Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Jehovas Vittnen

    Från Jehovas vittnens litteratur:

    *** fl kap. 9 sid. 118 § 10 Fostran av barnen från späd ålder ***

    Alla barn är olika. Vart och ett har en alldeles egen personlighet och bör få hjälp att utvecklas enligt sina personliga, av arv betingade möjligheter och gåvor. Om du fostrar varje barn till att utveckla de starka sidor och de förmågor som just det har fått i arv, skall det inte behöva avundas andra barn deras färdigheter.

    Varje barn skall vara älskat och uppskattat för sin egen skull. När du hjälper ett barn att övervinna eller behärska orätta böjelser, bör du inte söka tvinga in barnet i en förutbestämd gjutform. Hjälp det i stället att på bästa sätt utnyttja de goda dragen i dess egen personlighet.

    *** w98 15/3 sid. 14-15 § 11-13 Överlämnandet och friheten att välja ***

    Gud har skapat människan så att hon uppskattar frihet, och han gav henne en fri vilja. Det första människoparet använde sin fria vilja till att göra ett oförståndigt och kärlekslöst val, ett val som ledde till katastrof både för dem själva och för deras avkomlingar. Detta visar dock tydligt att Jehova aldrig tvingar förnuftsbegåvade skapelser att handla i strid med sina inre motiv och önskningar. Och eftersom ”Gud älskar en glad givare”, är det enda godtagbara överlämnandet åt honom ett överlämnande som är grundat på kärlek och som görs med glädje och av egen fri vilja. (2 Korinthierna 9:7) Allt annat är oacceptabelt.

    12 Eftersom Jehovas vittnen inser att man måste överlämna sig frivilligt, försöker de aldrig — även om de förespråkar överlämnande åt Gud — tvinga någon, inte ens sina egna barn, till detta. Till skillnad från många kyrkor döper inte Jehovas vittnen sina barn i späd ålder, som om det skulle gå att tvinga dem till överlämnande utan att de själva får möjlighet att välja. Exemplet med den unge Timoteus i Bibeln är efterföljansvärt. När Timoteus var vuxen, skrev aposteln Paulus till honom: ”Förbli du i de ting som du har lärt och har övertygats att tro på, då du vet vilka personer du har lärt dem av och då du från din späda barndom har känt de heliga skrifterna, som kan göra dig vis till räddning genom tron i förbindelse med Kristus Jesus.” — 2 Timoteus 3:14, 15.

    13 Det är värt att lägga märke till att Timoteus kände de heliga skrifterna, därför att han hade fått lära sig dem från sin späda barndom. Han hade övertygats, och inte tvingats, av sin mor och mormor att tro på den kristna läran. (2 Timoteus 1:5) Och eftersom den kunskapen hade fått Timoteus att inse visheten i att bli en Kristi efterföljare, valde han själv att överlämna sig som kristen. I vår tid har tiotusentals unga män och kvinnor, vars föräldrar är Jehovas vittnen, följt hans exempel. (Psalm 110:3) Men andra har inte gjort det. Det är ett personligt val.

    *** g88 22/1 sid. 22 Hon nådde sitt mål ***

    Ända sedan vi var riktigt små försökte mamma att ingjuta längtan efter heltidstjänsten i våra hjärtan genom att läsa erfarenheter för oss om vittnen som hade varit heltidsförkunnare i många år. Och framför allt var mamma själv ett föredöme för oss. Hon bad oss faktiskt aldrig att göra något som hon inte gjorde själv.

    Även om människor gärna lyssnar på barn som besöker deras hem i tjänsten, så är de ibland oförskämda mot de vuxna som följer med barnen. En gång när jag var åtta eller nio år gammal besökte jag hemmen tillsammans med en äldste. En dam öppnade dörren, och jag började framföra det jag hade att säga. Damen sade då mycket oförskämt till brodern: ”Ni tvingar till och med dessa stackars barn att predika!” ”Nej, frun”, svarade jag snabbt, ”om jag är här, så är det av min egen fria vilja!” Därefter skaffade damen, som var svarslös, den litteratur som jag hade erbjudit henne.

    *** w06 1/8 sid. 12 Äntligen förenade i sann tillbedjan! ***

    En annan dag, när vi var ute i förkunnartjänsten, träffade vi en äldre man som skrek: ”Vad håller du på med egentligen – släpa runt ett litet barn på det här viset? Jag tycker synd om honom.” Innan jag hann säga något sade Tomoyoshi, som då var åtta år, artigt: ”Men farbror, min mamma tvingar mig inte att predika. Jag gör det för att jag vill tjäna Jehova.” Den äldre mannen bara stirrade, helt mållös.

