Inlägg från: dirpower |Visa alla inlägg
  • dirpower

    Jehovas Vittnen

    IiIlenora skrev 2014-03-29 12:31:52 följande:
    JV's är inga vittnen till Gud utan Russeliter, rena villolärare!

    De bekräftar själva att de är villolärare. Med tanke på sin egen historia så har de ogiltigförklarat sig själva. En präst som med hjälp av sin fru fick för sig att skriva en egen översättning av bibeln. Problemet ligger i att frun var ett medium och vad säger jw.org om medium?
    wol.
    jw.org/sv/wol/b/r14/lp-z/Rbi8/Z/2003/43/3#dcv_3_16
    " Bibeln säger att den som ”rådfrågar ett spiritistiskt medium ... är avskyvärd för Jehova”. (5 Moseboken 18:11, 12)"


     

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-03-30 22:11:54 följande:
    Vilken fråga ?
    Den om att lita på de falska kanske hon menar. Ska vi lita på falska profeter så finns ju Mormonernas bok och Koranen att studera.
  • dirpower
    IiIlenora skrev 2014-03-30 22:28:34 följande:

    jag undrade varför man skall lita på WT som ger falska profetior och ljuger?
    På frukten skall vi känna profeterna.

    5 Mos 18:22 När profeten har talat i Herrens namn men hans ord inte slår in och går i uppfyllelse, då kommer det budskapet inte från Herren. Det är profeten som i sin förmätenhet har förkunnat det. Låt dig inte skrämmas av honom.

    2 Pet 2:1 Men det fanns också falska profeter i Israels folk, liksom det även bland er kommer att finnas falska lärare som smugglar in fördärvbringande kätterier; de kommer till och med att förneka den herre som har friköpt dem och störtar sig därmed i fördärvet.

    Matt 24:11 Många falska profeter skall framträda och bedra många.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-03-31 18:17:46 följande:
    Inget jag tar så högtidligt,  vad är det du hänger upp dig på?

    Jag ser det som är idag.

    Ser du på nyheterna.
    Menar du födsloverkarna som det står om i bibeln?

    Om du ser serien Watchers, och specifikt Watchers 2, så blir du övertygad om att födsloverkarna har börjat men att det har något med 1914 att göra tror jag inte. Det nyheterna rapporterar oroar inte så många för det händer ju "på andra sidan jorden". Men när man lär sig att koppla allt som händer så förstår man.
  • dirpower

    Det är viktigt att vi läser bra översättningar av bibeln och Jehovas vittnen har fördärvat Jesus fulla betydelse vilket gör dem obeväpnade mot Djävulens attacker.

    Grymt bra kunskap om felaktiga översättningar

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-04-01 16:46:21 följande:
    I själva verket anklagar du Skaparen för att inte hålla sitt ord rent i vilken Bibel som  !?

    Jag själv skulle kunna skriva om hela bibeln med vilka förvrängningar jag vill. Är det det bevis nog för att skaparen inte sysslar med att bevara varje översättning perfekt?


    Om varje översättning vore perfekt så skulle det inte finnas förvrängda versioner och definitivt inte en Koran som totalt omintetgör Jesus genom att påstå att det inte ens var Jesus som dog på korset utan en som liknade honom.

    Mormonerna har även de sina tolkningar och anser sig själva kunna bli gudar.

    Det är snarare så att bibeln om sig själv antyder att det är fullt möjligt att ändra skriften. Men den som gör det finns det ingen nåd för.

    Här är ett exempel och bara en tolkning är korrekt. Den första tolkningen omintetgör Jesus verkliga gudomlighet:
    JW.org skriver i Heb 1:8-9
    Men med hänsyftning på Sonen: ”Gud är din tron i evigheters evighet, och ditt kungarikes spira är rättrådighetens spira. Du älskade rättfärdighet, och du hatade laglöshet. Därför smorde Gud, din Gud, dig med jublets olja mer än dina ämbetsbröder.”

    I 1917 års översättning står något helt annat. Jesus är uttryckligen Gud. Heb 1:8-9
    "säger han om Sonen: ”Gud, din tron förbliver alltid och evinnerligen, och rättvisans spira är ditt rikes spira. Du har älskat rättfärdighet och hatat orättfärdighet; därför, o Gud, har din Gud smort dig med glädjens olja mer än dina medbröder”;

  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-04-01 17:47:24 följande:
    Det är omöjligt att förvanska Guds ord, bara att du är villig att försöka, visar bara din okunskap.
    Guds ord som inte är i textformat kan man inte ändra men de ord som översätts i skrift är fullt möjliga att översätta hur man vill. Se bara skillnaden i de texter jag tog i exemplet. Missa inte det.
  • dirpower
    submarine skrev 2014-04-02 13:58:59 följande:
    Nu är jag inte expert på ämnet, men jag har för mig att de använde ett tvärslå för att dra ut på lidandet så mycket som möjligt. Blir man uppspikad på ett kors med armarna utåt får lungorna plats att utvidga sig och man andas lättare, man hålls därmed vid liv längre. Det var det enda syftet med ett tvärslå. Det är en teknisk detalj som egentligen är oviktig. Det skulle lika gärna kunna vara så att istället för kors går folk omkring med en liten avlång metallpinne runt halsen, men nu blev det en pinne med ett tvärslå(kors), för att Jesus troligtvis dog på ett sådant. Jag kan på ett sätt köpa Jehovas Vittnens argument att man inte ska använda föremål för dyrkan osv, men några säkra bevis för om Jesus dog på antingen ett kors eller en påle finns ej så det känns bara dumt att Jehovas Vittnen tar det för en absolut sanning att Jesus dog på en påle. Det är bara att erkänna att romarna använde sig av båda metoderna.



    ännu en detalj är att Jesus behövde ta stöd med fötterna. Det måste verkligen gjort ont när hela hälen hade en spik genomborrad.

    Vill man försöka förmildra Jesus lidande så kan man ju göra som Allah och berätta att det var någon som var lik Jesus som hängde där och inte Jesus själv. Men själv tror jag att han pinades ordentligt och den som vill förmildra omständigheterna begriper kanske inte syftet med att han fick lida.
  • dirpower
    Vibban01 skrev 2014-04-03 11:55:04 följande:
    Milda tider, är du frisk ?



    För mig är snarare symboliken att Jesus har dött för min synd och jag har tagit emot den gåvan. Att be framför korset låter märkligt men jag kan bära ett i halskedjan för att visa andra vad jag tagit emot och en påminnelse för dem vad de också kan ta emot.
  • dirpower
    kt h skrev 2014-04-03 12:38:55 följande:
    Så vad tycker du om kors i kyrkan? Speciellt kors med en avbild av Jesus vid altaret, där prästen knäböjer sig inför den huggna avbilden?

    T.ex. i Dalby Kyrka ?



    ogillar men förstår att många gillar den religiösa aspekten av det. Folk tycker om att vara religiösa och känna sig duktiga men

    Gud har inte kallat oss till att syssla med religion utan friköpte oss, en gratis gåva man kan ta emot,och önskar att vi ska följa Jesus. Jesus bad inte till en staty och han är min förebild.
Svar på tråden Jehovas Vittnen