    Vederbörande tyckte att det var väldigt klent beställt med den omtalade kärleken.

    Känner till betydligt fler fall, men detta får räcka just nu.


    Många har fått uppleva att kärleken, som de alltid har trott fanns i församlingen, visar sig att vara obefintlig när de på något sätt hamnar i svårigheter.

  • Oates
    Vibban01 skrev 2014-03-28 13:24:28 följande:
    Hur ska då bibelns Gud kunna lyssna till bön ?
    Tja, tror du inte han lyssnade på Jesus böner?
    Läs mönsterbönen och se hur många gånger Namnet uttalas där!
    Ja, är det märkligt att när Jesus säger "I skolen alltså bedja sålunda:" så nämner han inte Namnet i bönen? 
Svar på tråden Jehovas Vittnen