  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-12 19:03:38 följande:
    Finns det statistik över dop och rekryteringen inom Jehovas vittnen? Hur ser åldrarna ut när man döps? I vilken utsträckning är medlemmarna "födda inom församlingen" alternativt nyrekryterade?

    Denna statistik finns:

    Över hela jorden 2013:


    Avdelningskontor:


    91


    Länder och områden som rapporterat:


    239


    Församlingar:


    113 823


    Åminnelsen, närvarande:


    19 241 252


    Åminnelsen, deltagare:


    13 204


    Högsta antal förkunnare:


    7 965 954


    Medeltal förkunnare:


    7 698 377


    Procentuell ökning från 2012:


    2,1


    Döpta:


    277 344


    Medeltal hjälppionjärer:


    496 089


    Medeltal pionjärer:


    1 025 677


    Timmar i tjänsten på fältet:


    1 841 180 235


    Medeltal bibelstudier:


    9 254 963


     


    Sedan finns det data för varje land, du kan se hela statistiken i årsboken 2014 som du kan ladda ner här: 


    http://download.jw.org/files/media_books/ba/yb14_Z.pdf

  • kt h
    Author7 skrev 2014-04-12 23:21:43 följande:
    Jag kan inte så mycket om Jehovas. Jag har haft turen att aldrig behövt prata med någon eftersom ingen av dem har knackat på min dörr. Men jag hört att de inte tar blod från blodgivare när de är sjuka. Jag har svårt att förstå detta. Jag menar om de får blödarsjuka eller något liknade ska de inte ta emot friskt blod för att överleva? Jag förstår inte alls logiken där. 
    Du kanske har ännu mer tur nu, och slipper Jehovas vittnen som svarar på dina frågor?

  • kt h
    Michael 310 skrev 2014-04-13 09:03:10 följande:

    just den biten ser jag som en sorts självsanering av det mänskliga genomet.
    Samma människosyn hade Hitler och nazisterna.
  • kt h
    Michael 310 skrev 2014-04-13 09:30:00 följande:

    Nej absolut inte. Dock tycker jag att om du är sjuk/skadad och kommer dö, men det finns ett bitemedel mot det , som på inget sätt är farligt eller har negativ påverkan på dig eller någon annan. Men du väljer att inte använda det . Då anser jag dig tyvärr vara rätt korkad.
    Och därför tycker du det är bra att det mänskliga genomet blir sanerat på korkade människor av sig självt.

    Som jag sade, samma människosyn som Hitler och nazisterna hade, dom tyckte t.ex. att mentalt sjuka var korkade och därför steriliserade och dödade dom för att på det sättet sanera det tyska samhällets gener.


  • kt h
    Michael 310 skrev 2014-04-13 10:12:53 följande:

    Fast hur kan du mena att det är samma sak . Att aktivt döda miljoner människor jämfört med att tycka att ett fåtal individer som själva väljer bort livräddande åtgärder är korkade.
    Hitler hade säkert älskat om judarna och dom handikappade hade sanerat sig själva, då hade han inte själv behövt lägga ner något arbete att sanera Tyskland.

    Som jag sade, du har samma krassa människosyn.


  • kt h
    Michael 310 skrev 2014-04-13 10:29:37 följande:

    Nej det har jag absolut inte! Jag tycker bara att eet är korkat att inte ta den hjälp som erbjuds.
    Jag tror nog dom flesta som läser här inser vad du menade, när du skrev att Jehovas vittnen utför:

    "självsanering av det mänskliga genomet."


  • kt h

    Jag undrar om det finns rakryggade modiga skribenter här som vågar säga ifrån sådan här hemsk människosyn?

    Nästa gång kanske det är pingstvänner eller homosexuella som självsanerar det mänskliga genomet.

    När dom homosexuella fick AIDS så fanns det säkert fanatiska kristna som sade liknande saker, att dom ser AIDS som en sorts självsanering av det mänskliga genomet.

  • kt h
    Michael 310 skrev 2014-04-13 11:12:43 följande:

    Jag tycker det och står för det! Är någon person så dum att man tackar nej till att få sit liv räddat, för att en gammal bok säger att det är fel, då är den personen i mina ögon inte värd att rädda. Att aktivt avböja hjälp är korkat! Att däremot vara homosexuell, eller hiv possitiv, pingstvän, satanist, budist , mm är inte jämförbart. Jag menar inte att jv är korkade för att dom är jv, utan för att dom aktivt avböjer hjälp. Är det så svårt att förstå?
    Dessa Jehovas vittnen som avböjer blod "sanerar det mänskliga genomet", nej det är inte svårt att förstå.

    Men du verkar ha svårt att förstå att tankegångarna om att sanera mänskligheten, hade även Hitler.

Svar på tråden Jehovas Vittnen